مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

981
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی چگونگی بیان ژن هاي α-DOX1 و α-DOX2 در ریشه سه نژادگان گوجه فرنگی پس از تنش های مختلف

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 42

چکیده

 در این پژوهش طی چند آزمایش در شرایط کنترل شده خاک و آبکشت تاثیر تنش های مختلف از جمله خشکی و شوری بر بیان ژن های آلفا- دی اکسیژناز ( a-DOX1 و  a-DOX2) در ریشه گوجه فرنگی بررسی شد. برای تعیین نقش ابسایزیک اسید و اتیلن در چگونگی بیان این ژن ها از دو جهش یافته گوجه فرنگی به نام های Flc) Flacca, جهش یافته اسید ابسایزیک(,Never ripe  (Nr, جهش یافته اتیلن) و نوع طبیعی آن ها Ailsa Criag (AC) استفاده شد. پس از تنش ها ریشه بوته ها برداشت شده و به سرعت با نیتروژن مایع منجمد و نگهداری شدند.سپس RNA آن ها استخراج و با روش لکه گذاری RNA, دورگ گیری با انواع های نشاندار انجام شد. نتایج نشان داد که a-DOX2 در اثر هیچ کدام از تنش ها در محیط خاک یا آبکشت بیان نشد. در گلخانه و در محیط خاک در ریشه های Flc ژن a-DOX1 به وسیله تیمارهای کلرید سدیم 170 میلی مولار (به مدت 24 ساعت) و خشکی (به مدت 36 ساعت) افزایش بیان ژن نشان داد. چگونگی بیان در AC مشابه Flc بود با این تفاوت که میزان بیان کمتر بود. در ریشه های Nr افزایش بیان ژن تنها به وسیله تیمار شوری رخ داد. در بوته های مسن با تیمار غلظت های مختلف نمک (0, 100, 170 و 300 میلی مولار) a-DOX1 تنها در ریشه های Flc و در سطح 170 میلی مولار بیان شد و در پایان با تیمار شوری 250 میلی مولار بر بوته های شش هفته ای در مدت های مختلف (6 ساعت, 1, 3 و 6 روز) افزایش بیان ژن در AC پس از تیمار یک روزه دیده شد. در Flc افزون بر تیمار یک روزه در تیمار شش ساعته نیز افزایش بیان ژن آشکار شد. نتایج به دست آمده از آزمایش های گلخانه ای نشان داد که بیان  a-DOX1 در مراحل مختلف رشد متفاوت است که به احتمال به دلیل تغییر در میزان اتیلن می باشد. در شرایط آبکشت افزایش بیان ژن در ریشه های Flc در اثر تیمارهای 1 و 5 میلی مولار H2O2 به مدت 24 ساعت به دست آمد ولی, این روند در AC تنها در سطح 5 میلی مولار بود. در آخرین آزمایش در شرایط آبکشت  a-DOX1در اثر تیمارهای زخم و شوری (به مدت 6 و 24 ساعت) و سطوح 1 و 5 میلی مولار) H2O2 به مدت 24 ساعت) افزایش بیان ژن دیده شد. در تمام آزمایش های یاد شده چگونگی بیان شکل کوتاه شده  a-DOX1یعنی a-DOX15’ همانند a-DOX1 بود ولی, میزان بیان آن کمتر و گاهی ناچیز بود. در مجموع این آزمایش نقش کلیدی a-DOX1 را در محافظت بوته های گوجه در برابر انواع تنش های اکسیداتیو تایید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهداری، اشکبوس. (1386). بررسی چگونگی بیان ژن هاي α-DOX1 و α-DOX2 در ریشه سه نژادگان گوجه فرنگی پس از تنش های مختلف. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 8(1)، 31-42. SID. https://sid.ir/paper/80815/fa

    Vancouver: کپی

    دهداری اشکبوس. بررسی چگونگی بیان ژن هاي α-DOX1 و α-DOX2 در ریشه سه نژادگان گوجه فرنگی پس از تنش های مختلف. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1386؛8(1):31-42. Available from: https://sid.ir/paper/80815/fa

    IEEE: کپی

    اشکبوس دهداری، “بررسی چگونگی بیان ژن هاي α-DOX1 و α-DOX2 در ریشه سه نژادگان گوجه فرنگی پس از تنش های مختلف،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 8، no. 1، pp. 31–42، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80815/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button