مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

93
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

91
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از سطوح مختلف پوشش مغز پسته بر خوراک مصرفی، ابقای نیتروژن، سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه های شکمبه در گوسفند کرمانی

صفحات

 صفحه شروع 451 | صفحه پایان 462

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف پوشش مغز پسته بر خوراک مصرفی, فراسنجه های شکمبه, سنتز پروتیین میکروبی و ابقای نیتروژن در گوسفندان کرمانی, از چهار راس گوسفند نر با میانگین وزن 2 ± 54 کیلوگرم استفاده شد. آزمایش در قالب طرح مربع لاتین 4×4 در چهار دوره 21 روزه انجام شد. پس از تعیین ترکیب شیمیایی پوشش مغز پسته, از آن در تهیه جیره های آزمایشی استفاده و جایگزین سبوس گندم گردید. جیره های آزمایشی شامل, 1) جیره شاهد (جیره بدون پوشش مغز پسته), 2) جیره دارای پنج درصد پوشش مغز پسته, 3) جیره دارای 10 درصد پوشش مغز پسته و 4) جیره دارای 15 درصد پوشش مغز پسته بودند. نتایج نشان داد ماده خشک و نیتروژن مصرفی, نیتروژن دفعی و ابقاء نیتروژن تحت تاثیر تغذیه جیره های آزمایشی قرار نگرفتند. با افزودن پوشش مغز پسته به جیره, نیتروژن آمونیاکی شکمبه کاهش یافت (p<0/05), لیکن تاثیری برpH مایع شکمبه در زمان های صفر, دو, چهار, شش و هشت ساعت پس از مصرف خوراک نداشت. جمعیت کل پروتوزوآی شکمبه تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت, در حالی که جمعیت گونه سلولولایتیک به صورت خطی افزایش (p<0/05) یافت. اختلاف معنی داری از نظر کل مشتقات پورینی, آلانتویین, کراتینین, اسید اوریک, هیپوگزانتین و گزانتین و ساخت پروتیین میکروبی بین تبیمارها مشاهده نشد. با توجه به نتایج این پژوهش, می توان از پوشش مغز پسته تا سطح 15 درصد ماده خشک در جیره گوسفندان استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، نعمت، دیانی، امید، طهماسبی، رضا، شریفی حسینی، محمدمهدی، و حاج علیزاده، زهره. (1400). تاثیر استفاده از سطوح مختلف پوشش مغز پسته بر خوراک مصرفی, ابقای نیتروژن, سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه های شکمبه در گوسفند کرمانی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 23(3 )، 451-462. SID. https://sid.ir/paper/968535/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی نعمت، دیانی امید، طهماسبی رضا، شریفی حسینی محمدمهدی، حاج علیزاده زهره. تاثیر استفاده از سطوح مختلف پوشش مغز پسته بر خوراک مصرفی, ابقای نیتروژن, سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه های شکمبه در گوسفند کرمانی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1400؛23(3 ):451-462. Available from: https://sid.ir/paper/968535/fa

    IEEE: کپی

    نعمت اسماعیلی، امید دیانی، رضا طهماسبی، محمدمهدی شریفی حسینی، و زهره حاج علیزاده، “تاثیر استفاده از سطوح مختلف پوشش مغز پسته بر خوراک مصرفی, ابقای نیتروژن, سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه های شکمبه در گوسفند کرمانی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 23، no. 3 ، pp. 451–462، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/968535/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button