مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

240
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

475
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) بر ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در دمای یخچال (° C1± 4)

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 66

چکیده

 هدف از این تحقیق استفاده از پوشش کیتوزان حاوی اسانس نعناع فلفلی جهت افزایش ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در دمای یخچال (° C1± 4) می باشد. فیله ها به 5 گروه شاهد, تیمار با پوشش کیتوزان بدون اسانس, تیمار با پوشش حاوی 5/0, 1 و 2 درصد اسانس تقسیم و طی 20 روز در دمای یخچال نگهداری شد که هر پنج روز یک بار مورد انجام آزمایش های میکروبی شامل (TVC) و (PTC) و آزمایش های شیمیایی شامل pH, (PV), (TBA), (TVB-N) و (FFA) قرار گرفتند. طبق نتایج, استفاده از پوشش و اسانس مقادیر تمام شاخص ها را در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی داری کاهش داد (05/0>P). در پایان کم ترین میزان شاخص ها مربوط به تیمار با پوشش حاوی 2 درصد اسانس و بیشترین میزان مربوط به تیمار شاهد بود. بر اساس نتایج, میزان TVC, PTC, pH, PV, TBA, TVB-N و FFA در فیله های پوشش داده شده با کیتوزان و 2% اسانس به ترتیب 14/0± 55/6 لگاریتم کلونی در گرم گوشت, 18/0± 90/6 لگاریتم کلونی در گرم گوشت, 02/0± 7/6, 05/0± 80/2 میلی اکی والان پراکسید بر کیلوگرم چربی, 02/0± 12/0 میلی گرم مالون دی آلدیید در کیلوگرم گوشت, 46/0± 88/24 میلی گرم نیتروژن در 100 گرم گوشت و 08/0± 52/1 درصد اولییک اسید بود. نتایج نشان داد پوشش کیتوزان حاوی اسانس نعناع فلفلی در کاهش اکسیداسیون و رشد باکتری های فیله ماهی قزل آلا طی نگهداری در شرایط سرد (º C1± 4) موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورکارگر، هادی، و رفعتی، علی رضا. (1399). اثر پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) بر ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در دمای یخچال (° C1± 4). بوم شناسی آبزیان، 10(1 )، 53-66. SID. https://sid.ir/paper/950215/fa

    Vancouver: کپی

    پورکارگر هادی، رفعتی علی رضا. اثر پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) بر ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در دمای یخچال (° C1± 4). بوم شناسی آبزیان[Internet]. 1399؛10(1 ):53-66. Available from: https://sid.ir/paper/950215/fa

    IEEE: کپی

    هادی پورکارگر، و علی رضا رفعتی، “اثر پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) بر ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در دمای یخچال (° C1± 4)،” بوم شناسی آبزیان، vol. 10، no. 1 ، pp. 53–66، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/950215/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button