مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

146
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

82
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کاربرد آب شور در مراحل رشد رویشی و زایشی بر عملکرد و بهره وری آب در گیاه لوبیا قرمز

صفحات

 صفحه شروع 00 | صفحه پایان 00

چکیده

 افزایش جمعیت, نیاز به تولیدات کشاورزی و غذای بیشتر و محدودیت منابع آب, بشر را به سمت استفاده از آب های با کیفیت کم سوق داده است. به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر عملکرد و بهره وری آب گیاه لوبیا, پژوهشی گلدانی در فضای آزاد, به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول اعمال شوری در مرحله رشد رویشی در سه سطح 0. 34 (شاهد), 1. 5 و 2 دسی زیمنس بر متر و فاکتور دوم اعمال شوری سه سطح فوق در مرحله رشد زایشی انجام شد. نتایج نشان داد تنش شوری در مرحله اول و دوم به طور معنی داری باعث کاهش عملکرد, اجزای عملکرد, میزان جذب آب و شاخص بهره وری آب و بیولوژیک در گیاه لوبیا شد. بیشترین مقدار شاخص بهره وری آب در تیمار شاهد و کمترین مقدار در تیمار با شوری 2 دسی زیمنس بر متر در دو مرحله رشد به ترتیب با میزان 0. 67 و 0. 39 کیلوگرم بر متر مکعب مشاهده شد. صرف نظر از سطح شوری, میانگین اثرات شوری در مرحله رشد رویشی و زایشی منجر به تولید 3067 و 2892 کیلوگرم در هکتار عملکرد دانه شد. نتیجه اینکه اثرات ناشی از تنش شوری بر عملکرد دانه و شاخص بهره وری آب در مرحله رشد زایشی محسوس تر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهدشتی شاهرخ، زهره، نوری امامزاده ای، محمدرضا، دانش شهرکی، عبدالرزاق، طباطبائی، سیدحسن، و شاه نظری، علی. (1400). تاثیر کاربرد آب شور در مراحل رشد رویشی و زایشی بر عملکرد و بهره وری آب در گیاه لوبیا قرمز. مجله پژوهش آب ایران، 15(4 (43 پیاپی) )، 00-00. SID. https://sid.ir/paper/967613/fa

    Vancouver: کپی

    دهدشتی شاهرخ زهره، نوری امامزاده ای محمدرضا، دانش شهرکی عبدالرزاق، طباطبائی سیدحسن، شاه نظری علی. تاثیر کاربرد آب شور در مراحل رشد رویشی و زایشی بر عملکرد و بهره وری آب در گیاه لوبیا قرمز. مجله پژوهش آب ایران[Internet]. 1400؛15(4 (43 پیاپی) ):00-00. Available from: https://sid.ir/paper/967613/fa

    IEEE: کپی

    زهره دهدشتی شاهرخ، محمدرضا نوری امامزاده ای، عبدالرزاق دانش شهرکی، سیدحسن طباطبائی، و علی شاه نظری، “تاثیر کاربرد آب شور در مراحل رشد رویشی و زایشی بر عملکرد و بهره وری آب در گیاه لوبیا قرمز،” مجله پژوهش آب ایران، vol. 15، no. 4 (43 پیاپی) ، pp. 00–00، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/967613/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button