مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

174
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

416
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سویه پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس تولید کننده نایسین بر کاهش تعداد عوامل میکروبی بیماری زا

صفحات

 صفحه شروع 3467 | صفحه پایان 3475

چکیده

 هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سویه لاکتوکوکوس لاکتیس (ل. لاکتیس) تولید کننده نایسین بر روی رشد و بقای باکتری های پاتوژن در محیط کشت و گوشت مرغ خام در دمای 12 درجه سانتیگراد بوده است. بدین منظور, تعداد 108×5/1 ل. لاکتیس به محیط کشت و قطعات گوشت مرغ حاوی 105×5/1 از هر سویه پاتوژن تلقیح شد. تعداد باکتری های مورد مطالعه, مقادیر پروتیین و pH در گروه های کنترل و مواجهه در روزهای صفر, سه, پنج و هفت روز پس از تلقیح اندازه گیری شد و نیز وجود ژن نایسین در ل. لاکتیس مورد بررسی قرار گرفت. داده ها نشان داد که ل. لاکتیس اثرات ممانعت کنندگی قابل توجهی (05/0≤ p) بر روی پاتوژنهای مورد مطالعه در BHI مایع و گوشت مرغ داشته است. pH گوشت مرغ تلقیح شده با ل. لاکتیس طی 7 روز نگهداری در 12 درجه سانتی گراد به طور معنی داری (05/0≤ p) افزایش پیدا کرد و از 1/0± 9/5 در روز صفر به 2/0± 9/6 در روز 7 رسید. مقدار متوسط پروتیین در گوشت مرغ تلقیح شده با ل. لاکتیس در 12 درجه سانتی گراد از 05/1± 93/17 در روز صفر به 25/1± 23/14 در روز هفت رسید و این کاهش مقدار پروتیین از نظر آماری معنی دار بود (05/0≤ p). با توجه به فراگیر شدن غذاهای پروبیوتیک و بروز پتانسیل مثبت این نوع فراورده های غذایی, مطالعه حاضر نشان داد که ل. لاکتیسهای تولید کننده نایسین میتوانند با جلوگیری از رشد سایر جمعیت های باکتریایی باعث حفظ تازگی مرغ شده و از فساد آن در اثر افزایش جمعیت باکتری های پاتوژن جلوگیری نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیروزبخت، فهیمه، رضویلر، ودود، و انوار، سیدامیرعلی. (1400). بررسی اثر سویه پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس تولید کننده نایسین بر کاهش تعداد عوامل میکروبی بیماری زا. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 18(1 (پیاپی 72) )، 3467-3475. SID. https://sid.ir/paper/951319/fa

    Vancouver: کپی

    فیروزبخت فهیمه، رضویلر ودود، انوار سیدامیرعلی. بررسی اثر سویه پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس تولید کننده نایسین بر کاهش تعداد عوامل میکروبی بیماری زا. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1400؛18(1 (پیاپی 72) ):3467-3475. Available from: https://sid.ir/paper/951319/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه فیروزبخت، ودود رضویلر، و سیدامیرعلی انوار، “بررسی اثر سویه پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس تولید کننده نایسین بر کاهش تعداد عوامل میکروبی بیماری زا،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 18، no. 1 (پیاپی 72) ، pp. 3467–3475، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/951319/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا