نتایج جستجو

930

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

93

انتقال به صفحه



فیلترها/جستجو در نتایج    

فیلترها

سال

بانک‌ها




گروه تخصصی










متن کامل


مرکز اطلاعات علمی SID1
نویسندگان: 

محمد هروی م.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    0
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    329
  • دانلود: 

    34
کلیدواژه: 
چکیده: 

0

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 329

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

مجازی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    23-31
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    270
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

 در این پژوهش، اثر تعدادی از شیرین کننده های سنتزی (آسپارتام، نئوتام، آسه سولفام و سیکلامات) روی ویژگی های رئولوژیکی و فیزیکی صمغ گوار در محلول های رقیق مورد بررسی قرار گرفت. فاکتورهای اندازه گیری شامل گرانروی ذاتی و اندازه ذره ها بودند که به وسیله رئومتر نوسانی و دستگاه Master sizer اندازه گیری شدند. در مورد گرانروی ذاتی، مدل های مختلف رئولوژیکی (Huggins, Kraemer, Tanglertpaibul and Rao) برای بهترین برازش انتخاب شدند. طبق نتیجه های به دست آمده، مدل Tanglertpaibul and Rao، به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. همچنین مشخص شد که  این نوع شیرین کننده ها روی گرانروی ذاتی تاثیر معنی داری ندارند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 270

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

مجازی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    312
  • دانلود: 

    34
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 312

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نشریه: 

مجازی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    222
  • دانلود: 

    34
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 222

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1403
  • دوره: 

  • شماره: 

  • صفحات: 

    204-218
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    0
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

سابقه و هدف پراکنش گیاهان در رویشگاه های مختلف، تحت تأثیر شرایط محیطی و ادافیکی است. شناسایی روابط بین عوامل خاکی و پوشش گیاهی و اینکه این گونه در مناطق با چه ویژگی های خاک پراکنده هستند از اهداف مهم این پژوهش است. گام برداشتن در این مسیر باعث می گردد از اضمحلال رویشگاه ها جلوگیری و کمک شایانی به احیای مناطق آسیب دیده شود.مواد و روش ها بدین ترتیب ابتدا اقدام به تعیین سه منطقه معرف به روش فیزیونومیک- سیستماتیک مناطق معرف در رویشگاه آنقوزه گردید. سپس منطقه با درصد پوشش کمتر از 15 درصد منطقه کم تراکم، منطقه بین 15- 30 درصد پوشش منطقه معرف متوسط و درصد پوشش گیاهی بیش از 30 درصد نیز منطقه معرف دارای تراکم بالا در نظر گرفته شد. در هر منطقه معرف، 8 ترانسکت 1000 متری، به روش تصادفی سیستماتیک و به طور عمود بر هم در نظر گرفته شد. با توجه به اینکه منطقه دارای شیب بود به دلیل لحاظ کردن تغییرات شیب در نمونه برداری، در هر منطقه معرف از نمونه برداری کوادرات توأم با ترانسکت استفاده شد. اندازه پلات به روش حداقل سطح تعیین گردید. تراکم گونه در سه منطقه با پلات های 2*2 متر مربع و در مجموع 240 پلات اندازه گیری شد. برای تهیه نمونه خاک در روی هر ترانسکت، دو پروفیل خاک به فاصله 500 متر، در مجموع 48 پروفیل حفر و از عمق 0 تا 30 سانتی متری نمونه خاک تهیه شد. در هر منطقه معرف 3 ترانسکت 1000 متری عمود بر هم قرار داده شده و در هر ترانسکت ده پایه با فاصله 100 متر، صمغ آنها برداشت و پس از جمع آوری به آزمایشگاه آب و خاک دانشگاه هرمزگان منتقل گردید. میزان صمغ هر پایه با ترازوی دیجیتال با دقت 001/0 اندازه گیری شد. مقایسه تولید صمغ آنقوزه در رویشگاه ها انجام گردید. تغییرات عوامل ادافیکی در مناطق معرف با تراکم های کم 8/15، تراکم متوسط 8/27 و تراکم بالا 9/46 پایه در هکتار آنقوزه بوسیله نرم افزار SPSS توسط آزمون GLM آنالیز گردید.نتایج در مناطق با تراکم پایین میزان اسیدیته 4/7 و در منطقه با تراکم متوسط 8/7 و در منطقه متراکم 8 بود. مطابق نتایج مناطقی که آنقوزه متراکم است اسیدیته خاک بالا و در مناطق با تراکم پایین اسیدیته خاک پایین است. این موضوع بیانگر این مطلب است که این گیاه با خاک های بازی سازگاری بیشتری نشان داد و با اسیدی شدن خاک تراکم آن کاهش یافت. روند تغییر درصد تراکم تحت تأثیر درصد مواد آلی نشان داد مواد آلی بر تراکم آنقوزه اثر مستقیم داشته و با افزایش مواد آلی تراکم این گیاه نیز افزایش خواهد یافت. هنگامی که خاک دارای ضعف مواد آلی باشد تراکم این گیاه نیز به دنبال آن کاهش می یابد. با توجه به تفاوت میانگین ها، منطقه کم تراکم دارای کمترین مقدار پتاسیم و در منطقه با تراکم بالا نیز دارای بالاترین میزان پتاسیم است. نتایج میزان کلسیم + منیزیم در منطقه با تراکم کم در کمترین میزان خود قرار داشته و بیشترین مقدار آن در منطقه پرتراکم رویشگاه آنقوزه بود. تعداد پایه آنقوزه در واحد سطح در مناطقی که میزان شن بالاتری داشته افزایش یافته، همچنین تعداد پایه در خاک های رسی کاهش یافت. این گیاه با خاک شور و اسیدی سازگاری ندارد.نتیجه گیریاگرچه شناخت نیازهای بوم شناختی و عملکرد گونه های گیاهی برای انجام فعالیت های اصلاحی در اکوسیستم های خشک و بیابانی ضروریست. شهرستان بستک، دارای رویشگاه های متعدد آنغوزه در استان هرمزگان است و این رویشگاه ها با دارا بودن توان تولید صمغ، قابلیت ارزآوری و ارزش اقتصادی بالایی برای جوامع محلی دارند. ارتفاع 1900 تا 2500 متر از ویژگی های رویشگاه آنقوزه در بستک است. این گونه در مناطق با میزان شن، سیلت و اسیدیته بالا توزیع جغرافیایی بیشتری داشته و تراکم آن افزایش یافته و پراکنش این گونه در مناطق رسی کاهش نشان داد. مطابق یافته ها به نظر می رسد این گیاه در خاک های سبک رویش دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 0

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1361
  • دوره: 

    34
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    85-106
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    0
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: استفاده از نگهدارنده های شیمیایی مانند نیتریت و.. در مواد غذایی و بلاخص فرآورده های گوشتی باعث به خطر افتادن سلامت مصرف کننده می شود. لذا در سال های اخیر تلاش های بسیاری در راستای کاهش استفاده از نگهدارنده های شیمیایی انجام شده است. در این پژوهش اثرات آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و نیز حفظ رنگ و خواص حسی استفاده از عصاره کاکل ذرت (CTE) نانوریزپوشانی شده در پوشش صمغ دانه ریحان و ایزوله پروتئین کنجد (بصورت منفرد و ترکیبی) در سوسیس حاوی 60 % گوشت قرمز بعنوان نگهدارنده طبیعی در مدت زمان 3، 5، 7، 15 و 21 روز نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس مورد بررسی قرار گرفت. محتوای ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی موجود در عصاره آزاد mg GA/100gDW23/1968 و qe/g20/1346 و میزان خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره آزاد DPPH05/85 و FRAP 11/288 بود. بعد از نانوریزپوشانی مقادیر آنها افزایش یافت. آزمون های ارزیابی عدد پراکسید، TBA, TVN، شمارش کلی میکروب ها و شاخص های رنگ L*، a* و b* در فواصل زمانی 3، 5، 7، 15 و 21 روز نگهداری انجام شد. نتایج حاصله نشان داد که CTE انکپسوله شده در صمغ دانه ریحان و ایزوله پروتئین کنجد در به تاخیر انداختن نرخ واکنش های شیمیایی و میکروبی کارآمدتر بود. از نظر شاخص رنگ نیز، باتوجه به اهمیت رنگ قرمز در فرآورده های گوشتی، نمونه سوسیس حاوی عصاره کاکل ذرت در پوشش ترکیبی از نظر شاخص قرمزی(a*) مطلوب ترین نمونه بود. نتایج حاصل از ارزیابی حسی نیز، نمونه سوسیس حاوی عصاره کاکل ذرت نانوکپسوله شده در پوشش ترکیبی در روز 15 ام را بهترین نمونه مورد پذیرش اعلام شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 0

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    1365
تعامل: 
  • بازدید: 

    535
کلیدواژه: 
چکیده: 

رنگ زدایی، یکی از مراحل مهم در سلسله عملیاتی است که به منظور بالا بردن کیفیت روغنهای خوراکی و صنعتی استفاده می شود و در طی این مرحله، اکثر مواد رنگی که سبب رنگی شدن روغن می شوند، حذف می کردند بطوریکه روغن تا حد زیادی بی رنگ می گردد. در مرحله تصفیه روغن، بویژه عملیات با سود سوزآور غلیظ، فقط بخش کمی از مواد رنگی حذف می کردند بطوریکه روغن تخم پنبه خام از رنگ سیاه تبدیل به رنگ کهربایی روشن می شود. با وجود اینکه روغن تصفیه شده با آب شستشو داده میشود لیکن پیگمانهای محلول در روغن و قسمتی از مواد صابونی و صمغ ها که در مرحله هیدروژناسیون موجب اشکال میگردند و بعضا ترکیبات رنگی که از درجه سمیت بالایی برخوردارند، همچنان باقی می مانند. بنابراین عملیات رنگ زدایی برای خارج کردن مواد رنگی باقیمانده، بسیار ضروری بنظر می رسد.هر روغنی پس از تصفیه، رنگ مشخصی دارد. رنگ روغن بادام زمینی و کرچک معمولا بدلیل اینکه قسمت اعظم مواد رنگی آنها کاروتن و مقدار کمی کلروفیل است، زرد روشن می باشند. روغن سویا بدلیل کلروفیل زیاد دارای رنگ زرد و سبز روشن است. روغن تخم پنبه تصفیه شده، بدلیل حضور پیگمانهای فنلی زرد کهربایی است. بنابراین می بایست روغن ها را بنا به نوع ترکیب رنگی آنها، عملیات خاصی از رنگزدایی آنها اعمال کرد.رسها و دیگر مواد خاکی، از جمله موادی بودند که بوسیله مهاجرین اروپایی در پاک کردن پشم و مواد دیگر بکار گرفته شده اند. معدنی از Fuller’s Earthe در اوایل سال 1800 در نزدیکی Kent واقع در ایالت Conn و نیز معدن دیگری در نزدیکی شهر Falls ایالت تگزاس بدست آمده بود که تا قبل از جنگ داخلی، به منظور سفید نمودن شکر بکار میرفت. همچنین سرخ پوستان آمریکا از بنتونیت به منظور تمیز کردن پشم استفاده می کردند. طی سالیان دراز از Fuller’s earth به منظور تصفیه روغن ها استفاده می کردند و اولین بار در سال 1895 به منظور تصفیه روغن های معدنی از معدنی در نزدیکی Quincy واقع در ایالات متحده و نیز در آرکانزاس در تصفیه روغن تخم پنبه از آن استفاده گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 535

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    بهار 1370
تعامل: 
  • بازدید: 

    934
کلیدواژه: 
چکیده: 

بشر از همان روزگاران گذشته برای نجات و رهایی خود از چنگال کمبود مواد غذایی در برابر ازدیاد جمعیت به منابع طبیعی توسل جست و درصدد استفاده صحیح و بیشتر از منابع طبیعی و نگهداری آن بر آمد.نظر به اهمیتی که مراتع مملکت برای تعلیف دام و نگهداری خاک و آبخیزداری و غیره دارند شایسته است بیش از آنچه تا بحال بدان توجه شده مورد دقت و توجه و مراقبت قرار گیرند مراتع نه تنها تولید غذای دام و نهایتا تولید غذای بشر را به عهده دارند بلکه مصارف جنبی از قبیل مصارف دارویی، صنعتی و غیره را هم بدنبال دارند.گیاه باریجه (Ferula gummosa Boiss) یکی از گیاهان مهم صنعتی و دارویی و مرتعی و معطر مناطق کوهستانی و ییلاقی ایران است. صمغ گیاه باریجه در چسباندن سنگهای قیمتی مانند الماس و زیورآلات، صنایع عطرسازی، داروسازی تهیه آنتی بیوتیکها، تولید داروهای ضد تشنج، ضد کرم معده، صنایع پلیمرسازی و تهیه حشره کشهای نباتی و موش کشها مصارف عمده ای دارد.گیاه باریجه در طبیعت از طریق بذر تکثیر می گردد با توجه به پایین بودن درصد قوه نامیه بذور آن و محدودیتهای طبیعی زادآوری آن و بهره برداری و استحصال بی رویه شیره این گیاه (بطور متوسط سالانه 200 تن) طی سالهای اخیر موجب شده که نسل گیاه باریجه در بسیاری از مراتع کشور از جمله مناطق اخلمد خراسان، کوههای بینالود نیشابور، ارتفاعات شکارچال گرمسار و آباده فارس روبه انقراض باشد لذا انجام تحقیقات گسترده درباره مسایل زراعی و بررسی شیوه های مناسب تکثیر و ازدیاد این دارای اهمیت خاصی می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 934

کارفرما: 

جهاد دانشگاهی

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    دی 1374
تعامل: 
  • بازدید: 

    739
کلیدواژه: 
چکیده: 

هدف طرح بررسی کاربرد «کتیرا» در صنایع غذایی است که مسائلی از قبیل شناخت فرمولاسیون های مهم، تعیین غلظت، قیمت و کیفیت صمغ های مورد استفاده، تعیین مقدار «کتیرا»یی که می تواند در فرمولاسیون به کار رود، بررسی کاربرد «کتیرا» به جای صمغ های موجود از نقطه نظر اقتصادی و کاربرد آن در واحدهای صنعتی مربوط و تولید نمونه محصول با استفاده از«کتیرا» مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 739

کارفرما: 

جهاد دانشگاهی

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    آذر 1375
تعامل: 
  • بازدید: 

    526
کلیدواژه: 
چکیده: 

«اسانس» یکی از مواد مصرفی مهم در صنایع بهداشتی، دارویی و غذایی است. اسانس ها دارای قیمت گرانی بوده و همگی از خارج تهیه می شوند. اغلب این اسانس ها از صمغ های گیاهی به دست می آید. درگذشته مواد خام این مواد از نواحی غرب کشور به صورت خام با قیمت بسیار نازلی صادر می شد اما در حال حاضر با احداث کارخانه ای در استان ایلام از صمغ مذکور، دو ماده «تربانتین و کلوفان» به دست می آید که با این مواد می توان اسانس های متعددی راتهیه نمود. خلاصه ای از فعالیت های انجام شده و نتایج حاصل عبارتند از: - کمک به راه اندازی کارخانه تولید «سقز» و «تربانتین» در ایلام - بررسی کاربرد محصولات سقز طبیعی در صنایع موجود کشور - شناسایی تربانتین تهیه شده در کارخانه ایلام - تعیین نوع تربانتین و درصد مواد تشکیل دهنده - ساخت «ترپین هیدرات و ترپینئول» از تربانتین گیاهان منطقه غرب کشور.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 526

litScript