مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

765
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیرهای پیش خنکی و تنظیم کننده های رشد بر ریز افزایی زعفران (.Crocus sativus L) استهبان

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 136

چکیده

 زعفران از گیاهان بومی و ارزشمند سرزمین ایران است. در این پژوهش ریز افزایی زعفران استهبان فارس مورد بررسی قرار گرفت و محیط کشت مناسب و غلظت و نوع تنظیم کننده های رشد لازم افزایش سریع درون شیشه ای این گیاه تعیین شد. پداژه های زعفران از استهبان فارس تهیه و به بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انتقال داده شدند. برای کشت های درون شیشه ای, پداژه ها به دو قسمت تقسیم شده, نیمی در دمای 4 تا 5 درجه سانتی گراد و نیمی دیگر در دمای 25 تا 30 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. ریز نمونه های مورد استفاده قطعات پداژه (یک چهارم اندازه هر پداژه) بودند. برای تشکیل پداژک ها محیط کشت موراشیگی و اسکوگ(MS)  نیم غلظت مورد استفاده قرار گرفت که شامل 50 گرم در لیتر سوکروز و 500 میلی گرم در لیتر کازیین هیدرولیز شده بود. تنظیم کننده های رشد گیاهی به کار رفته در این محیط شامل 2, 4- دی کلروفنوکسی استیک اسید (2,4-D) و بنزیل آدنین(BA)  در غلظت های 0, 0.5 , 1 و 1.5 میلی گرم در لیتر بود. پداژک های به دست آمده برای رشد بیشتر به محیط کشت تمام غلظت موراشیگی و اسکوگ که شامل نفتالن استیک اسید(NAA)  در غلظت های 1.4, 1.6, 1.8, 2, 2.2, 2.4, 2.6, 2.8 و 3 میلی گرم در لیتر بود, انتقال یافتند. محیط کشت مورد استفاده برای شاخه زایی محیط نیم غلظت موراشیگی و اسکوگ بود که شامل BA و NAA در غلظت های 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 و 10 میلی گرم در لیتر بود. اندازه گیری قطر پداژک ها, تعداد پداژک ها و طول شاخساره به ترتیب پس از 3, 6 و 8 هفته انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که دریافت پیش تیمار دمای پایین برای پداژک ها سودمند است. غلظت بهینه برای تشکیل پداژک ها شامل 1 میلی گرم در لیتر 2,4-D و 0.5 میلی گرم در لیتر BA بود. برای رشد پداژک ها بهترین غلظت تنظیم 1.8 میلی گرم در لیتر NAA و برای شاخه زایی 10 میلی گرم در لیتر  NAAو 10  میلی گرم در لیتر BA بودند. کشت پداژک ها در محیط کشت نیم غلظت  MSکه شامل2,4-D  و BA  هر کدام با غلظت 1 میلی گرم در لیتر بود به ریشه زایی منجر شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شرف زاده، شهرام، و خوشخوی، مرتضی. (1383). تاثیرهای پیش خنکی و تنظیم کننده های رشد بر ریز افزایی زعفران (.Crocus sativus L) استهبان. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 5(3)، 129-136. SID. https://sid.ir/paper/80771/fa

    Vancouver: کپی

    شرف زاده شهرام، خوشخوی مرتضی. تاثیرهای پیش خنکی و تنظیم کننده های رشد بر ریز افزایی زعفران (.Crocus sativus L) استهبان. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1383؛5(3):129-136. Available from: https://sid.ir/paper/80771/fa

    IEEE: کپی

    شهرام شرف زاده، و مرتضی خوشخوی، “تاثیرهای پیش خنکی و تنظیم کننده های رشد بر ریز افزایی زعفران (.Crocus sativus L) استهبان،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 5، no. 3، pp. 129–136، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80771/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا