مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

243
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کاهش نسبت اسیدهای چرب ضروری امگا-6 به امگا-3 جیره بر تولید شیر و عملکرد تخمدانی گاوهای شیری تازه زای نژاد هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 82

چکیده

 اثر کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 جیره بر ماده خشک مصرفی, تولید و ترکیبات شیر, عملکرد تخمدانی و غلظت استرادیول و پروژسترون خون گاوهای تازه زا با استفاده از 24 رأس گاو هلشتاین چند شکم زایش بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-جیره های حاوی نسبت کم (2/5 به 1) اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3؛ 2-جیره های حاوی نسبت متوسط (4/5 به 1) اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 و 3-جیره های حاوی نسبت زیاد (6/5 به 1) اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 بودند. ماده خشک مصرفی و تولید شیر دام ها روزانه اندازه گیری شد. نمره وضعیت بدنی دام ها و ترکیبات شیر اندازه گیری شد. برای بررسی عملکرد تخمدانی, از روش سونوگرافی تخمدان استفاده شد. نتایج نشان داد که ماده خشک مصرفی و کیفیت شیر تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. تولید شیر گاوهائی که جیره های حاوی نسبت کم و متوسط اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 را دریافت کردند بیشتر از سایر گاوها بود (p<0/05). غلظت هاپتوگلوبین شیر در گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی نسبت زیاد اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3, بیشتراز سایر گاوها بود(p<0/05). غلظت پروژسترون خون در گاوهای تغذیه شده با جیره نسبت زیاد به طور معنی داری کاهش پیدا کرد/0p<0/05). براسا نتایج حاصل تعدیل نسبت امگا-6 به امگا-3 جیره موجب افزایش تولید شیر و بهبود عملکرد تخمدان در گاوهای تازه زا می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی، میرحسین، زین الدینی، سعید، زالی، ابوالفضل، گنج خانلو، مهدی، و محمدی، حسین. (1400). تأثیر کاهش نسبت اسیدهای چرب ضروری امگا-6 به امگا-3 جیره بر تولید شیر و عملکرد تخمدانی گاوهای شیری تازه زای نژاد هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 23(1 )، 73-82. SID. https://sid.ir/paper/951721/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی میرحسین، زین الدینی سعید، زالی ابوالفضل، گنج خانلو مهدی، محمدی حسین. تأثیر کاهش نسبت اسیدهای چرب ضروری امگا-6 به امگا-3 جیره بر تولید شیر و عملکرد تخمدانی گاوهای شیری تازه زای نژاد هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1400؛23(1 ):73-82. Available from: https://sid.ir/paper/951721/fa

    IEEE: کپی

    میرحسین نجفی، سعید زین الدینی، ابوالفضل زالی، مهدی گنج خانلو، و حسین محمدی، “تأثیر کاهش نسبت اسیدهای چرب ضروری امگا-6 به امگا-3 جیره بر تولید شیر و عملکرد تخمدانی گاوهای شیری تازه زای نژاد هلشتاین،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 23، no. 1 ، pp. 73–82، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/951721/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button