مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

851
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات پرتو گاما بر ترکیبات زیست فعال، رنگ و بار میکروبی زعفران

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 25

چکیده

 در این پژوهش, اثرات پرتو گاما بر ویژگی های فیزیکی و شیمیایی زعفران ایرانی (Crocus sativus L. ) مانند کروسین (عامل مؤثر در رنگ زعفران), کامفرول (از ترکیبات زیست فعال پلی فنولی) و سافرانال (جزء اصلی مواد فرار معطر زعفران), رنگ شامل نمایه های a*, b*, L* و Δ Eh و بار میکروبی نمونه های زعفران بررسی شده اند. نمونه های زعفران در گاماسل 220 تا دزهای ° , 1, 2, 3, 4, 5 و kGy 6 پرتودهی شدند. سپس ترکیبات مؤثر آنها استخراج و میزان تغییر آن و نیز بار میکروبی نمونه های زعفران بررسی شدند. نتایج حاصل نشان می دهد که ضمن کاهش بار میکروبی زعفران, میان 21 ترکیب زیست فعّال جدا شده به وسیله ی HPLC, مقدار کروسین, کامفرول و سافرانال در سه منطقه ی این مطالعه, تحت تأثیر تابش دهی گاما قرار گرفتند. به طور کلی نتایج نشان می دهند که پرتودهی زعفران تا دز kGy 6, بدون تأثیر نامطلوب در ترکیبات مؤثر زعفران, باعث کاهش چشم گیر بار میکروبی می شود. هم چنین تیمار کردن زعفران با پرتو 4 و kGy 6, منجر به افزایش چشم گیر (01/0>p) یا عدم تغییر رنگ و ترکیبات زیست فعّال می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیحون، مرضیه، برزگر، محسن، و سحری، محمدعلی. (1395). بررسی اثرات پرتو گاما بر ترکیبات زیست فعال, رنگ و بار میکروبی زعفران. مجله علوم و فنون هسته ای، 37(76 )، 16-25. SID. https://sid.ir/paper/97696/fa

    Vancouver: کپی

    سیحون مرضیه، برزگر محسن، سحری محمدعلی. بررسی اثرات پرتو گاما بر ترکیبات زیست فعال, رنگ و بار میکروبی زعفران. مجله علوم و فنون هسته ای[Internet]. 1395؛37(76 ):16-25. Available from: https://sid.ir/paper/97696/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه سیحون، محسن برزگر، و محمدعلی سحری، “بررسی اثرات پرتو گاما بر ترکیبات زیست فعال, رنگ و بار میکروبی زعفران،” مجله علوم و فنون هسته ای، vol. 37، no. 76 ، pp. 16–25، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97696/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button