مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

454
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییر های کیفی میوه و اجزای عملکرد توت فرنگی رقم کاماروسا در پاسخ به کاربرد نسبت های مختلف پتاسیم به نیتروژن در کشت بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 194

چکیده

 تامین نسبت های مناسب عنصرهای غذایی در مراحل رشدی مختلف, سبب افزایش عملکرد و کیفیت میوه می گردد. بدین منظور برای ارزیابی تاثیر نسبت های مختلف پتاسیم به نیتروژن بر عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی آزمایشی شامل 13 تیمار با ترکیب سطح های مختلف نیتروژن (120 و 180 میلی گرم در لیتر) و پتاسیم (200, 250 و 300 میلی گرم در لیتر), در قالب طرح به طورکامل تصادفی و در سه تکرار اجرا شد. برای تهیه محیط کشت از کوکوپیت و پرلایت با نسبت 1: 1 استفاده شد. محلول غذایی با نسبت های مختلف پتاسیم به نیتروژن به مدت 45 روز (تا کامل شدن دوره رشد رویشی) با تناوب دوره سه روز یک بار, تیمار های رشد رویشی و پس از آن تیمار های رشد زایشی اعمال شد. نتیجه ها نشان داد تیماری که نسبت پتاسیم به نیتروژن دریافت شده در طول دوره رشد رویشی 180/200 میلی گرم در لیتر و در دوران زایشی 120/300 میلی گرم در لیتر بود, موجب افزایش معنی دار در اجزای عملکرد و تغییر های کیفی چون طول, قطر, وزن میوه, شمار فندقه, درصد تشکیل میوه, عملکرد, ویتامین C, آنتوسیانین و فنول کل گردید. هیچ کدام از تیمارهای آزمایش تأثیر معنی داری بر شمار گل در هر گل آذین, شمار گل آذین در هر بوته و مقدار اسیدیته قابل تیتر توت فرنگی نداشتند. به طور کلی, زمانی که در دوره رشد رویشی نیتروژن بیشتری و پتاسیم کمتری و برعکس در دوره رشد زایشی نیتروژن کمتری و پتاسیم بیشتری به کار برده شود, سبب بهبود ویژگی های زایشی می گردد. با در نظر گرفتن تمامی ویژگی های ارزیابی شده در این پژوهش در اندام های مختلف توت فرنگی, تیماری که نسبت پتاسیم به نیتروژن دریافت شده در طول دوره رشد رویشی 1سمانه80/200 میلی گرم در لیتر و در دوران زایشی 120/300 میلی گرم در لیتر بود, بهترین تیمار برای اعمال محلول غذایی به منظور افزایش کیفیت توت فرنگی و بهبود ویژگی های رویشی و زایشی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، سمانه، عشقی، سعید، قرقانی، علی، و آتشی، هادی. (1398). تغییر های کیفی میوه و اجزای عملکرد توت فرنگی رقم کاماروسا در پاسخ به کاربرد نسبت های مختلف پتاسیم به نیتروژن در کشت بدون خاک. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 20(2 )، 181-194. SID. https://sid.ir/paper/80892/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی سمانه، عشقی سعید، قرقانی علی، آتشی هادی. تغییر های کیفی میوه و اجزای عملکرد توت فرنگی رقم کاماروسا در پاسخ به کاربرد نسبت های مختلف پتاسیم به نیتروژن در کشت بدون خاک. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1398؛20(2 ):181-194. Available from: https://sid.ir/paper/80892/fa

    IEEE: کپی

    سمانه یوسفی، سعید عشقی، علی قرقانی، و هادی آتشی، “تغییر های کیفی میوه و اجزای عملکرد توت فرنگی رقم کاماروسا در پاسخ به کاربرد نسبت های مختلف پتاسیم به نیتروژن در کشت بدون خاک،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 20، no. 2 ، pp. 181–194، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80892/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button