مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,152
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

711
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر برخی پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 86 | صفحه پایان 95

چکیده

 آزمایش به منظور بررسی اثر پودر پوست سبز گردو بر پاسخ های ایمنی, با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. جوجه ها به پنج گروه و هر گروه به 4 زیرگروه 10 قطعه ای تقسیم شدند. مقادیر صفر, 1, 2, 3 و 4 درصد پودر پوست سبز گردو به جیره اضافه شد. تزریق داخل عضلانی 0.1 میلی لیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفند در روزهای 8 و 22 انجام شد و عیار پادتن IgG و IgM از طریق آزمایش هماگلوتیناسیون در روزهای 21, 28, 35 و 42 تعیین شد. در 42 روزگی, نمونه ی خون جمع آوری شد و سلول های قرمز و سفید خون شمارش شد و بعد از ذبح پرنده وزن چربی احشایی و اندام های احشایی تعیین گردید. در 21 روزگی عیار پادتن IgM تیمارهای 4 درصد پودر پوست سبز گردو (2.93) بیشتر از شاهد (2.12) بود (P<0.05). در 42 روزگی عیار پادتن IgG تیمارهای 4 (5.5), 3 (5.25) و 2 درصد (4.81) پودر پوست سبز گردو بیش تر از شاهد (3.68) بود (P<0.05). نسبت هتروفیل به لنفوسیت و درصد هتروفیل در تیمار 4 درصد پودر پوست سبز گردو (به ترتیب 0.55 و 33.23) کم تر از شاهد بود (P<0.05). همچنین درصد لنفوسیت در تیمار 4 درصد پودر پوست سبز گردو (59.96) بیش تر از شاهد (56.87) بود (P<0.05). بالاترین درصد وزن نسبی بورس در تیمار 2 (0.17), 3 (0.17) و 4 (0.16) درصد پودر پوست سبز گردو مشاهده شد (P<0.05). علاوه بر آن درصد وزن نسبی تیموس در تیمار 3 (0.59) و 4 (0.54) درصد پودر پوست سبز گردو بیش تر از شاهد بود (P<0.05). بنابراین با توجه به یافته های حاصل از این مطالعه افزودن پودر پوست سبز گردو به جیره می تواند سبب بهبود عملکرد ایمنی جوجه های گوشتی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی راضی، بهناز، روستایی علی مهر، محمد، و محیطی اصلی، مازیار. (1396). اثر پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر برخی پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 13(2)، 86-95. SID. https://sid.ir/paper/97083/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی راضی بهناز، روستایی علی مهر محمد، محیطی اصلی مازیار. اثر پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر برخی پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1396؛13(2):86-95. Available from: https://sid.ir/paper/97083/fa

    IEEE: کپی

    بهناز موسوی راضی، محمد روستایی علی مهر، و مازیار محیطی اصلی، “اثر پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر برخی پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 13، no. 2، pp. 86–95، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97083/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button