Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

491
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

712
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و قارچ های مایکوریزا بر عملکرد دانه و تولید اسانس انیسون (Pimpinella anisum L. )

صفحات

 صفحه شروع 325 | صفحه پایان 335

چکیده

 یکی از ارکان کشاورزی پایدار کاربرد کودهای زیستی به منظور تأمین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه با هدف حذف یا کاهش قابل ملاحظه در مصرف نهاده های شیمیایی است, لذا در این راستا با هدف بررسی اثر قارچ مایکوریزا و ورمی کمپوست بر عملکرد دانه و تولید اسانس انیسون, آزمایشی مزرعه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی93-1392در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه یاسوج اجرا شد. تیمارها شامل ورمی کمپوست در سه سطح (0, 5 و 10 تن در هکتار) و قارچ مایکوریزا در چهار سطح (شاهد, کاربرد Glomusmosseae, کاربرد Glomusintraradicesو کاربرد تلفیقی هر دو گونه) بود. نتایج نشان داد که کاربرد منابع مختلف تغذیه ای اثر معنی داری بر اکثر صفات مورد مطالعه در گیاه دارویی انیسون داشت. با توجه به نتایج, بیشترین ارتفاع بوته (46/53 سانتی متر), تعداد چتر در بوته (44/35 عدد), عملکرد دانه (26/2968 کیلوگرم در هکتار), درصد اسانس (40/3) و عملکرد اسانس (21/101 کیلوگرم در هکتار) در نتیجه کاربرد 10تن در هکتار ورمی کمپوست حاصل شد. بیشترین وزن هزار دانه (86/2 گرم) و عملکرد بیولوژیک (43/8989 کیلوگرم در هکتار) در اثر کاربرد تلفیقی 10تن در هکتار ورمی کمپوست و برهمکنش دوگونه G. mosseaeو G. intraradicesو بیشترین شاخص برداشت (03/42 درصد) در تیمار کاربرد 5 تن در هکتار ورمی کمپوست به دست آمد. به طورکلی نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد کودهای زیستی مایکوریزا و ورمی کمپوست نقش چشمگیری در افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی انیسون داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلامی گنجه، ستار، صالحی، امین، شهراسبی، صادق، و امیری نسب، امیرمختار. (1398). ارزیابی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و قارچ های مایکوریزا بر عملکرد دانه و تولید اسانس انیسون (Pimpinella anisum L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(2 )، 325-335. SID. https://sid.ir/paper/148318/fa

    Vancouver: کپی

    غلامی گنجه ستار، صالحی امین، شهراسبی صادق، امیری نسب امیرمختار. ارزیابی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و قارچ های مایکوریزا بر عملکرد دانه و تولید اسانس انیسون (Pimpinella anisum L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(2 ):325-335. Available from: https://sid.ir/paper/148318/fa

    IEEE: کپی

    ستار غلامی گنجه، امین صالحی، صادق شهراسبی، و امیرمختار امیری نسب، “ارزیابی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و قارچ های مایکوریزا بر عملکرد دانه و تولید اسانس انیسون (Pimpinella anisum L. )،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 2 ، pp. 325–335، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148318/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا