شوری پس از خشکی از مهم ترین و متداول ترین تنش های محیطی در جهان و ایران است. سالیسیلیک اسید به عنوان یک ترکیب مفید نقش مهمی در مقاومت گیاهان به تنش های محیطی دارد. رنگدانه های فتوسنتزی مسوول جذب انرژی تابشی و تبدیل آن به شکل های انرژی احیا کننده و سایر فرایندهای متابولیکی گیاه هستند. به منظور بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید در کاهش اثر زیان بار شوری بر رنگدانه های فتوسنتزی و فلورسانس کلروفیلی گیاه همیشه بهار، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی با پنج سطح شوری (1، 3، 5، 7 و 9 دسی زیمنس بر متر) و سه سطح سالیسیلیک اسید (0، 100 و 200 میلی گرم بر لیتر) با پنج تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه باهنر کرمان در سال 91 انجام شد. نتیجه ها نشان داد که تنش شوری سبب کاهش ویژگی هایی همچون وزن خشک گل، کلروفیل b, a و کل، فلورسانس بیشینه، عملکرد کوانتومی، ارتفاع شاخساره و طول ریشه به ترتیب حدود 22، 7، 91، 35، 40، 31، 30 و 25% نسبت به شاهد شد. تنش شوری فلورسانس کمینه را به مقدار 46% نسبت به شاهد افزایش داد. کاربرد سالیسیلیک اسید سبب بهبود نسبی اثر نامطلوب شوری شد.