Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,050
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مدیریت سطح ایستابی بر عملکرد محصول یونجه یکساله در منطقه نیمه خشک ایران

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 45

چکیده

 این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر مدیریت سطح ایستابی (WTM) بر عملکرد محصول یونجه یکساله (Medicago Scatella) در منطقه نیمه خشک ایران انجام شده است. ایجاد سطح ایستابی و حفظ آن در طول دوره رشد منجر به استفاده بهینه از آب آبیاری, کاهش تلفات تبخیر سطحی و ایجاد رطوبت کافی و مناسب در منطقه ریشه و افزایش عملکرد می گردد. برای انجام این تحقیق, یک ایستگاه لایسیمتری مجهز به سیستم زهکشی و سیستم کنترل سطح ایستابی ساخته شد. تیمارهای مدیریت سطح ایستابی شامل سه تیمار آبیاری زیرزمینی با سطح ایستابی کنترل شده در 0.3 متری (CWT 0.3), 0.5 متری (CWT 0.5) , 0.7 متری (CWT 0.7) از سطح خاک و یک تیمار زهکشی آزاد (FD) (سطح ایستابی با عمق بیش از یک متر از سطح خاک) در 3 تکرار می باشد و تیمار زهکشی آزاد به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. گیاه آزمایشی یونجه یکساله بود و عمق ریشه آن در شرایط مناسب حداکثر 0.5 متر و به طور متوسط 0.3 متر است. در مجموع محصول یونجه تولیدی در تیمارهای کنترل سطح ایستابی CWT 0.3 و CWT 0.5 به ترتیب 73% و 94% بیشتر از تیمار زهکشی آزاد به دست آمد. افزایش محصول در تیمارهای CWT, به علت جذب آب سهل الوصول بیشتر ناشی از صعود کاپیلاری به وسیله ریشه گیاه بود. میزان آب مصرفی در تیمارهای کنترل سطح ایستابی کمتر از تیمار زهکشی آزاد اندازه گیری شد و کارآیی مصرف آب در آنها بیشتر بود. کارایی مصرف آب در تیمارهای CWT 0.3, CWT 0.5, CWT 0.7 به ترتیب 0.83, 0.97, 0.6 کیلوگرم بر متر مکعب و در تیمار زهکشی آزاد 0.27 کیلوگرم بر متر مکعب به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوری، حمیده، لیاقت، عبدالمجید، فرداد، حسین، و چایی چی، محمدرضا. (1387). تاثیر مدیریت سطح ایستابی بر عملکرد محصول یونجه یکساله در منطقه نیمه خشک ایران. علوم کشاورزی ایران، 39(1)، 39-45. SID. https://sid.ir/paper/8571/fa

    Vancouver: کپی

    نوری حمیده، لیاقت عبدالمجید، فرداد حسین، چایی چی محمدرضا. تاثیر مدیریت سطح ایستابی بر عملکرد محصول یونجه یکساله در منطقه نیمه خشک ایران. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1387؛39(1):39-45. Available from: https://sid.ir/paper/8571/fa

    IEEE: کپی

    حمیده نوری، عبدالمجید لیاقت، حسین فرداد، و محمدرضا چایی چی، “تاثیر مدیریت سطح ایستابی بر عملکرد محصول یونجه یکساله در منطقه نیمه خشک ایران،” علوم کشاورزی ایران، vol. 39، no. 1، pp. 39–45، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8571/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا