مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

768
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

511
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کم آبیاری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و زیست شیمیایی شش رقم تجاری زیتون در شرایط مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 52

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر کم آبیاری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و زیست شیمیایی شش رقم تجاری زیتون شامل 'میشن', 'کنسروالیا', 'آمفی سیس', 'زرد', 'روغنی' و 'شنگه' در شرایط مزرعه در سال زراعی 1393 اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و دو فاکتور رقم های زیتون و نوع های آبیاری بود. تیمارهای آبیاری شامل آبیاری به مقدار 100% نیاز آبی درخت های زیتون (شاهد), تیمار آبیاری به مقدار 60% نیاز آبی درخت های زیتون در طول فصل (کم آبیاری مداوم), تیمار کم آبیاری تنظیم شده (آبیاری 60% در طول فصل رشد به همراه آبیاری نکردن در طول مدت سخت شدن هسته و تغییر رنگ میوه), با سیستم آبیاری قطره ای اعمال و برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و زیست شیمیایی از جمله محتوای نسبی آب برگ, نشت یونی, عنصرهای کلسیم, سدیم و پتاسیم, مقدار کلروفیل a, کلروفیل b, کلروفیل کل, پرولین آزاد برگ, قندهای محلول, مقدار فنل و مالون دی آلدهید رقم های زیتون در نوع های مختلف آبیاری اندازه گیری شد. نتیجه ها نشان داد که تیمار آبیاری 100% باعث افزایش درصد محتوای نسبی آب برگ, درصد عنصرهای کلسیم و پتاسیم, کلروفیل a و کل در رقم های مختلف زیتون مورد آزمایش شد. اثر برنامه های آبیاری روی مقدار کلروفیل b معنی دار نشد. از نظر درصد محتوای نسبی آب برگ, درصد کلسیم و پتاسیم, کلروفیل a و کل, مقدار پرولین, قندهای محلول برگ, فنل و مالون دی آلدهید, تیمار کم آبیاری تنظیم شده و 60% در یک سطح قرار گرفتند. به طورکلی با توجه به اینکه مقدار مالون دی آلدهید در رقم های کنسروالیا و 'شنگه' پایین تر از بقیه رقم ها بود و از طرفی محتوای نسبی آب برگ و همچنین مقدار کلروفیل و پتاسیم بالاتری در مقایسه با دیگر رقم ها داشتند بنابراین به عنوان رقم های متحمل تر به تنش کم آبی معرفی می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلامی، رحمت اله، ساریخانی، حسن، و ارجی، عیسی. (1395). اثر کم آبیاری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و زیست شیمیایی شش رقم تجاری زیتون در شرایط مزرعه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 17(1)، 39-52. SID. https://sid.ir/paper/80681/fa

    Vancouver: کپی

    غلامی رحمت اله، ساریخانی حسن، ارجی عیسی. اثر کم آبیاری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و زیست شیمیایی شش رقم تجاری زیتون در شرایط مزرعه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1395؛17(1):39-52. Available from: https://sid.ir/paper/80681/fa

    IEEE: کپی

    رحمت اله غلامی، حسن ساریخانی، و عیسی ارجی، “اثر کم آبیاری بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و زیست شیمیایی شش رقم تجاری زیتون در شرایط مزرعه،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 17، no. 1، pp. 39–52، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80681/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button