مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

868
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

494
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر شوری های آب زیرزمینی و سطوح ایستابی روی عملکرد و اجزا عملکرد ارقام مختلف گندم

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 68

چکیده

 این تحقیق در قالب طرح آماری اسپلیت اسپلیت پلات, شامل کرت های اصلی,3 رقم گندم(اترک, تجن و رسول)و کرت های فرعی اولیه,3 نوع شوری آب زیرزمینی, (یک,پنج و ده دسی زیمنس بر متر) و کرت های فرعی ثانویه,3 سطح ایستابی(سی,شصت و نود سانتی متری از سطح خاک)در 4 تکرار, درون گلدان, زیر یک سقف شیشه ای اجرا شد.نتایج نشان داد که شوری آب زیرزمینی و سطح ایستابی بالا, تعداد پنجه, تعداد دانه در سنبله, تعداد سنبلچه های بارور, ارتفاع گیاه, وزن هزار دانه,عملکرد بیولوژیکی و عملکرد دانه گندم را کاهش و شاخص برداشت را به صورت معنی داری افزایش می دهند.همچنین تاثیر رقم گندم براجزاء یادشده معنی دار بدست آمد.در میان صفات اندازه گیری شده عملکرد بیولوژیکی و بعد از آن تعداد پنجه بعنوان جز موثر از بیشترین و وزن هزار دانه از کمترین همبستگی با عملکرد دانه گندم بر اجزا یاد شده معنی دار بدست آمد.در میان صفات اندازه گیری شده عملکرد بیولوژیکی و بعد از آن تعداد پنجه بعنوان جز موثر از بیشترین و وزن هزار دانه از کمترین همبستگی با عملکرد دانه گندم به جا گذاشته است.همچنین عملکرد بیولوژیکی از طریق تاثیر بر تعداد پنجه, اثر خود را بر عملکرد دانه نشان داد.علاوه بر این نتایج, در سطوح بالای شوری و سطح ایستابی, کمترین مقدار عملکرد دانه بدست آمد. به هر روی این تحقیق نشان داد که در سطوح ایستابی 30, 60 و 90 سانتی متری از سطح خاک, کیفیت آب زیرزمینی چه مناسب و چه نامناسب باشد,کاشت گندم رقم تجن از ارجحیت و اولویت خاصی برخوردار است. همچنین بررسی رابطه عملکرد و اجزا عملکرد در قالب یک معادله رگرسیون چندگانه نشان داد که تنها دو جز, یعنی عملکرد بیولوژیکی و شاخص برداشت در تمام مقادیر شوری آب زیرزمینی و سطح ایستابی, سهم بسیار قابل توجهی از کل تغییرات مربوط به عملکرد دانه گندم را توجیه می کنند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عسکری تشکری، -، کاوه، فریدون، عابدی، محمدجواد، پذیرا، ابراهیم، و سیادت، حمید. (1383). بررسی تاثیر شوری‌ های آب زیرزمینی و سطوح ایستابی روی عملکرد و اجزا عملکرد ارقام مختلف گندم. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(1)، 59-68. SID. https://sid.ir/paper/9272/fa

Vancouver: کپی

عسکری تشکری -، کاوه فریدون، عابدی محمدجواد، پذیرا ابراهیم، سیادت حمید. بررسی تاثیر شوری‌ های آب زیرزمینی و سطوح ایستابی روی عملکرد و اجزا عملکرد ارقام مختلف گندم. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(1):59-68. Available from: https://sid.ir/paper/9272/fa

IEEE: کپی

- عسکری تشکری، فریدون کاوه، محمدجواد عابدی، ابراهیم پذیرا، و حمید سیادت، “بررسی تاثیر شوری‌ های آب زیرزمینی و سطوح ایستابی روی عملکرد و اجزا عملکرد ارقام مختلف گندم،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 1، pp. 59–68، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9272/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button