Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

293
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

53
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر مدیریت های مختلف مصرف نیتروژن بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی توت فرنگی رقم کوئین الیزا

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر مقدار نیتروژن و زمان های مصرف بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی توت فرنگی رقم کوئین الیزا در سامانه کشت چند ساله, آزمایشی مزرعه ای در ایستگاه تحقیقاتی گریزه شهرستان سنندج از سال 1396 لغایت 1398 اجرا شد. تیمارهای آزمایش, شامل چهار سطح N0, N50, N100و N150 )کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار) از منبع کودی اوره و چهار زمان مصرف-T1کل نیتروژن در بهار (دو هفته قبل از گل دهی), – T2کل نیتروژن در بهار (یک روز پس از آخرین چین برداشت), T3-کل نیتروژن در ابتدای شهریور ماه و T4-نیتروژن در سه تقسیط مساوی در زمان های T1, T2 و T3) در سه تکرار به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر سال بر عملکرد, TSS, pH, اسیدیته, ماده خشک میوه معنی دار بود (01/0 p<). اثرات اصلی سطوح نیتروژن و زمان مصرف بر عملکرد, ماده خشک و TSS معنی دار بود (01/0 p<). اثر متقابل سال و زمان مصرف بر عملکرد میوه معنی دار بود(01/0 p<). اثر متقابل زمان مصرف و سطوح نیتروژن بر عملکرد و ماده خشک و TSS میوه معنی دار بود (05/0 p<). بیشترین عملکرد در تیمار N150 و زمان مصرف T4 به میزان 629 گرم در بوته به دست آمد و پس از آن, تیمارهای N150 T3, N100 T4 و N100 T3, به ترتیب بیشترین عملکرد را نشان دادند, در حالی که عملکرد در تیمارهای N150 و N100 در زمان T2, نسبت به شاهد اختلاف معنی داری نداشت. اثرات اصلی زمان مصرف نیتروژن بر شاخص کلروفیل و غلظت نیتروژن برگ, معنی دار بود (01/0 p<). با افزایش مصرف نیتروژن, غلظت نیتروژن در برگ, به طور صعودی, افزایش یافت. بین غلظت نیتروژن در برگ و شاخص کلروفیل برگ, همبستگی مثبت و قوی وجود داشت. سطوح نیتروژن و زمان مصرف, موجب افزایش معنی دار (05/0 p<) ماده خشک و درجه بریکس (TSS) میوه شد و بر اسیدیته کل و pH میوه تاثیر نداشت. تیمارN100 در زمان T4, بیشترین عملکرد میوه, ماده خشک و درجه بریکس میوه را داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سدری، محمدحسین، و کرمی، فرهاد. (1401). ارزیابی اثر مدیریت های مختلف مصرف نیتروژن بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی توت فرنگی رقم کوئین الیزا. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 36(1 الف )، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/968720/fa

    Vancouver: کپی

    سدری محمدحسین، کرمی فرهاد. ارزیابی اثر مدیریت های مختلف مصرف نیتروژن بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی توت فرنگی رقم کوئین الیزا. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1401؛36(1 الف ):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/968720/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین سدری، و فرهاد کرمی، “ارزیابی اثر مدیریت های مختلف مصرف نیتروژن بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی توت فرنگی رقم کوئین الیزا،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 36، no. 1 الف ، pp. 0–0، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/968720/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button