مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

128
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ریسک خطر فلزات مس و روی در بافت عضله ماهی طلال (Rastrelliger Kanagurta)، در سه منطقه پارسیان، عسلویه و میناب، خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 77

چکیده

 آلودگی به فلزات یکی از مشکلات مهم زیست محیطی و یکی از نگرانی های مهم بهداشت مواد غذایی به شمار می آید. در پژوهش حاضر, با اندازه گیری غلظت مس و روی در عضله ماهی طلال ریسک ناشی از مصرف این ماهی برای انسان مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از انجام عملیات آماده سازی, زیست سنجی و هضم قسمت های عضله ماهی, اندازه گیری غلظت عناصر سنگین اندام های مورد مطالعه با کمک دستگاه جذب اتمی انجام شد. میانگین میزان فلزات مس و روی در بافت عضله ماهی های طلال از بسیاری از استانداردهای بین المللی موجود پایین تر بود. همچنین, محاسبات نشان داد که جذب روزانه و هفتگی فلزات مس و روی با توجه به میزان سرانه مصرف هر ایرانی, کم تر از مقادیر راهنمای ارایه شده (PTWI و PTDI) از سوی سازمان بهداشت جهانی و سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا است. میزان پتانسیل خطر به بیماری های غیر سرطانی THQ برای فلزات مس و روی در مطالعه حاضر و نیز THQ مجموع برای این فلزات کمتر از یک به دست آمد. از نتایج این تحقیق برمی آید که غلظت فلزات در ماهی طلال از نظر مسمومیت, برای مصرف انسان قابل قبول می باشد و مصرف این ماهی غیرمحتمل است که سبب بروز عوارض سوء بهداشتی برای مصرف کنندگان شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بلوچی، لیلا، رحمانی، عبدالواحد، و ثمری، فائضه. (1399). ارزیابی ریسک خطر فلزات مس و روی در بافت عضله ماهی طلال (Rastrelliger Kanagurta), در سه منطقه پارسیان, عسلویه و میناب, خلیج فارس. بوم شناسی آبزیان، 10(1 )، 67-77. SID. https://sid.ir/paper/950216/fa

    Vancouver: کپی

    بلوچی لیلا، رحمانی عبدالواحد، ثمری فائضه. ارزیابی ریسک خطر فلزات مس و روی در بافت عضله ماهی طلال (Rastrelliger Kanagurta), در سه منطقه پارسیان, عسلویه و میناب, خلیج فارس. بوم شناسی آبزیان[Internet]. 1399؛10(1 ):67-77. Available from: https://sid.ir/paper/950216/fa

    IEEE: کپی

    لیلا بلوچی، عبدالواحد رحمانی، و فائضه ثمری، “ارزیابی ریسک خطر فلزات مس و روی در بافت عضله ماهی طلال (Rastrelliger Kanagurta), در سه منطقه پارسیان, عسلویه و میناب, خلیج فارس،” بوم شناسی آبزیان، vol. 10، no. 1 ، pp. 67–77، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/950216/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button