مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات ترکیبات آلی و معدنی آهن و منگنز با تغییرات درجه حرارت و قلیائیت در آب PH

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 39

چکیده

آهن و منگنز از جمله فلزاتی می باشند که وجود مقادیر جزیی از آن ها می تواند در آب مصرفی برای شرب و آب های صنعتی ایجاد اشکار کند. در سیستم رودخانه و آب های سطحی این فلزات بین فاز محلول و فاز جامد ( معلق و رسوب) توزیع می شوند. که البته در شرایط مختلف چگونگی این تبادل و توزیع یکنواخت نیست. تغییرات درجه حرارت, PH قلیائیت از جمله فاکتورهای موثر در تبادل این فلزات بین فازهای مذکور می باشند. تحقیق حاضر به بررسی تغییرات فاکتورهای فوق با تغییرات ترکیبات آلی و معدنی آهن و منگنز می پردازد. در این تحقیق محلول های با غلظت 10 mg/lit سولفات و استات آهن و 2 mg/lit سولفات و استات منگنز مورد استفاده قرار گرفت. مراحل انجام آزمایش شامل آماده سازی محلول ها, بررسی اثرpH , بررسی اثر قلیائیت و بررسی اثر درجه حرارت می باشد. که بدین منظور حلالیت این ترکیبات آلی و معدنی آهن و منگنز در 6 PH تا 12, قلیائیت های 50 تا 400 و درجه حرارت های 0 تا 30 درجه سانتی گراد مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج بعد از فیلتراسیون هضم فلزات در محلول و سنجش توسط دستگاه جذب اتمی بررسی شد. افزایش قلیائیت بیشترین تاثیر را بر کاهش حلالیت سولفات آهن دارد, که کمترین حلایت در قلیائیت 400 به میزان 0.486 mg/lit است. افزایش PH بیشترین تاثیر را برکاهش حلالیت استات آهن دارد که کمترین حلالیت در PH=12 برابر 0.441 می باشد همچنین افزایش PH بیشترین افزایش PH بیشترین تاثیر را بر کاهش حلالیت سولفات و استات منگنز دارد که کمترین حلالیت آن ها در PH=12 به ترتیب برابر با 0.247 و 0.372 می باشد. با افزایش درجه حرارت حلالیت کاهش می یابد که این کاهش حلالیت در ترکیبات منگنز بیشتر از ترکیبات آهن و در ترکیبات معدنی بیشتر از ترکیبات آلی می باشد. همچنین در کل آزمایشات حدود 90% منگنز در آب به صورت محلول وجود داشت. در حالی که حداکثر حلالیت آهن کمتر از 40% بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خضری، سیدمصطفی، رحمانی، علیرضا، صمدی، محمدتقی، و حیات بخش ملایری، وحید. (1391). بررسی تغییرات ترکیبات آلی و معدنی آهن و منگنز با تغییرات درجه حرارت و قلیائیت در آب PH. علوم و تکنولوژی محیط زیست، 14(4 (مسلسل 55))، 27-39. SID. https://sid.ir/paper/87059/fa

    Vancouver: کپی

    خضری سیدمصطفی، رحمانی علیرضا، صمدی محمدتقی، حیات بخش ملایری وحید. بررسی تغییرات ترکیبات آلی و معدنی آهن و منگنز با تغییرات درجه حرارت و قلیائیت در آب PH. علوم و تکنولوژی محیط زیست[Internet]. 1391؛14(4 (مسلسل 55)):27-39. Available from: https://sid.ir/paper/87059/fa

    IEEE: کپی

    سیدمصطفی خضری، علیرضا رحمانی، محمدتقی صمدی، و وحید حیات بخش ملایری، “بررسی تغییرات ترکیبات آلی و معدنی آهن و منگنز با تغییرات درجه حرارت و قلیائیت در آب PH،” علوم و تکنولوژی محیط زیست، vol. 14، no. 4 (مسلسل 55)، pp. 27–39، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/87059/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button