مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,080
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات بیمارگری قارچ Verticillium lecanii روی شته سبز هلو Myzus persicae در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 935 | صفحه پایان 942

چکیده

 امروزه استفاده از عوامل کنترل بیولوژیک همچون بکارگیری عوامل بیماریزا یکی از مهمترین روش های جایگزین سموم شیمیایی است. بعضی از جدایه های قارچ ناقص Verticillium lecanii از جمله عواملی هستند که توانایی ایجاد بیماری در برخی از حشرات را دارند. در این تحقیق توان بیمارگری جدایه DAOM 198499 از قارچ V.lecanii در 6 غلظت مختلف روی پوره سن سوم شته سبز هلو Myzus persicae, تحت شرایط آزمایشگاهی با دمای 23±1 درجه سانتی گراد و رژیم نوری 8:16 ساعت (روشنایی: تاریکی) و همچنین رطوبت نسبی 95±5 درصد بررسی شد. مرگ ومیر شته ها سه روز بعد از اسپورپاشی شروع شد. کمترین و بیشترین مرگ و میر مربوط به تیمار 104 و 108 کنیدی در میلی لیتر, بترتیب 51.1 و 100 درصد, 10 روز بعد از اسپورپاشی بوده است. نتایج نشان داد که قارچ, مرگ و میر معنی داری را در شته ایجاد می کند. برای محاسبه LC50 و LT50, مرگ و میر شته ها تا 12 روز پس از اسپورپاشی ثبت و سپس مورد تجزیه و پروبیت و تجزیه زنده مانی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان LC50 شته, 1.4´104 کنیدی در میلی لیتر, و مقادیر LT50 برای غلظت های 104, 105, 106, 107 و 108 کنیدی در میلی لیتر از قارچ V.lecanii, بترتیب 10, 10, 9, 8 و 6 روز می باشد. همچنین نشان داد که میزان نرخ خالص تولید مثل شته (R0) با افزایش غلظت کنیدی قارچ کاهش می یابد. بنابر نتایج بدست آمده از این پژوهش و سایر تحقیقات می توان این چنین استنباط نمود که جدایه DAOM 198499 می تواند بعنوان یک عامل بیولوژیک موثر برای کنترل شته ها در شرایط گلخانه مطرح باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ارزانیان، نوربخش، عاشوری، احمد، عسکری، حسن، و رسولیان، غلامرضا. (1385). بررسی اثرات بیمارگری قارچ Verticillium lecanii روی شته سبز هلو Myzus persicae در شرایط آزمایشگاهی. علوم کشاورزی ایران، 37(5)، 935-942. SID. https://sid.ir/paper/8554/fa

    Vancouver: کپی

    ارزانیان نوربخش، عاشوری احمد، عسکری حسن، رسولیان غلامرضا. بررسی اثرات بیمارگری قارچ Verticillium lecanii روی شته سبز هلو Myzus persicae در شرایط آزمایشگاهی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛37(5):935-942. Available from: https://sid.ir/paper/8554/fa

    IEEE: کپی

    نوربخش ارزانیان، احمد عاشوری، حسن عسکری، و غلامرضا رسولیان، “بررسی اثرات بیمارگری قارچ Verticillium lecanii روی شته سبز هلو Myzus persicae در شرایط آزمایشگاهی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 37، no. 5، pp. 935–942، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8554/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button