Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

236
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

430
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آداب تغذیه از منظر آموزه های دینی و نقش آن در تحصیل معرفت شهودی

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 48

چکیده

 مقدمه: مسأله تغذیه یکی از اساسی ترین, اموری است که انسان یرای ادامه حیات به آن نیاز ضروری دارد. از این رو در آموزه های دینی به ویژه در قرآن بیش از 300 آیه در ارتباط با تغذیه و آداب آن بیان شده است و هدف از پژوهش, بیان آدابی که در تغذیه سبب تحصیل معرفت شهودی با تکیه بر آیات و روایات و سخنان علما است. روش ها: این پژوهش با استفاده از آیات و روایات وکتب مرتبط با آنها در صدد تبیین آداب تغذیه از منظر آموزه های دینی که در تحصیل معرفت شهودی تأثیر گذارهستند, می باشد. این پژوهش به روش مطالعه کتابخانه ای انجام گرفته و اطلاعات لازم جمع آوری وتجزیه و تحلیل شده است؛ بنابراین روش تحقیق در این مقاله, توصیفی-تحلیلی محسوب می شود. نتایج: اهمیت معرفت شهودی و تغذیه و رعایت آداب آن در متون دینی به ویژه قرآن بیان شده است و برای تحصیل معرفت شهودی که همان خدا شناسی است یکی از عوامل تأثیرگذار, رعایت آداب تغذیه است. در این تحقیق سعی شده آنچه را که به نظر نگارنده, شاخصه اصلی در تحصیل معرفت شهودی و مرتبط با تغذیه است آورده شود. این شاخصه ها با تمسک به آموزه های دینی عبارت است از؛ حلال بودن غذا, روزه, کم خوری, نیت و انگیزه الهی داشتن در خوردن غذا, ذکر بسم الله, که از تمام این ها به عنوان عوامل ایجادی یاد شده است. نتیجه گیری: یکی از انواع شناخت های بشری, شناخت شهودی است و برای رسیدن به این مرحله شناخت, هر فرد باید سعی کند حجاب ها را از بین ببرد. یکی از عوامل زمینه ساز در رسیدن به شناخت شهودی آداب تغذیه است که در آموزه های الهی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و بر حفظ و رعایت آداب تغذیه در قرآن, روایات معصومین (ع) و سخنان علمای دین تأکید فراوان شده است و از جمله حلال بودن, روزه, کم خوری, نیت و انگیزه الهی داشتن در تغذیه و ذکر بسم الله سبب نورانیت قلب می گردد و نتیجه آن تحصیل معرفت شهودی است که در متون دینی سفارش شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عمارلو، مرتضی. (1400). آداب تغذیه از منظر آموزه های دینی و نقش آن در تحصیل معرفت شهودی. پژوهشنامه حلال، 4(4 )، 36-48. SID. https://sid.ir/paper/957183/fa

    Vancouver: کپی

    عمارلو مرتضی. آداب تغذیه از منظر آموزه های دینی و نقش آن در تحصیل معرفت شهودی. پژوهشنامه حلال[Internet]. 1400؛4(4 ):36-48. Available from: https://sid.ir/paper/957183/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی عمارلو، “آداب تغذیه از منظر آموزه های دینی و نقش آن در تحصیل معرفت شهودی،” پژوهشنامه حلال، vol. 4، no. 4 ، pp. 36–48، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/957183/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا