Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    451-462
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    96
  • دانلود: 

    92
چکیده: 

به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف پوشش مغز پسته بر خوراک مصرفی، فراسنجه های شکمبه، سنتز پروتیین میکروبی و ابقای نیتروژن در گوسفندان کرمانی، از چهار راس گوسفند نر با میانگین وزن 2 ± 54 کیلوگرم استفاده شد. آزمایش در قالب طرح مربع لاتین 4×4 در چهار دوره 21 روزه انجام شد. پس از تعیین ترکیب شیمیایی پوشش مغز پسته، از آن در تهیه جیره های آزمایشی استفاده و جایگزین سبوس گندم گردید. جیره های آزمایشی شامل، 1) جیره شاهد (جیره بدون پوشش مغز پسته)، 2) جیره دارای پنج درصد پوشش مغز پسته، 3) جیره دارای 10 درصد پوشش مغز پسته و 4) جیره دارای 15 درصد پوشش مغز پسته بودند. نتایج نشان داد ماده خشک و نیتروژن مصرفی، نیتروژن دفعی و ابقاء نیتروژن تحت تاثیر تغذیه جیره های آزمایشی قرار نگرفتند. با افزودن پوشش مغز پسته به جیره، نیتروژن آمونیاکی شکمبه کاهش یافت (p<0/05)، لیکن تاثیری برpH مایع شکمبه در زمان های صفر، دو، چهار، شش و هشت ساعت پس از مصرف خوراک نداشت. جمعیت کل پروتوزوآی شکمبه تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت، در حالی که جمعیت گونه سلولولایتیک به صورت خطی افزایش (p<0/05) یافت. اختلاف معنی داری از نظر کل مشتقات پورینی، آلانتویین، کراتینین، اسید اوریک، هیپوگزانتین و گزانتین و ساخت پروتیین میکروبی بین تبیمارها مشاهده نشد. با توجه به نتایج این پژوهش، می توان از پوشش مغز پسته تا سطح 15 درصد ماده خشک در جیره گوسفندان استفاده نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 96

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 92 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    633-643
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    202
  • دانلود: 

    90
چکیده: 

این پژوهش بمنظور بررسی اثرات مکمل امولسیفایر و اینولین در جیره غذایی با منابع مختلف چربی بر عملکرد رشد، صفات لاشه، پاسخ ایمنی و شاخص های بیوشیمی خون جوجه های گوشتی به مدت 42 روز انجام شد. تعداد 800 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه در یک آزمایش فاکتوریل 2 × 2 × 2 با دو منبع چربی (روغن سویا و پیه گوساله)، دو سطح امولسیفایر (صفر و 0/1 درصد لیزوفسفولیپید) و دو سطح مکمل اینولین (صفر و 0/1 درصد) در قالب طرح کاملا تصادفی با هشت تیمار، پنج تکرار و20 جوجه در هر تکرار استفاده شدند. پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی پیه گوساله و امولسیفایر، ضریب تبدیل و درصد چربی شکمی کمتری از پرندگانی که جیره حاوی روغن سویا و امولسیفایر دریافت کردند داشتند (p<0/05). درصد چربی شکمی و ضریب تبدیل در پرندگانی که جیره حاوی چربی و اینولین دریافت کردند کمتر از سایر پرندگان بود (p<0/05). پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی امولسیفایر مقادیر بالاتر عیار پادتن اولیه و ثانویه بر علیه ویروس نیوکاسل، و عیار ثانویه پادتن تام و IgM علیه گلبول قرمز خون گوسفندی (SRBC) از پرندگانی که جیره فاقد امولسیفایر دریافت کردند داشتند (p<0/05). میانگین افزایش وزن روزانه و عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل و SRBC در پرندگانی که جیره حاوی اینولین دریافت کردند بالاتر از سایر پرندگان بود. براساس نتایج حاصل، استفاده از 0/1 درصد از مکمل امولسیفایر و اینولین به صورت جداگانه یا ترکیبی در جیره غذایی جوجه های گوشتی می تواند برای بهبود عملکرد رشد و پاسخ ایمنی مفید باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 202

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 90 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    147-157
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    133
  • دانلود: 

    74
چکیده: 

اثر استفاده از مکمل پروبیوتیک داخلی (مولتی بهسیل)، وارداتی (بیوپلاس B2) و آنتی بیوتیک آویلامایسین برعملکرد، شاخص های لیپیدی خون و ریخت شناسی روده کوچک با استفاده از 360 قطعه جوجه گوشتی نر راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و 15 قطعه در هر تکرار از سن 11 تا 42 روزگی بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) بدون افزودنی (شاهد)، 2) جیره حاوی0/1 درصد پروبیوتیک تجاری بیوپلاس B2، 3) جیره حاوی 0/01 درصد آنتی بیوتیک آویلامایسین و تیمارهای 4 تا 6-به ترتیب جیره های حاوی 0/05، 0/1 و 0/15 درصد پروبیوتیک مولتی بهسیل بودند. نتایج نشان داد که وزن بدن و ضریب تبدیل جوجه ها در جیره حاوی پروبیوتیک بیوپلاس B2 و آنتی بیوتیک بهتر از سایر تیمارها بود (0/05>P). وزن بدن و ضریب تبدیل در پرندگانی که مولتی بهسیل به میزان0/1 و 0/15 درصد دریافت کردند با پرندگانی که پروبیوتیک بیوپلاس دریافت کردند تفاوت نداشتند. خوراک مصرفی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. پاسخ ایمنی همورال و شاخص های ریخت شناسی روده در پرندگانی که پروبیوتیک مولتی بهسیل در سطح 0/15 درصد دریافت کردند تفاوت معنی دار با گروه شاهد نشان نداد لیکن از نظر آماری توانست با گروه های دریافت کننده پروبیوتیک بیوپلاس و آنتی بیوتیک برابری کند. سطح LDL خون در تیمارهای پروبیوتیک بیوپلاس B2، آنتی بیوتیک و پروبیوتیک مولتی بهسیل0/15 درصد کاهش معنی دار نشان داد (0/05>P). به طور کلی، نتایج نشان داد که سطح 0/15درصد پروبیوتیک مولتی بهسیل می تواند جایگزین مناسب برای پروبیوتیک بیوپلاس B2 و آنتی بیوتیک محرک رشد آویلامایسین در دوره رشد و پایانی جوجه های گوشتی باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 133

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 74 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    413-424
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    148
  • دانلود: 

    528
چکیده: 

پایش میزان هم خونی مرغ های بومی در ایستگاه های اصلاح نژادی، به دلیل انجام انتخاب ژنتیکی و عدم وجود جریان ژنی در جمعیت بسیار حایز اهمیت می باشد. هدف از انجام این پژوهش برآورد ضریب هم خونی، بررسی روند تغییرات هم خونی و ارزیابی اثرات پسروی ناشی از آن بر روی صفات اقتصادی در جمعیت مرغ بومی اصلاح شده اصفهان بود. صفات مطالعه شده شامل وزن بدن، سن بلوغ جنسی، وزن بلوغ جنسی، تعداد تخم مرغ، میانگین وزن تخم مرغ و وزن اولین تخم مرغ بودند. در این پژوهش، داده های جمع آوری شده 97272 پرنده رکوردبرداری شده در طی 21 نسل مورد استفاده قرار گرفتند. در مطالعه حاضر، جهت برآورد ضریب هم خونی هر پرنده و اثر هم خونی بر صفات به ترتیب از نرم افزارهای CFC و WOMBATاستفاده شد. تجزیه و تحلیل شجره نشان داد که 79/48 درصد جمعیت هم خون بودند. میانگین ضرایب هم خونی فردی و مادری برآورد شده به ترتیب برابر با 4/3 و 3/5درصد بودند. نتایج نشان داد، به ازای هر یک درصد افزایش هم خونی، میزان پسروی ناشی از آن برای صفات وزن بدن در یک روزگی، هشت هفتگی، 12 هفتگی، سن بلوغ جنسی، وزن بلوغ جنسی، تعداد تخم مرغ، میانگین وزن تخم مرغ و وزن اولین تخم مرغ به ترتیب برابر با 0/008-، 2/52-، 3/51-، 0/23، 3/97-، 0/13-، 0/02 و 0/06 بود. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، با وجود اینکه در جمعیت های بسته تحت انتخاب ژنتیکی، نبود پرنده غیرهم خون تقریبا غیرممکن است، اما می توان با کنترل آمیزش-ها در جهت کاهش هم خونی، از پیدایش اثرات نامطلوب آن در جمعیت جلوگیری کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 148

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 528 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    425-435
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    152
  • دانلود: 

    656
چکیده: 

هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات آمیخته گری بر عملکرد رشد و ترکیب لاشه بره های گوسفند نژاد کردی و آمیخته کردی× رومانف بود. بدین منظور از دو گروه ژنتیکی بره نژاد کردی خالص (KK) و بره آمیخته های کردی × رومانف (KR) استفاده شد. از شش بره از هر گروه برای تجزیه لاشه استفاده شد. تعداد بره های از شیر گرفته شده در گروه های ژنتیکی KK و KR به ترتیب 95 و 45 راس به ازای 100 راس میش در معرض آمیزش بود. بره های کردی خالص دارای بیشترین و بره های آمیخته دارای کمترین وزن تولد بودند (به ترتیب 4/5 در مقابل 4/1 کیلوگرم). بر اساس نتایج حاصل، افزایش وزن روزانه بره های آمیخته نسبت به بره های کردی در دوره قبل از شیرگیری بیشتر بود (0/05>P). اما میانگین وزن پایانی بره های کردی نسبت به بره های آمیخته (به ترتیب54/8 در مقابل 41/5 کیلوگرم) بیشتر بود (0/05>P). گروه های ژنتیکی تاثیر معنی داری بر وزن لاشه های گرم و سرد بره های پرواری نداشتند. ولی تاثیر آمیخته گری بر ضخامت چربی، وزن دنبه و ران معنی دار بود (0/05>P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد آمیخته ها در دوره قبل از شیرگیری عملکردی بهتری نسبت بره های خالص دارند اما در دوره پروار عملکرد بره های کردی خالص نسبت به آمیخته ها بهتر می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 152

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 656 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    437-449
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    117
  • دانلود: 

    494
چکیده: 

هدف این پژوهش، بررسی اثر جایگزینی الیاف سلولزی (کاه گندم) با الیاف غیر سلولزی (تفاله چغندرقند) در جیره گاوهای شیری دوره انتقال (از روز 21 پیش از زایش و تا روز 42 پس از زایش) بود. بدین منظور، 21 روز پیش از زایش، از 36 راس گاو هلشتاین چند شکم زایش با میانگین وزن 59/6 ± 697 کیلوگرم و نمره بدنی 0/22 ± 3/3 استفاده شد. پیش از زایش، گاوها به دو گروه تقسیم شدند و جیره های دارای 7/17 درصد کاه گندم و یا 7/17 درصد تفاله چغندرقند، دریافت کردند. پس از زایش نیز هر گروه به دو زیر گروه تقسیم شد و جیره ای بر پایه 5 درصد کاه گندم یا تفاله چغندرقند دریافت کردند. نتایج نشان دادند که تفاوت در منبع الیافی جیره، تاثیری بر مصرف خوراک در دوره پیش از زایش نداشت؛ ولی گوارش پذیری ماده خشک و ماده آلی و دیواره سلولی در گاوهایی که جیره دارای تفاله چغندر قند مصرف کرده بودند، بیشتر بود. گوارش پذیری ماده خشک (p=0/05) و دیواره سلولی (p=0/06) در گاوهایی کمتر بود که در دوره های پیش از زایش و نیز پس از زایش، کاه گندم مصرف کرده بودند. شیر تصحیح شده بر پایه چربی و انرژی و همچنین درصد چربی شیر در گاوهایی که پیش از زایش تفاله چغندرقند دریافت کردند، تمایل به افزایش داشت (p=0/09). نتایج این پژوهش نشان داد که تغذیه منابع الیافی غیر سلولزی، می تواند عملکرد گاوهای دوره انتقال را بهبود بخشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 117

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 494 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

Esmaili Neemat | DAYANI OMID | TAHMASBI REZA | Sharifi Hoseini Mohammad Mahdi | Hajalizadeh Zohreh

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2021
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    451-162
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    103
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

In order to investigate the effect of using different levels of pistachio seed coat (PSC) on feed intake, ruminal parameters, microbial protein synthesis and nitrogen retention in Kermani sheep, four male sheep with a mean weight of 54 ± 2 kg were used. This experiment was conducted in 4×4 Latin square design in 4 periods of 21 days. After determining the chemical composition of PSC, it was used in the preparation of experimental diets and replaced with wheat bran. The experimental diets were: 1) control diet (without PSC), 2) diet containing 5 % PSC, 3) diet containing 10 % PSC and 4) diet containing 15 % PSC. The results showed that feed and nitrogen intake, excreted nitrogen and nitrogen retention were not affected by feeding the experimental diets. Adding PSC to the diet reduced ruminal ammonia nitrogen (P < 0. 05), however, it did not affect the pH of ruminal fluid at 0, 2, 4, 6 and 8 hours after feeding. The total protozoa population of the rumen was not affected by experimental diets, while the population of cellulolytic species increased linearly (P < 0. 05). There was no significant difference between the treatments in terms of total purine derivatives, allantoin, creatinine, uric acid, hypoxanthine, xanthine and, microbial protein synthesis. According to the results, PSC can be used up to 15% of dry matter in sheep diet and replaced with wheat bran or other diet ingredients.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 103

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    463-574
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    186
  • دانلود: 

    631
چکیده: 

هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر کاهش سطح پروتیین خام جیره غذایی با افزودن متیونین (pMet) و لیزین محافظت شده شکمبه ای (pLys) بر خوراک مصرفی، تولید شیر، وضعیت متابولیکی و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای تازه زای هلشتاین بود. شانزده راس گاو هلشتاین تازه زا با وضعیت امتیاز بدنی و تعداد زایش مشابه بلافاصله پس از زایش به صورت تصادفی به دو جیره آزمایشی اختصاص یافتند. جیره ها مقادیر برابری از لیزین (131 گرم در روز) و متیونین (40 گرم در روز) را فراهم کردند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: تیمار با سطح بالای پروتیین حاوی 18/35 درصد پروتیین بدون افزودن pMet و pLys وتیمار با سطح پایین پروتیین حاوی16/45 درصد پروتیین حاوی pMet و pLys (LPML). خوراک مصرفی و تولید شیر طی دوره تازه زا ثبت شدند. نمونه های خون در روز زایش، 3 7، 14 و 21 پس از زایش جهت اندازه گیری مواد معدنی و متابولیت های سرم جمع آوری شدند. خوراک مصرفی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. اما تولید شیر در گاوهای HP در مقایسه با LPML بالاتر بود (0/01 > P). مقدار پروتیین، لاکتوز، چربی و MUN در گاوهای HP در مقایسه با LPML بالاتر بود (0/05 > P). گاوها در LPML غلظت های پایین تری از نیتروژن اوره ای خون و غلظت های بالاتری از پروتیین کل و گلوبولین سرم در مقایسه با گاوهای HP داشتند (0/01 > P). براساس نتایج حاصل، کاهش سطح پروتیین جیره گاوهای تازه زا همراه با حفظ عرضه اسیدهای آمینه محدودکننده عملکرد تولیدی و بازده استفاده از خوراک را کاهش می دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 186

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 631 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    575-585
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    153
  • دانلود: 

    704
چکیده: 

هدف از مطالعه حاضر بررسی استفاده از ویناس در جیره گاوهای هلشتاین اواسط دوره شیردهی تحت شرایط تنش گرمایی بر تولید و ترکیب شیر، گوارش پذیری ظاهری مواد مغذی و فراسنجه های اقتصادی بود. آزمایش روی 84 راس گاو شیرده با روزهای شیردهی 25 ± 155 و تولید شیر 3 ± 32 لیتر در روز در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. حیوانات به طور تصادفی در یکی از سه تیمار 1) شاهد (جیره بدون ویناس)، 2) پنج درصد (2/2 کیلوگرم) و 3) 10 درصد (4/4 کیلوگرم در روز) ویناس بر اساس ماده خشک قرار گرفتند. مطالعه در تابستان با میانگین شاخص حرارتی-رطوبتی 75/1، اجرا شد و طول دوره 25 روز (15 روز عادت دهی و 10 روز نمونه گیری) بود. ماده خشک مصرفی برای تیمار حاوی 10 درصد ویناس در مقایسه با سایر تیمار ها بالاتر بود (0/05>P). بازده خوراک در تیمار حاوی 5 درصد ویناس در مقایسه با سایر تیمار ها بالاتر بود (0/05>P). گوارش پذیری ظاهری ماده خشک و NDF با افزایش سطح ویناس در جیره ها در مقایسه با تیمار شاهد افزایش یافت (p<0/05). شاخص اقتصادی درآمد پس از کسر هزینه خوراک برای جیره حاوی 5 درصد ویناس بیشترین بود. براساس نتایج حاصل، استفاده از ویناس به میزان پنج درصد ماده خشک جیره گاوهای شیری در شرایط تنش گرمایی، بدون اثر منفی بر مصرف ماده خشک، سبب بهبود گوارش پذیری مواد مغذی و کاهش هزینه تمام شده خوراک می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 153

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 704 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    587-594
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    194
  • دانلود: 

    521
چکیده: 

مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر لاکتوباسیلوس فرمنتوم 92069 (Lactobacillus fermentum) جداسازی شده از ماست بر تخمیر شیمیایی، میکروبی و پایداری هوازی سیلاژ ذرت با رطوبت بالا انجام شد. به منظور انجام این آزمایش، لاکتوباسیلوس فرمنتوم پس از تکثیر و تعیین غلظت جهت تهیه تیمارهای آزمایشی به علوفه ذرت افزوده شد. تیمارهای آزمایشی شامل غلظت های صفر (شاهد، LF0)، cfu 106 ×1 (LF1) و cfu106 × 2 (LF2) به ازای هر گرم علوفه تازه در سه تکرار تهیه و سیلوهای آزمایشگاهی به مدت 90 روز نگهداری شدند. نتایج آزمایش نشان داد که ترکیبات شیمیایی سیلاژها شامل ماده خشک، کربوهیدرات های محلول در آب، پروتیین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی و شوینده اسیدی تحت تاثیر افزودن باکتری قرار نگرفت pH سیلاژ مربوط به تیمار LF2 کمتر از تیمار شاهد بود (0/05>P). غلظت اسید لاکتیک در سیلاژهای LF1 و LF2 بالاتر از تیمار شاهد بود (0/05>P). غلظت اسید استیک و جمعیت کپک سیلاژ LF2 به ترتیب بیشتر و کمتر از سیلاژهای دیگر بود (0/05>P). جمعیت باکتری های اسید لاکتیک و مخمر سیلاژها تحت تاثیر افزودن باکتری قرار نگرفت. پایداری هوازی سیلاژ LF0 و LF1 در مقایسه باسیلاژ LF2 کاهش یافت (0/05>P). در مرحله هوازی مقدار pH سیلاژ LF2 کمتر از دیگر سیلاژها بود (0/050>P) اما در جمعیت مخمر سیلاژها در این مرحله اختلاف معنی داری مشاهده. نتایج این مطالعه نشان داد که لاکتوباسیلوس فرمنتوم 92069 قابلیت استفاده به عنوان تلقیح کننده سیلاژ را دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 194

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 521 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    595-608
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    143
  • دانلود: 

    586
چکیده: 

تاثیر اسانس آویشن باغی و روغن کلزا بر عملکرد، صفات ایمنی و ریخت شناسی روده با استفاده از 432 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 به صورت آزمایش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملا تصادفی شامل سطوح مختلف اسانس آویشن باغی (صفر، 300 و500 ppm) و روغن کلزا (یک، سه و پنج درصد) با نه تیمار و چهار تکرار بررسی شد. در کل دوره پرورش، جوجه های دریافت کننده سه درصد نسبت به یک درصد روغن کلزا و جوجه های دریافت کننده 300 ppm نسبت به بدون اسانس آویشن باغی افزایش وزن بیشتری داشتند(p<0/05). استفاده از سه درصد روغن کلزا + 300 ppm اسانس آویشن باغی باعث افزایش درصد ران نسبت به یک درصد روغن کلزا شد. در سطوح یک و پنج درصد روغن کلزا با افزایش سطح اسانس آویشن باغی به جیره، غلظت های کلسترول و LDL خون کاهش و HDL خون افزایش پیدا کرد (p<0/01). سطوح سه و پنج درصد روغن کلزا + 300 و 500 ppm اسانس آویشن باغی در جیره جوجه های گوشتی باعث افزایش درصد لنفوسیت و تیتر آنتی بادی علیه بیماری نیوکاسل و کاهش درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت خون شدند (p<0/05). جوجه های دریافت کننده جیره حاوی اسانس آویشن باغی بیشترین نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت را داشتند (p<0/01). بر اساس نتایج حاصل، می توان از سطح سه درصد روغن کلزا + 300 ppm اسانس آویشن باغی در جیره جوجه های گوشتی جهت بهبود عملکرد، توان ایمنی و صفات بیوشیمیایی خون استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 143

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 586 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    609-620
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    252
  • دانلود: 

    648
چکیده: 

آثار افزودن توکسین بایندر و پری بیوتیک به جیره بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی روده و شاخص های تنشی و آنتی اکسیدانی جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های آلوده به آفلاتوکسین B1 مورد بررسی قرارگرفت. 600 جوجه یک روزه نرو ماده گوشتی سویه ی راس 308 در 10 تیمار با 6 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار: شامل، شاهد منفی (بدون آفلاتوکسین) مکمل نشده و مکمل شده با توکسین بایندرهایASRI1، ASRI2 و پری بیوتیک و شاهدهای مثبت مکمل نشده و مکمل شده با توکسین بایندرهایASRI1، ASRI2، پری بیوتیک، توکسین بایندر ASRI1 + پری بیوتیک و توکسین بایندر + پری بیوتیک ASRI2 مورد بررسی قرارگرفتند. عملکرد، شاخص های تنشی تعداد هتروفیل، لنفوسیت، جمعیت باکتریایی روده و شاخص های اکسیدانی سوپر اکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و مالون دی آلدهید بررسی شدند. افزودن آفلاتوکسین به جیره سبب افزایش هتروفیل (p<0/05) و هتروفیل به لنفوسیت (p<0/05) و کاهش لنفوسیت (p<0/05) شد. شمار اشریشیا کولای (p<0/05) و لاکتو باسیلوس ها (p<0/05) در تیمار شاهد مثبت در مقایسه با شاهد منفی به ترتیب بیشتر و کمتر شد، ولی افزودن توکسین بایندرها و پری بیوتیک اثرات منفی آفلاتوکسین را تخفیف داد (p<0/05). غلظت آنزیم های آنتی اکسیدان در تیمار شاهد مثبت در مقایسه با تیمار شاهد منفی پایین تر بود ولی افزودن توکسین بایندرها و پری بیوتیک به جیره، غلظت آن ها را بهبود بخشید (p<0/05). در مجموع، آفلاتوکسین اثرات منفی روی عملکرد رشد، جمعیت میکروبی روده و شاخص های تنشی و آنتی اکسیدانی جوجه های گوشتی داشت ولی افزودن توکسین بایندر ASRI1به میزان 3 کیلو درتن نسبت به توکسین بایندر دیگر موثرتر بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 252

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 648 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    621-631
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    159
  • دانلود: 

    521
چکیده: 

هدف از این مطالعه بررسی اثرات افزودن پروبیوتیک و اسانس آویشن پوشش دار شده بر عملکرد رشد و پاسخ-های ایمنی جوجه های گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم گیری چند شاخصی بود. در این مطالعه 420 جوجه ی گوشتی در قالب هفت گروه آزمایشی با شش تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره فاقد اسانس آویشن و پروبیوتیک (شاهد)، 2) جیره حاوی100 میلی گرم پروبیوتیک، 3) جیره حاوی 100 میلی گرم اسانس آویشن، 4) جیره حاوی 200 میلی گرم پروبیوتیک، 5) جیره حاوی 200 میلی گرم اسانس آویشن، 6) جیره حاوی100 میلی گرم اسانس آویشن+ 100میلی گرم پروبیوتیک و 7) جیره حاوی200 میلی گرم اسانس آویشن+ 200 میلی گرم پروبیوتیک بودند. عملکرد رشد برای کل دوره و پاسخ های ایمنی هومورال بررسی شد. وزن شاخص برای افزایش وزن 0/2، برای ضریب تبدیل 0/15، برای شاخص تولید 0/25 و برای دیگر صفات 0/10در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج به دست آمده ضرایب برای گروه شاهد، پروبیوتیک 100، آویشن 100، پروبیوتیک 200، آویشن 200، پروبیوتیک 200+آویشن 200 و پروبیوتیک 100 و آویشن 100 به ترتیب 0/0476، 0/126، 0/198، 0/315، 0/427، 0/727و 0/956 بود. بنابراین، گروه 100 میلی گرم اسانس آویشن+ 100میلی گرم پروبیوتیک بهترین پاسخ ایمنی و عملکرد رشد را داشتند. بنابراین بر طبق نتایج به دست آمده، افزودن 100 میلی گرم اسانس آویشن+ 100میلی گرم پروبیوتیک به جیره ی جوجه های گوشتی برای بهبود پاسخ ایمنی و عملکرد رشد توصیه می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 159

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 521 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2021
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    633-646
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    73
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

A 42-d study was conducted to investigate the effects of emulsifier and inulin supplementation in diets with different sources of fat on growth performance, carcass traits, immune response, and blood biochemical indices of broilers. A total of 800 one-day-old male broilers in a 2 × 2 × 2 factorial experiment with two fat sources (soybean oil and beef tallow), two emulsifier levels (0 and 0. 1% lysophospholipids) and two levels of inulin supplementation (0 and 0. 1%) were used in a completely randomized design with eight treatments, five replications and 20 chicks per replicate. Birds fed diets containing beef tallow and emulsifier had a lower feed conversion ratio and abdominal fat percentage than birds fed diets containing soybean oil and emulsifier (P <0. 05). The abdominal fat percentage and feed conversion ratio were lower in birds that received fat and inulin diets than other birds (P<0. 05). Birds fed the emulsifier-containing diet had higher values of primary and secondary antibody titers against Newcastle disease virus, and secondary titers of total antibody and IgM against sheep red blood cells (SRBC) compared to those fed the emulsifier-unsupplemented diet (P<0. 05). Daily weight gain and antibody titer against Newcastle disease and SRBC were higher in birds receiving the inulin-supplemented diet compared to other birds (P<0. 05). In conclusion, the use of 0. 1 % emulsifier and inulin, either singly or in combination, in the diet of broiler chickens can be useful for improving growth performance and immune response.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 73

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2021
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    647-657
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    168
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

In this research the effect of using domestic (Multibehcil) and imported (Bioplus B2) probiotic supplements and Avilamycin antibiotics were investigated on performance, parameters of blood lipid and small intestine morphology by a sample of 360 male Ross-308 broilers aging 11 to 42 days-old in a completely randomized design with 6 treatments, 4 replications and 15 chickens per each replicate. Experimental treatments included 1) without additive (control), 2) diets containing 0. 1% of commercial bioplus B2 probiotic, 3) diets containing 0. 01% of avilamycin antibiotic and treatments 4) to 6) diets containing 0. 05%, 1% and 0. 15% of Multibehcil, respectively. The results showed that body weight and feed conversion ratio was improved by using bioplus B2 probiotic and antibiotic (P < 0. 05). Body weight and feed conversion ratio in birds receiving 0. 1% and 0. 15% of Multibehcil were not significantly different from birds receiving bioplus probiotic. Feed intake was not affected by the experimental treatments. Humoral immune response and intestinal morphological parameters in birds receiving 0. 15% of Multibehcil was not significantly different from the control group and it was statistically equal to the groups receiving bioplus probiotics and antibiotics. The LDL level of blood showed a significant decrease in Bioplus B2, antibiotic and 0. 15% of Multibehcil treatments (P < 0. 05). In general, the results indicated that using of Multibehcil at the level of 0. 15 percent can be a suitable alternative for both Bioplus B2 and Avilamycin during grower and finisher period in broilers.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 168

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    659-669
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    322
  • دانلود: 

    579
چکیده: 

به منظور بررسی امکان استفاده از پودر جوجه خروس های نژاد لگهورن، در تغذیه مرغ های تخمگذار آزمایشی با استفاده از 200 قطعه مرغ تخمگذار سویه بونز در سن 50 هفتگی، طی سه دوره 28 روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، پنج تکرار و هشت مرغ در هر تکرار انجام شد. تیمار های آزمایشی عبارت بودند از جیره های حاوی سطوح صفر (شاهد)، چهار، هشت، 12 و 16 درصد پودر جوجه. نتایج آزمایش نشان داد در کل دوره پرورش، تغذیه مرغ ها با سطح 4 درصد پودر جوجه سبب افزایش وزن تخم مرغ در مقایسه با سطوح هشت و 16 درصد شد (0/05>P). با افزایش سطح پودر جوجه در جیره از 12 به 16 درصد، مصرف خوراک در بازه های زمانی 50 تا 53 هفته و کل دوره به طور معنی داری کاهش یافت (0/05>P). تیمارهای آزمایشی اثری بر میانگین ضریب تبدیل خوراک، تولید تخم مرغ، توده تخم مرغ و میزان ضخامت پوسته تخم مرغ نداشتند. بالاترین شاخص رنگ زرده با تغذیه 12 و 16 درصد پودر جوجه در مقایسه با تیمار شاهد و چهار درصد پودر جوجه مشاهده شد (0/05>P). مصرف 16 درصد پودر جوجه سبب افزایش مقاومت پوسته در مقایسه با گروه شاهد شد (0/05>P). با افزایش جایگزینی پودر جوجه در جیره پایه تا سطح 12 درصد، هزینه خوراک برای تولید هر کیلوگرم تخم مرغ تولیدی کاهش یافت (0/05>P). براساس نتایج حاصل، می توان از پودر جوجه تا سطح 12 درصد در تغذیه مرغ های تخم گذار استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 322

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 579 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات دامی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    23
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    671-679
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    234
  • دانلود: 

    579
چکیده: 

این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره ی مالت بر عملکرد رشد، گوارش پذیری مواد مغذی و جمعیت میکروبی روده کور جوجه های گوشتی در دوره های رشد، پایانی و کل دوره طراحی و بررسی شد. برای انجام این آزمایش، از 256 قطعه جوجه ی گوشتی سویه ی کاب 500 مخلوط هر دو جنس در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار، هشت تکرار و هشت قطعه پرنده در هر تکرار از سن 14 تا 49 روزگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره ی پایه فاقد مواد افزودنی (شاهد) و جیره ی پایه حاوی سطوح 0/1، 0/2 و 0/3 درصد عصاره ی مالت بودند. اثر تیمارها بر صفات عملکرد رشد، طول و وزن روده، گوارش پذیری مواد مغذی و شمار باکتری اشرشیاکلای و لاکتوباسیلوس روده ی کور اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در دوره های رشد، پایانی و کل دوره، افزودن عصاره مالت در سطح 0/3 درصد، بدون تاثیر بر مصرف خوراک، بیشترین افزایش وزن روزانه و کمترین ضریب تبدیل خوراک را در مقایسه با سایر تیمارها ایجاد کرد (0/05≥ P). همچنین، جیره ی حاوی 0/3 درصد عصاره ی مالت باعث بهبود گوارش پذیری ماده ی خشک، پروتیین، چربی و کاهش جمعیت باکتری اشرشیاکلای شد (0/05≥ P). با توجه به نتایج بدست آمده، می توان از عصاره مالت به میزان 0/3 درصد در جیره جوجه های گوشتی برای بهبود عملکرد و سلامت دستگاه گوارش استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 234

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 579 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button