مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,957
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقاله کامل: اثر عصاره سرخارگل (Echinacea purpurea) و آقطی سیاه (Sambucus nigra) بر میزان دفع ویروس در جوجه های گوشتی آلوده شده با ویروس آنفلوانزای H9N2

صفحات

 صفحه شروع 256 | صفحه پایان 261

چکیده

 مطالعات پیشین نشانگر اثر ضد ویروسی فراورده های گیاهی سرخارگل و آقطی سیاه بر ویروس های آنفلوانزای انسانی در شرایط in vitro می باشد. برای بررسی اثر ضد ویروسی عصاره این گیاهان دارویی در شرایط طبیعی, از دو عصاره استاندارد شده سرخارگل (EF) و آقطی سیاه (SAM) و داروی آمانتادین در جوجه های گوشتی آلوده شده به ویروس آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2 استفاده شد. 8 ساعت پس از تلقیح ویروس EF و SAM و داروی آمانتادین, و به مدت 7 روز به آب آشامیدنی جوجه ها اضافه شد.گروه پروفیلاکسی از 5 روز پیش از چالش و به مدت ده روز, EF در آب آشامیدنی دریافت نمود. در طی روزهای پس از چالش میزان تیتر ویروس در نمونه های مخاط نای و مدفوع جوجه ها با استفاده از آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز زمان حقیقی اندازه گیری شد. نتایج نشانگر بالاترین مقادیر دفع ویروس از مدفوع و نای در گروه کنترل چالش (بدون درمان) در روز 3 پس از چالش می باشد. در مقایسه با گروه چالش بدون درمان, تیتر ویروس نمونه های مدفوع گروه پروفیلاکسی EF در تمام روزهای پس از چالش به میزان قابل توجهی کمتر بود. همچنین, همگی نمونه های مدفوع پرندگان هر دو گروه درمان و پروفیلاکسی EF در روز 3 پس از چالش بر خلاف سایر گروه های چالش از نظر دفع ویروس منفی بودند. اگر چه به طور کلی تیتر ویروس در نمونه های نای کم بود, درمان با SAM و آمانتادین سبب کاهش موارد نمونه های مثبت در مقایسه با گروه کنترل مثبت و درمان یا پروفیلاکسی با EF گردید. این مطالعه بر کاهش دفع ویروس آنفلوانزا در نمونه های مدفوع و نای پس از استفاده عصاره الکلی سرخارگل و عصاره آبی آقطی سیاه در جوجه های گوشتی دلالت می نماید.متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد, لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، صادق، دادرس، حبیب اله، و محمدی، علی. (1393). مقاله کامل: اثر عصاره سرخارگل (Echinacea purpurea) و آقطی سیاه (Sambucus nigra) بر میزان دفع ویروس در جوجه های گوشتی آلوده شده با ویروس آنفلوانزای H9N2. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، 15(3 (مسلسل 48))، 256-261. SID. https://sid.ir/paper/85689/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی صادق، دادرس حبیب اله، محمدی علی. مقاله کامل: اثر عصاره سرخارگل (Echinacea purpurea) و آقطی سیاه (Sambucus nigra) بر میزان دفع ویروس در جوجه های گوشتی آلوده شده با ویروس آنفلوانزای H9N2. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)[Internet]. 1393؛15(3 (مسلسل 48)):256-261. Available from: https://sid.ir/paper/85689/fa

    IEEE: کپی

    صادق کریمی، حبیب اله دادرس، و علی محمدی، “مقاله کامل: اثر عصاره سرخارگل (Echinacea purpurea) و آقطی سیاه (Sambucus nigra) بر میزان دفع ویروس در جوجه های گوشتی آلوده شده با ویروس آنفلوانزای H9N2،” مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، vol. 15، no. 3 (مسلسل 48)، pp. 256–261، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85689/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button