مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

316
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی تولید بیوکامپوزیت نشاسته ترموپلاستیک با پرکننده سلولز

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 113

چکیده

 زمینه مطالعاتی: مشکل عمده دانشگاه و صنعت آلودگی پلاستیک ها به ویژه با کاربرد بسته بندی ست. بیوکامپوزیت زیست تخریب پذیر نشاسته به دلیل قیمت پایین, فراوانی و زیست تخریب پذیری جایگزین مناسبی برای نشاسته است. هدف: در این پژوهش با استفاده از نشاسته ذرت و تقویت کننده طبیعی سلولز از 0 تا 20 درصد و نسبت های مختلف نرم کننده گلیسرول/سوربیتول از 10 تا 20 درصد به روش اختلاط مذاب با اکسترودر دو مارپیچ ورق های مختلف نشاسته تولید گردید. روش کار: در این مطالعه تأثیر سلولز به عنوان یک عامل تقویت کننده و نسبت های متفاوت گلیسرول/سوربیتول به عنوان نرم کننده برای بهبود خواص در بیوکامپوزیت نشاسته مورد بررسی قرار گرفت. نقطه بهینه بیوکامپوزیت نشاسته توسط نرم افزار دیزاین اکسپرت بدست آمد و آزمون های ساختاری XRD, TGA بر روی نمونه بهینه انجام شد. نتایج: نقطه بهینه تیمار با 5 درصد سلولز و درصد 5/17 از هرکدام از نرم کننده ها بود که نفوذپذیری به بخارآب معادل10-10×81/7 gs-1m-1Pa-1, استحکام کششی 85/0 مگاپاسکال, مدول یانگ 56/377 مگاپاسکال و افزایش طول تا نقطه شکست 08/7 درصد داشت. دمای انتقال شیشه ای بیوکامپوزیت نشاسته بهینه به حدود 130 درجه سانتیگراد افزایش یافت. اگرچه XRD بیوکامپوزیت بهینه پیک های تیزی مبنی بر وجود کریستال هایی را نشان داد, ولی نتایج وزن سنجی حرارتی نشان داد که بیوکامپوزیت بهینه در حدود 300 تجزیه می شود با توجه به دمای تجزیه نشاسته طبیعی که 220 درجه سانتیگراد است, مقاومت حرارتی آن را می توان به وجود سلولز در ساختارش نسبت داد. نتیجه گیری نهایی: نتیجه گیری می شود که تیمار با %5 سلولز و % 5/17 گلیسرول و % 5/17 سوربیتول (تیمار شماره 11) به عنوان یک نقطه بهینه این مدل در نظر گرفته می شود. با در نظرگیری نقطه بهینه در این تحقیق, به نظر می رسد که سلولز, گلیسرول و سوربیتول اثرات مثبتی بروی صفات بیوکامپوزیت نشاسته دارند. نتایج حاصل از این پژوهش می-تواند دریچه جدیدی به سوی استفاده از بسته بندی های زیست تخریب پذیر در صنایع غذایی جهت بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی و کاهش زباله های حاصل از غذا بگشاید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاه ملکی، مصطفی، بیگ محمدی، فرانک، و موحدی، فرناز. (1400). بهینه سازی تولید بیوکامپوزیت نشاسته ترموپلاستیک با پرکننده سلولز. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 31(4 )، 97-113. SID. https://sid.ir/paper/956100/fa

    Vancouver: کپی

    شاه ملکی مصطفی، بیگ محمدی فرانک، موحدی فرناز. بهینه سازی تولید بیوکامپوزیت نشاسته ترموپلاستیک با پرکننده سلولز. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(4 ):97-113. Available from: https://sid.ir/paper/956100/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی شاه ملکی، فرانک بیگ محمدی، و فرناز موحدی، “بهینه سازی تولید بیوکامپوزیت نشاسته ترموپلاستیک با پرکننده سلولز،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 4 ، pp. 97–113، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956100/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button