مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

200
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

454
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرجایگزینی سولفات مس با نانو اکسید مس در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم های گوارشی و آسیب شناسی بافت روده ماهی قرمز (Carassius auratus)

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 128

چکیده

 عنصر مس یک میکرونوترینت ضرورری در حیوانات برای رشد نرمال, نمو استخوان ها, بافت پیوندی, قلب و چندین عضو دیگر است؛ بدین جهت که حدود 30 آنزیم شناخته شده از مس به عنوان کوفاکتور استفاده می کنند. خوراک تجاری باید میزان مس لازم را فراهم سازد, که به ویژگی های فیزیکی و شیمیایی فرم مکملی که مس در آن به غذا افزوده می شود, بستگی دارد. با این حال, صنعت خوراک به دلایل اقتصادی همچنان سولفات مس را ترجیح می دهد. این پژوهش به جهت ارزیابی اثرات منابع مختلف مس بر فعالیت آنزیم های گوارشی و آسیب شناسی روده در ماهی قرمز, Carassius auratusانجام شده است. پنج رژیم آزمایشی شامل مقادیر متفاوت نانوذرات مس(0, 3, 5 و 10 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و 3 میلی گرم سولفات مس در کیلوگرم جیره غذایی تنظیم و به مدت 8 هفته به ماهی قرمز داده شد (میانگین وزن و طول ابتدایی به ترتیب 67/0± 78/7 گرم و 43/0± 86/5 سانتی متر). در مقایسه با گروه شاهد فعالیت لیپاز و پروتئاز روده ای به وسیله ی نانوذرات مس افزایش و آمیلاز کاهش یافت (05/0p<). در این مطالعه, تغذیه ماهی قرمز با سولفات مس منجر به آسیب های بافتی همچون التهاب و نفوذ فراوان سلول های آماسی به شکل آنتریت حاد به همراه پرخونی در بافت روده ماهیان قرمز گردید. با توجه به نتیجه کلی این تحقیق, 3 میلی گرم نانوذره مس در 1کیلوگرم جیره غذایی باعث بهبود سلامت روده و گوارش روده ای شد؛ درحالیکه غلظت مشابه از سولفات مس تأثیرات منفی بر روده و آنزیم های گوارشی ماهی قرمز داشت. با این وجود, مطالعات بیشتری برای توجیه مکانیسم های مولکولی نانوذرات مس و همچنین غلظت های پایین تر سولفات مس نیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمیان کاکلکی، سهیلا، شالویی، فردین، شادخواست، محمد، و عرب مارکده، مهدی. (1400). اثرجایگزینی سولفات مس با نانو اکسید مس در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم های گوارشی و آسیب شناسی بافت روده ماهی قرمز (Carassius auratus). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 15(2 )، 115-128. SID. https://sid.ir/paper/961620/fa

    Vancouver: کپی

    کریمیان کاکلکی سهیلا، شالویی فردین، شادخواست محمد، عرب مارکده مهدی. اثرجایگزینی سولفات مس با نانو اکسید مس در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم های گوارشی و آسیب شناسی بافت روده ماهی قرمز (Carassius auratus). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1400؛15(2 ):115-128. Available from: https://sid.ir/paper/961620/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا کریمیان کاکلکی، فردین شالویی، محمد شادخواست، و مهدی عرب مارکده، “اثرجایگزینی سولفات مس با نانو اکسید مس در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم های گوارشی و آسیب شناسی بافت روده ماهی قرمز (Carassius auratus)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 15، no. 2 ، pp. 115–128، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/961620/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button