مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

225
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

138
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآیند انعقاد در تصفیه آب آشامیدنی با استفاده از دانه بنه (Pistacia atlantica)به وسیله روش سطح پاسخ (RSM)

صفحات

 صفحه شروع 00 | صفحه پایان 00

چکیده

انعقاد یکی از مهمترین فرآیندها در تصفیه آب است. نگرانی روزافزون جهانی در مورد مسایل زیست محیطی علاقه به تحقیق در مورد منعقدکننده های طبیعی را افزایش داده است. در حال حاضر ثابت شده است که منعقد کننده های طبیعی به دلیل در دسترس بودن, مقرون به صرفه بودن, ماهیت غیرسمی و زیست تخریب پذیر بودن, جایگزین خوبی برای منعقد کننده های شیمیایی هستند. در این مطالعه پتانسیل, مناسب بودن, اثربخشی و کارایی دانه بنه به عنوان منعقد کننده طبیعی برای تصفیه آب با کدورت اولیه NTU100 بررسی شد. از طرف دیگر, روش سطح پاسخ (RSM) از نوع طراحی مرکب مرکزی (CCD) در 5 سطح برای ارزیابی و بهینه سازی شرایط واکنش فرآیند انعقاد-لخته سازی در تصفیه آب آشامیدنی به کار گرفته شد. از سه پارامتر غلظت منعقد کننده, pH و زمان تماس که از عوامل مهم و تاثیرگذار بر فرآیند انعقاد-لخته سازی هستند به عنوان متغیر در طراحی آزمایش استفاده شد. یک مدل چند جمله ای درجه دوم با مقدار0. 9654=R2 (ضریب تشخیص) به داده ها ارایه شد. آزمایش های صحت مدل, مطابقت خوب بین مقادیر واقعی و مقادیر پیش بینی شده را نشان داد. در تصفیه آب آشامیدنی حاصل از نتایج تجربی, کاهش قابل ملاحظه کدورت یعنی 95. 13 درصد با غلظت 53/90 میلی گرم در لیتر, 9. 79= pHو زمان تماس 44. 86 دقیقه برای منعقدکننده بنه حاصل شد. با توجه به نتایج بهینه سازی, دانه بنه به عنوان منعقدکننده در تصفیه آب آشامیدنی پتانسیل بالایی را از خود به نمایش گذاشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، شهرام، حسینی، مرتضی، و امینی راد، حسن. (1400). بهینه سازی فرآیند انعقاد در تصفیه آب آشامیدنی با استفاده از دانه بنه (Pistacia atlantica)به وسیله روش سطح پاسخ (RSM). مجله پژوهش آب ایران، 15(4 (43 پیاپی) )، 00-00. SID. https://sid.ir/paper/967614/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی شهرام، حسینی مرتضی، امینی راد حسن. بهینه سازی فرآیند انعقاد در تصفیه آب آشامیدنی با استفاده از دانه بنه (Pistacia atlantica)به وسیله روش سطح پاسخ (RSM). مجله پژوهش آب ایران[Internet]. 1400؛15(4 (43 پیاپی) ):00-00. Available from: https://sid.ir/paper/967614/fa

    IEEE: کپی

    شهرام شریفی، مرتضی حسینی، و حسن امینی راد، “بهینه سازی فرآیند انعقاد در تصفیه آب آشامیدنی با استفاده از دانه بنه (Pistacia atlantica)به وسیله روش سطح پاسخ (RSM)،” مجله پژوهش آب ایران، vol. 15، no. 4 (43 پیاپی) ، pp. 00–00، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/967614/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button