مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

188
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مقادیر مختلف عناصر ازت، فسفر و پتاس بر پروفیل اسیدچرب، درصد روغن و عملکرد دانه کتان روغنی

صفحات

 صفحه شروع 443 | صفحه پایان 452

چکیده

 به منظور بررسی اثر عناصر نیتروژن, فسفر و پتاسیم بر پروفیل اسیدهای چرب, درصد روغن, عملکرد دانه و روغن گیاه کتان, رقم Lirina, آزمایشی در سال 1398 به صورت فاکتوریل در پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی واقع در هشتگرد, استان البرز اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی مقادیر نیتروژن خالص شامل 30, 60 و 90 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره (46 درصد نیتروژن), مقادیر فسفر خالص شامل 40, 80 و 120 کیلوگرم در هکتار از منبع سوپر فسفات تریپل (46 درصد فسفر) و مقادیر پتاسیم خالص 40, 80 و 120 کیلوگرم در هکتار از منبع سولفات پتاسیم (50 درصد پتاسیم) بود. نتایج نشان داد بیش ترین مقدار اسید لینولنیک (99/43 درصد) و اسید لینولئیک (68/17 درصد) و اسید پالمتیک (02/6 درصد) با کاربرد 30 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن و 40 کیلوگرم در هکتار کود فسفر حاصل شد. بیش ترین مقدار اسید اولئیک (49/27 درصد) و اسید استئاریک (25/5 درصد) با مصرف 30 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن به دست آمد. بالاترین عملکرد دانه در هکتار (28/2384 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد روغن (19/939) به ترتیب با مصرف 90, 120 کیلوگرم در هکتارنیتروژن و فسفر حاصل شد. البته این ترکیب کودی اختلاف معنی دار آماری با ترکیب کودی 90 و 80 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و فسفر نشان نداد. هم چنین براساس نتایج حاصل از این پژوهش درصد روغن تحت تأثیر مقادیر کودی قرار نگرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سادات اسیلان، کمال. (1400). تأثیر مقادیر مختلف عناصر ازت, فسفر و پتاس بر پروفیل اسیدچرب, درصد روغن و عملکرد دانه کتان روغنی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 23(2 )، 443-452. SID. https://sid.ir/paper/957210/fa

    Vancouver: کپی

    سادات اسیلان کمال. تأثیر مقادیر مختلف عناصر ازت, فسفر و پتاس بر پروفیل اسیدچرب, درصد روغن و عملکرد دانه کتان روغنی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1400؛23(2 ):443-452. Available from: https://sid.ir/paper/957210/fa

    IEEE: کپی

    کمال سادات اسیلان، “تأثیر مقادیر مختلف عناصر ازت, فسفر و پتاس بر پروفیل اسیدچرب, درصد روغن و عملکرد دانه کتان روغنی،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 23، no. 2 ، pp. 443–452، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/957210/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button