مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

152
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مصرف خوراک، گوارش پذیری جیره، ابقای نیتروژن، سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه های خون و شکمبه در گوسفندان تغذیه شده با ساقه ترخون

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 71

چکیده

 در این پژوهش تاثیر گنجاندن سطوح متفاوت ساقه خشک گیاه ترخون به جای یونجه و کاه گندم در جیره گوسفند بر مصرف خوراک, گوارش پذیری جیره, سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه های خون و شکمبه با استفاده از چهار رأس گوسفند نر کرمانی با میانگین وزن اولیه 2± 45 کیلوگرم و سن تقریبی سه سال در قالب طرح مربع لاتین چرخشی با چهار دوره 21 روزه بررسی شد. جیره های آزمایشی شامل: 1-جیره شاهد (بدون ساقه ترخون), 2-جیره دارای هشت درصد ساقه ترخون, 3-جیره دارای 16 درصد ساقه ترخون و 4-جیره دارای 24 درصد ساقه ترخون بودند. مصرف خوراک و گوارش پذیری ماده خشک, ماده آلی و پروتئین خام جیره در این پژوهش تحت تأثیر تغذیه ساقه ترخون قرار نگرفت. مقادیر نیتروژن مصرفی, نیتروژن دفعی از طریق ادرار و مدفوع, مقدار و درصد نیتروژن ابقاء شده, میزان pH, نیتروژن آمونیاکی, جمعیت کل تک یاخته ها و اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه نیز تحت تأثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفتند. با تغذیه سطوح متفاوت ساقه گیاه ترخون, سنتز پروتئین میکروبی و غلظت گلوکز, کل پروتئین, نیتروژن اوره ای, تری گلیسیرید و کلسترول خون نیز بدون تغییر باقی ماند. بر اساس نتایج حاصل, از ساقه گیاه ترخون می توان تا 24 درصد ماده خشک جیره به جای یونجه و کاه گندم در تغذیه گوسفندان بدون تأثیر بر تخمیر شکمبه, فراسنجه های خون و مصرف خوراک استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی زاده گوکی، مهدیه، دیانی، امید، طهماسبی، رضا، شریفی حسینی، محمدمهدی، خضری، امین، و حاج علیزاده، زهره. (1400). مصرف خوراک, گوارش پذیری جیره, ابقای نیتروژن, سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه های خون و شکمبه در گوسفندان تغذیه شده با ساقه ترخون. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 23(1 )، 61-71. SID. https://sid.ir/paper/950674/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی زاده گوکی مهدیه، دیانی امید، طهماسبی رضا، شریفی حسینی محمدمهدی، خضری امین، حاج علیزاده زهره. مصرف خوراک, گوارش پذیری جیره, ابقای نیتروژن, سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه های خون و شکمبه در گوسفندان تغذیه شده با ساقه ترخون. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1400؛23(1 ):61-71. Available from: https://sid.ir/paper/950674/fa

    IEEE: کپی

    مهدیه مهدی زاده گوکی، امید دیانی، رضا طهماسبی، محمدمهدی شریفی حسینی، امین خضری، و زهره حاج علیزاده، “مصرف خوراک, گوارش پذیری جیره, ابقای نیتروژن, سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه های خون و شکمبه در گوسفندان تغذیه شده با ساقه ترخون،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 23، no. 1 ، pp. 61–71، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/950674/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button