Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,963
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

770
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد باکتریایی چند اسانس و عصاره گیاهی برروی باکتری های عامل بیماری نواری گندم و جو

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 82

چکیده

 بیماری نواری باکتریایی گندم و جو یکی از مهمترین بیماری های باکتریایی بذرزاد گندم و جو درنواحی گرم و مرطوب می باشد که بوسیله باکتری های X.t.pv.cerelis, Xanthomonas translucens pv. Translucens ایجاد می شود. مطالعات جهت کنترل این بیماری با سموم باکتری کش با موفقیت توام نبوده است. در این بررسی اثر ضد باکتریایی چند اسانس و عصاره های استخراج شده از گیاه دارویی روی باکتری های ذکر شده, مورد مطالعه قرار خواهد گرفت. بدین صورت که اسانس ها و عصاره ها را در داخل چاهک حفر شده در مرکز تشتک های حاوی آگار مغذی ریخته و میزان قطرهاله عدم رشد در اطراف هر چاهک, یادداشت برداری و نتایج آن تجزیه و تحلیل آماری شدند. نتایج نشان داد که اسانس ها و عصاره های بررسی شده, اثرات ضد باکتریایی تقریبا یکسانی نسبت به باکتری های مورد آزمایش, دارا بودند به طوریکه در میان اسانس ها, اسانس دو گونه نعناع (M.spicate, Mentha aquatica), علف شیر(Echinophora sibthorpiana), زوفا (Hyssopus officinalis) و کاکوتی (Ziziphroa persica) دارای بیشترین تاثیر و اسانس گونه های بومادران (A.vermiculatus, A.tenuifolia, Achillea millefolium) و گیاه مریم نخودی (Teucrium polium), دارای کمترین تاثیر بازدارندگی یا بعبارتی کمترین قطر هاله بازدارنده از رشد بوده اند. در مورد عصاره ها نیز عصاره های گیاهان سیر(Allium sativum), اسپند (Peganum harmala) و داتوره (Datura stramonuim) دارای بیشترین تاثیر و عصاره های اکلیل کوهی (Rosnarinus officinalis) و گندجارو (Artemisia annua) فاقد هر گونه اثر ضد باکتریایی روی باکتری های فوق بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیکی، فرید، و علی زاده، علی. (1385). بررسی اثر ضد باکتریایی چند اسانس و عصاره گیاهی برروی باکتری های عامل بیماری نواری گندم و جو. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 13(5)، 70-82. SID. https://sid.ir/paper/9424/fa

    Vancouver: کپی

    بیکی فرید، علی زاده علی. بررسی اثر ضد باکتریایی چند اسانس و عصاره گیاهی برروی باکتری های عامل بیماری نواری گندم و جو. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1385؛13(5):70-82. Available from: https://sid.ir/paper/9424/fa

    IEEE: کپی

    فرید بیکی، و علی علی زاده، “بررسی اثر ضد باکتریایی چند اسانس و عصاره گیاهی برروی باکتری های عامل بیماری نواری گندم و جو،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 13، no. 5، pp. 70–82، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9424/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا