مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,975
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات افزودن آنزیم زایلاناز- پروتئاز در جیره های حاوی سطوح مختلف گندم بر عملکرد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 631 | صفحه پایان 639

چکیده

 با توجه به اهمیت جیره نویسی با حداقل قیمت, وجود محدودیت در میزان مصرف گندم و شناخت اثرات ناشی از مصرف آنزیم فوق بر عملکرد طیور مطالعه حاضر انجام گرفت. در این تحقیق اثرات استفاده از آنزیم چند منظوره گالی-زیم در جیره های حاوی سطوح مختلف گندم در قالب طرح کاملا تصادفی و به روش فاکتوریل 2´4 با 1200 قطعه جوجه از سویه راس و به تفکیک جنس در 8 گروه آزمایشی با سه تکرار و هر تکرار شامل 25 قطعه جوجه مورد بررسی قرار گرفت. جوجه ها به مدت 49 روز با جیره حاوی سطوح مختلف گندم با و بدون آنزیم که بطور جداگانه برای دوره های آغازین (10-1 روزگی) و رشد ماده ها (24-11 روزگی) و نرها (28-11 روزگی) و پایانی ماده ها (49-25 روزگی) و نرها (49-29 روزگی) تنظیم شده بود تغذیه گردیدند. جیره ها حاوی 4 سطح مختلف گندم شامل جیره شاهد (ذرت- کنجاله سویا), جیره های حاوی 20 , 35 و 50 % گندم جایگزین شده بجای ذرت جیره شاهد بدون و با آنزیم (300-500 گرم /تن خوراک) بودند. در هر مرحله ترکیب جیره ها از لحاظ انرژی و پروتئین و سایر مواد مغذی یکسان بود. در طول دوره پرورش جوجه ها به صورت آزاد تغذیه شدند و هیچ گونه آنتی بیوتیک و یا کوکسیدیواستات به جیره ها اضافه نگردید. وزن جوجه ها در پایان هر مرحله اندازگیری گردید و در پایان دوره پرورش نیز دو نمونه از هر تکرار انتخاب و بعد از کشتار وزن چربی محوطه بطنی و وزن لاشه, درصد ماده خشک فضولات و درصد وزن لوزالمعده اندازگیری گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که اثر جایگزینی سطوح مختلف گندم وآنزیم بر افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک معنی دار بود (P>0.05), همچنین با افزایش سطح گندم درصد وزن چربی محوطه بطنی کاهش یافت (P>0.05) که علت آن کاهش قابلیت هضم چربی ها به علت وجود پلی ساکارید های غیر نشاسته ای محلول در گندم و کنجاله سویا است. تاثیر مصرف آنزیم و سطوح مختلف گندم بر درصد وزن لوزالمعده معنی دار نشد (P>0.05). به طور کلی با توجه به عملکرد رشد و ضریب تبدیل می توان نتیجه گرفت که بکارگیری سطوح مختلف گندم با آنزیم می تواند اثرات مضر ناشی از وجود پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای موجود در گندم را کاهش دهد و عملکرد طیور را بهبود ببخشد. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سخدری، بهناز، شیوازاد، محمود، و زاغری، مجتبی. (1386). اثرات افزودن آنزیم زایلاناز- پروتئاز در جیره های حاوی سطوح مختلف گندم بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران، 38(4)، 631-639. SID. https://sid.ir/paper/8696/fa

    Vancouver: کپی

    سخدری بهناز، شیوازاد محمود، زاغری مجتبی. اثرات افزودن آنزیم زایلاناز- پروتئاز در جیره های حاوی سطوح مختلف گندم بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1386؛38(4):631-639. Available from: https://sid.ir/paper/8696/fa

    IEEE: کپی

    بهناز سخدری، محمود شیوازاد، و مجتبی زاغری، “اثرات افزودن آنزیم زایلاناز- پروتئاز در جیره های حاوی سطوح مختلف گندم بر عملکرد جوجه های گوشتی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 38، no. 4، pp. 631–639، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8696/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button