مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

140
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف روغن کلزا و اسانس آویشن باغی بر عملکرد، صفات ایمنی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 595 | صفحه پایان 608

چکیده

 تاثیر اسانس آویشن باغی و روغن کلزا بر عملکرد, صفات ایمنی و ریخت شناسی روده با استفاده از 432 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 به صورت آزمایش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملا تصادفی شامل سطوح مختلف اسانس آویشن باغی (صفر, 300 و500 ppm) و روغن کلزا (یک, سه و پنج درصد) با نه تیمار و چهار تکرار بررسی شد. در کل دوره پرورش, جوجه های دریافت کننده سه درصد نسبت به یک درصد روغن کلزا و جوجه های دریافت کننده 300 ppm نسبت به بدون اسانس آویشن باغی افزایش وزن بیشتری داشتند(p<0/05). استفاده از سه درصد روغن کلزا + 300 ppm اسانس آویشن باغی باعث افزایش درصد ران نسبت به یک درصد روغن کلزا شد. در سطوح یک و پنج درصد روغن کلزا با افزایش سطح اسانس آویشن باغی به جیره, غلظت های کلسترول و LDL خون کاهش و HDL خون افزایش پیدا کرد (p<0/01). سطوح سه و پنج درصد روغن کلزا + 300 و 500 ppm اسانس آویشن باغی در جیره جوجه های گوشتی باعث افزایش درصد لنفوسیت و تیتر آنتی بادی علیه بیماری نیوکاسل و کاهش درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت خون شدند (p<0/05). جوجه های دریافت کننده جیره حاوی اسانس آویشن باغی بیشترین نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت را داشتند (p<0/01). بر اساس نتایج حاصل, می توان از سطح سه درصد روغن کلزا + 300 ppm اسانس آویشن باغی در جیره جوجه های گوشتی جهت بهبود عملکرد, توان ایمنی و صفات بیوشیمیایی خون استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، محمدعلی، غضنفری، شکوفه، و احمدی گاولیقی، حسن. (1400). تاثیر سطوح مختلف روغن کلزا و اسانس آویشن باغی بر عملکرد, صفات ایمنی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 23(3 )، 595-608. SID. https://sid.ir/paper/950388/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی محمدعلی، غضنفری شکوفه، احمدی گاولیقی حسن. تاثیر سطوح مختلف روغن کلزا و اسانس آویشن باغی بر عملکرد, صفات ایمنی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1400؛23(3 ):595-608. Available from: https://sid.ir/paper/950388/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی عباسی، شکوفه غضنفری، و حسن احمدی گاولیقی، “تاثیر سطوح مختلف روغن کلزا و اسانس آویشن باغی بر عملکرد, صفات ایمنی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 23، no. 3 ، pp. 595–608، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/950388/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button