مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,211
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آللوپاتیکی کاه و کلش کلزا بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های ذرت و سویا

صفحات

 صفحه شروع 98 | صفحه پایان 106

چکیده

 به منظور بررسی اثر آللوپاتیکی عصاره و کاه و کلش کلزا بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های ذرت و سویا, سه آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در گلخانه و آزمایشگاه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 1383 اجرا شد. در یک آزمایش گلخانه ای تیمارها عبارت بودند از: گونه گیاهی (ذرت و سویا) و مقدار بقایای کلزا (0, 0.35, 0.71 درصد بقایا بر درصد وزنی خاک). در دو آزمایش دیگر که یکی در گلخانه و دیگری در آزمایشگاه اجرا شد. تیمارها شامل گونه گیاهی (ذرت و سویا) و غلظت عصاره کلزا (شاهد, 10, 5, 15 درصد وزنی - حجمی) بودند. با افزایش مقدار بقایای کاه و کلش و نیز غلظت عصاره کلزا, حداکثر درصد سبز شدن و سرعت سبز شدن گیاهان ذرت و سویا کاهش یافت اما از لحاظ  آماری این کاهش معنی دار نبود. این بررسی نشان داد که ارتفاع ساقه, طول ریشه, سطح برگ, وزن خشک ریشه و وزن خشک بخش هوایی در مراحل 5 و 15 روز پس از سبز شدن گیاهان مورد مطالعه اختلاف معنی داری نسبت به شاهد نداشتند اما 10 روز پس از سبز شدن طول ریشه سویا با افزایش غلظت عصاره آبی کلزا و وزن خشک ریشه سویا با افزایش بقایای کلزا کاهش یافت. همچنین سرعت و حداکثر درصد جوانه زنی ذرت در پتری دیش با افزایش غلظت عصاره کلزا کاهش یافت. به طور کلی نتایج این تحقیق بیان می کند که عصاره و بقایای کاه و کلش کلزا در غلظت های بکار رفته در این تحقیق, بر سبز شدن و رشد اولیه ذرت اثر معنی داری ندارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جهان دیده، وحیده، و لطیفی، ناصر. (1385). بررسی اثر آللوپاتیکی کاه و کلش کلزا بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های ذرت و سویا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 13(3)، 98-106. SID. https://sid.ir/paper/9225/fa

Vancouver: کپی

جهان دیده وحیده، لطیفی ناصر. بررسی اثر آللوپاتیکی کاه و کلش کلزا بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های ذرت و سویا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1385؛13(3):98-106. Available from: https://sid.ir/paper/9225/fa

IEEE: کپی

وحیده جهان دیده، و ناصر لطیفی، “بررسی اثر آللوپاتیکی کاه و کلش کلزا بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های ذرت و سویا،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 13، no. 3، pp. 98–106، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9225/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button