مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آبیاری، تاریخ کاشت، رقم و کود نیتروژن بر عملکرد، غلظت و ترکیب نشاسته و روغن دانه ذرت

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 276

چکیده

 مطالعات انجام شده برای ارزیابی کیفیت ذرت دانه ای به دلیل کاربردهای فراوان آن در صنایع غذایی, خوراک دام و تولید اتانول قابل توجه هستند. بنابراین, این مطالعه با هدف ارزیابی غلظت و ترکیبات نشاسته و روغن در دانه ذرت در پاسخ به ارقام مختلف (KSC704 و KSC260), تاریخ کاشت (31 خردادماه و 31 تیرماه), فواصل آبیاری (12 روزه و 6 روزه) و میزان کود نیتروژن (0 و 184 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) به صورت مدل آماری استریپ-پلات فاکتوریل در سال 1397 در منطقه پاکدشت انجام شد. نتایج پیشنهاد نمود کاربرد نیتروژن, عملکرد دانه را به میزان یک تن در هکتار افزایش داد. بعلاوه, عملکرد دانه در رقم KSC260 از رقم KSC704 به میزان 96/0 تن در هکتار بالاتر بود. از میان عوامل مورد بررسی, کلیه متغیرهای کیفی جز استیاریک اسید, تحت تاثیر اثر متقابل آبیاری و نیتروژن قرار گرفتند. کاربرد نیتروژن در شرایط آبیاری کمتر موجب کاهش میزان روغن و اسیدهای چرب پالمتیک اسید, اولییک اسید, لینولییک اسید و لینولنیک اسید گردید. در شرایط آبیاری کمتر, کاربرد نیتروژن تاثیری در افزایش غلظت نشاسته و آمیلوپکتین نداشت. میزان استیاریک اسید در تیمارهای حاوی نیتروژن به میزان 0. 05 گرم در کیلوگرم کمتر بود. به نظر می رسد تعادل میان میزان آبیاری و نیتروژن در بهبود ویژگی های کیفی روغن و نشاسته دانه ذرت مهم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی جهانگیرلو، مریم، اکبری، غلامعباس، اله دادی، ایرج، صوفی زاده، سعید، و پارسنز، دیوید. (1400). تاثیر آبیاری, تاریخ کاشت, رقم و کود نیتروژن بر عملکرد, غلظت و ترکیب نشاسته و روغن دانه ذرت. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 23(2 )، 263-276. SID. https://sid.ir/paper/959426/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی جهانگیرلو مریم، اکبری غلامعباس، اله دادی ایرج، صوفی زاده سعید، پارسنز دیوید. تاثیر آبیاری, تاریخ کاشت, رقم و کود نیتروژن بر عملکرد, غلظت و ترکیب نشاسته و روغن دانه ذرت. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1400؛23(2 ):263-276. Available from: https://sid.ir/paper/959426/fa

    IEEE: کپی

    مریم رحیمی جهانگیرلو، غلامعباس اکبری، ایرج اله دادی، سعید صوفی زاده، و دیوید پارسنز، “تاثیر آبیاری, تاریخ کاشت, رقم و کود نیتروژن بر عملکرد, غلظت و ترکیب نشاسته و روغن دانه ذرت،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 23، no. 2 ، pp. 263–276، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/959426/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button