مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

972
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر بنزیل آدنین، استیک اسید، کلرید سدیم و اتفن بر زودرسی قبل از برداشت خرمای ’کبکاب‘

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 24

چکیده

 به منظور زودرس کردن و جلوگیری از خسارت های باران های موسمی آخر تابستان که مصادف با زمان رسیدن خرمای ’کبکاب‘ در منطقه خشت و کنار تخته در استان بوشهر می باشد, پژوهشی به شرح زیر روی خرمای ’کبکاب‘ انجام شد. در این پژوهش اثرات بنزیل آدنین, اتفن, کلرید سدیم و استیک اسید بر زودرسی خرمای کبکاب بررسی شد. این پژوهش در سال 1378 و به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد و برای این منظور 28 اصله نخل و روی هر نخل سه خوشه در نظر گرفته شد. زودرسی میوه و برخی از صفات کمی و کیفی میوه مانند اندازه میوه در تیمار بنزیل آدنین و همچنین میزان قند و pH آن اندازه گیری شد. همه درخت های مورد آزمایش با گرده مشخصی در اواسط فروردین ماه گرده افشانی شدند. محلول های اتفن (0, 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر) کلرید سدیم (0, 1.5 و 3%), استیک اسید (0, 2 و 4%) و همچنین بنزیل آدنین (0, 50 و 100 میلی گرم در لیتر) استفاده شد. این محلول توسط مه افشان دستی روی خوشه های درخت خرما مه افشانی شدند. زمان محلول پاشی برای اتفن و استیک اسید و کلرید سدیم همزمان با شروع مرحله خلال (سومین مرحله رشد حبه خرما) و دو هفته پس از آن بود و در مورد بنزیل آدنین دو هفته پس از تشکیل میوه محلول پاشی انجام شد. پس از عمل محلول پاشی هر هفته یکبار خرمای رسیده روی خوشه مورد آزمایش شمارش شدند. نتایج آزمایش نشان داد که اتفن (1000 و 2000 میلی گرم درلیتر), استیک اسید (2% و 4%) و نمک طعام (1.5 و 3%) نسبت به شاهد به طور معنی داری باعث زودرسی میوه های خرما شدند. زمان محلول پاشی دوم اثر بهتری نسبت به زمان اول داشت. تیمار بنزیل آدنین بطور معنی داری باعث بزرگ شدن میوه و دیررس کردن آن شد. میزان قند تفاوت معنی داری نسبت به شاهد نشان داد و pH تفاوت معنی داری نسبت به شاهد نداشت که در واقع این عدم تغییر مطلوب بود. بطور کلی غلظت های قید شده اتفن و استیک اسید زمان رسیدن میوه خرما را در این منطقه تا دو هفته به جلو انداخته که با این عمل از خسارت های زیادی که متوجه باغداران در این منطقه می باشد جلوگیری می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

روشن سروستانی، وحید، و راحمی، مجید. (1380). بررسی اثر بنزیل آدنین, استیک اسید, کلرید سدیم و اتفن بر زودرسی قبل از برداشت خرمای ’کبکاب‘. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 2(2-1)، 15-24. SID. https://sid.ir/paper/80761/fa

Vancouver: کپی

روشن سروستانی وحید، راحمی مجید. بررسی اثر بنزیل آدنین, استیک اسید, کلرید سدیم و اتفن بر زودرسی قبل از برداشت خرمای ’کبکاب‘. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1380؛2(2-1):15-24. Available from: https://sid.ir/paper/80761/fa

IEEE: کپی

وحید روشن سروستانی، و مجید راحمی، “بررسی اثر بنزیل آدنین, استیک اسید, کلرید سدیم و اتفن بر زودرسی قبل از برداشت خرمای ’کبکاب‘،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 2، no. 2-1، pp. 15–24، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80761/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا