مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,458
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ویژگی های فیزیکی و مکانیکی کاغذ ساخته شده از چوب صنوبر (Populus deltoides)، پالونیا (Paulownia fortunei) و مخلوط آنها به روش شیمیایی مکانیکی (CMP)

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 48

چکیده

 طیف گسترده تهیه خمیر کاغذ با روش های مکانیکی و نیمه شیمیایی از جمله: حرارتی مکانیکی, شیمیایی- حرارتی مکانیکی و شیمیایی- مکانیکی به دلیل صرفه جویی در ماده اولیه و تولید خمیر کاغذ پربازده, بیش از هر زمان دیگر مطرح و در حال توسعه و تکمیل است. اگرچه از تولید خمیر کاغذ شیمیایی- مکانیکی به صورت انبوه در ایران بیش از دو دهه نمی گذرد, اما در زمینه مطالعات خمیر کاغذ, پیشرفت های قابل ملاحظه ای حاصل گردیده است. برای تهیه خمیر کاغذ با روش های مذکور نیاز به چوب با دانسیته پایین است, بنابراین گونه های سریع الرشد از جمله صنوبر و پالونیا مورد توجه می باشند. رشد چوب پالونیا بیش از صنوبر است و به همان نسبت الیاف کوتاه تری تولید می کند. مقاومت کاغذهای تهیه شده از خمیر خالص پالونیا و صنوبر به علت عکس العمل متفاوت الیاف آنها در برابر پالایش اختلاف معنی داری به وجود می آورد. از جانب دیگر با بررسی خواص کاغذ ملاحظه می شود که پالایش پذیری در الیاف بلندتر صنوبر سهل تر و بهتر صورت می گیرد, ولی ارزش متوسط کمی طول الیاف صنوبر پس از پالایش نزول نموده و اختلاف آن را با طول الیاف خمیر پالونیا کاهش می دهد. بنابراین, افزودن مقدار 10 درصد خمیر پالونیا به خمیر صنوبر در مقاومت های به پاره شدن, ترکیدن, کشش, سفتی و همچنین طول پاره شدن در مقام مقایسه با کاغذ تهیه شده از خمیر خالص صنوبر اختلاف معنی داری به وجود نمی آورد. این در حالی است که با افزودن مقدار 10 درصد خمیر پالونیا به خمیر صنوبر, خاصیت ماتی کاغذ حاصل افزایش و مقاومت به تا شدن آن کاهش می یابد و بین کاغذهای دو گروه یاد شده در سطح 1 درصد اختلاف معنی دار پیدا می کند. مدت زمان مناسب برای تولید خمیر با بازده حدود 85 درصد در شرایط بهینه پخت با حرارت 160 درجه سانتی گراد و نسبت ماده چوبی به مایع پخت 7: 1, برای چوب پالونیا 90 دقیقه و برای چوب صنوبر 100 دقیقه حاصل گردید. با توجه به نتایج این بررسی, تهیه خمیر کاغذ شیمیایی- مکانیکی از چوب پالونیا و امکان افزودن آن به خمیر شیمیایی- مکانیکی صنوبر, افق امیدبخشی را در تامین کمبود چوب برای صاحبان کارخانجات چوب و کاغذ ترسیم می کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی مظهری، سیدضیاالدین، و مشعلچیان، مرتضی. (1387). مقایسه ویژگی های فیزیکی و مکانیکی کاغذ ساخته شده از چوب صنوبر (Populus deltoides), پالونیا (Paulownia fortunei) و مخلوط آنها به روش شیمیایی مکانیکی (CMP). علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(2)، 42-48. SID. https://sid.ir/paper/9633/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی مظهری سیدضیاالدین، مشعلچیان مرتضی. مقایسه ویژگی های فیزیکی و مکانیکی کاغذ ساخته شده از چوب صنوبر (Populus deltoides), پالونیا (Paulownia fortunei) و مخلوط آنها به روش شیمیایی مکانیکی (CMP). علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(2):42-48. Available from: https://sid.ir/paper/9633/fa

    IEEE: کپی

    سیدضیاالدین حسینی مظهری، و مرتضی مشعلچیان، “مقایسه ویژگی های فیزیکی و مکانیکی کاغذ ساخته شده از چوب صنوبر (Populus deltoides), پالونیا (Paulownia fortunei) و مخلوط آنها به روش شیمیایی مکانیکی (CMP)،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 2، pp. 42–48، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9633/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button