Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

843
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تیمارهای مختلف بر سرعت و میزان رشد باکتری های شکمبه بعد از یک دوره گرسنگی

صفحات

 صفحه شروع 1115 | صفحه پایان 1120

چکیده

 شیرابه شکمبه مورد بررسی از یک راس گاو شیری بالغ نژاد هلشتین که شکمبه وی کانال گذاری شده بود, گرفته شد. خوراک حیوان مزبور را جیره ای حاوی کاه راگی (Eleusine coracana) در حد اشتها و کنسانتره تجاری به منظور رفع احتیاجات غذایی تشکیل می داد. باکتری های شیرابه شکمبه از طریق سانتریفوژ کردن جدا گردید و در بافر فسفات بدون هیچگونه ماده مغذی به مدت 30 روز نگهداری شد. به منظور رشد مجدد باکتری ها از دو غلظت گلوکز و دو نوع ایزو اسید (والریک و ایزو والریک) استفاده گردید و از روش استفاده از لوله های کشت, به منظور رشد دادن باکتری ها استفاده گردید. نتایج نشان داد که باکتری های شکمبه می توانند بعد از مدت 30 روز در بافرفسفات زنده بمانند اما بعد از این مدت در مقایسه با شرایط معمول, برای رشد مجدد نیاز به زمان بیشتری دارند. این زمان تحت تاثیر مواد مغذی در دسترس آنها متفاوت است. در محیطی با غلظت کم گلوکز (19.71 میکرومول در هر میلی لیتر محیط کشت) رشد مجدد بعد از یک تاخیر 12 ساعته شروع شده و رشد لگاریتمی به مدت 12 ساعت ادامه یافت. اما در محیطی با غلظت زیاد گلوکز (39.42 میکرومول در هر میلی لیتر محیط کشت) رشد لگاریتمی بعد از 18 ساعت شروع شد و این رشد تا 29 ساعت بطور بطئی ادامه یافت, ضمن اینکه در انتهای این دوره تعداد باکتری ها بیشتر از تعداد نهایی باکتری ها در غلظت کم گلوکز بود. ایزو والریک اسید (15 میکرومول اسید ایزووالریک + 13.86 میکرومول گلوکز در هر میلی لیتر محیط کشت) در مقایسه با والریک اسید (17 میکرومول اسید والریک + 13.86 میکرو مول گلوکز در هر میلی لیتر محیط کشت) نشان داد که باکتری ها در این محیط کشت برای رشد مجدد به 2 ساعت زمان کمتر نیاز دارند و رشد لگاریتمی آنها نیز 2 ساعت بیشتر از شرایط والریک اسید ادامه می یابد. با این وجود تراکم باکتری ها در انتهای دوره رشد در محیط های حاوی ایزو والریک اسید کمتر از محیط های حاوی والریک اسید بود (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محرری، علی. (1385). بررسی تاثیر تیمارهای مختلف بر سرعت و میزان رشد باکتری های شکمبه بعد از یک دوره گرسنگی. علوم کشاورزی ایران، 37(6)، 1115-1120. SID. https://sid.ir/paper/8398/fa

    Vancouver: کپی

    محرری علی. بررسی تاثیر تیمارهای مختلف بر سرعت و میزان رشد باکتری های شکمبه بعد از یک دوره گرسنگی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛37(6):1115-1120. Available from: https://sid.ir/paper/8398/fa

    IEEE: کپی

    علی محرری، “بررسی تاثیر تیمارهای مختلف بر سرعت و میزان رشد باکتری های شکمبه بعد از یک دوره گرسنگی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 37، no. 6، pp. 1115–1120، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8398/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا