مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

210
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره مخمر بر شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی لوبیا چشم بلبلی در شرایط تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 247 | صفحه پایان 261

چکیده

 به منظور بررسی محلول پاشی عصاره مخمر بر خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی لوبیا چشم بلبلی (Vigna sinensis L. ) در شرایط تنش خشکی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1397 در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود (واقع در بسطام), تحت تیمارهای تنش خشکی و محلول پاشی عصاره مخمر به اجرا درآمد. تنش خشکی به صورت قطع آبیاری در دو مرحله 50 درصد گل دهی و 50 درصد غلاف بندی و تیمار بدون قطع آبیاری به عنوان تیمار شاهد بود. محلول پاشی عصاره مخمر با غلظت های صفر, دو, چهار و شش گرم بر لیتر انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که با مصرف مخمر با غلظت های دو, چهار و شش گرم بر لیتر, میزان محتوای نسبی آب برگ 82/5 درصدی افزایش یافت. محتوای پرولین (74/30 درصد), فلاونویید برگ (83 درصد), محتوای نسبی آب برگ (82/ 5 درصد), نیتروژن (82/3 درصد), فسفر(22/22 درصد) و پتاسیم دانه (43 درصد) ازجمله صفاتی بودند که با کاربرد عصاره مخمر نسبت به تیمار شاهد افزایش یافتند. استفاده از غلظت شش گرم بر لیتر عصاره مخمر موجب افزایش عملکرد دانه (02/1 تن در هکتار), آنتوسیانین برگ (072/0 میلی گرم بر گرم وزن تر), پرولین شد. نتایج نشان داد که غلظت شش گرم بر لیتر عصاره مخمر می تواند در کاهش شدت تنش خشکی مفید باشد. عصاره مخمر می تواند به عنوان یک راه کار اکولوژیکی, باعث افزایش پاسخ دفاعی در برابر تنش خشکی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرامتی، سحر، غلامی، احمد، برادران فیروزآبادی، مهدی، و عباس دخت، حمید. (1400). تاثیر عصاره مخمر بر شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی لوبیا چشم بلبلی در شرایط تنش خشکی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 23(2 )، 247-261. SID. https://sid.ir/paper/960448/fa

    Vancouver: کپی

    کرامتی سحر، غلامی احمد، برادران فیروزآبادی مهدی، عباس دخت حمید. تاثیر عصاره مخمر بر شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی لوبیا چشم بلبلی در شرایط تنش خشکی. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1400؛23(2 ):247-261. Available from: https://sid.ir/paper/960448/fa

    IEEE: کپی

    سحر کرامتی، احمد غلامی، مهدی برادران فیروزآبادی، و حمید عباس دخت، “تاثیر عصاره مخمر بر شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی لوبیا چشم بلبلی در شرایط تنش خشکی،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 23، no. 2 ، pp. 247–261، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960448/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button