نتایج جستجو

107

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

11

انتقال به صفحه



فیلترها/جستجو در نتایج    

فیلترها

سال

بانک‌ها




گروه تخصصی









متن کامل


مرکز اطلاعات علمی SID1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1361
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    189-210
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    0
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

زه آب مزراع نیشکر واقع در جنوب خوزستان، دارای مقادیر بالایی کلراید بوده و به عنوان عامل محدودکننده در استفادة مجدد از این زه آب ها و تأثیر مخرب بر منبع پذیرندة این زه آب ها شناخته می شود. در این مطالعه توانایی جاذب های تولید شده از باگاس نیشکر در حذف کلراید موجود در زه آب بررسی شد. فرآیند تولید زغال زیستی در کورة الکتریکی و فعال سازی آن با استفاده از هیدرو اکسید پتاسیم و حرارت دهی در ماکروویو انجام شد. از کلراید آهن شش آبه و سولفات آهن هفت آبه با نسبت دو به یک جهت مغناطیسی کردن زغال زیستی استفاده شد. جاذب ها به ازای سه نسبت فعال ساز به زغال زیستی (دو، سه و چهار)، سه توان ماکروویو (200، 400 و 700 وات) و سه زمان فعال سازی (پنج، 10 و 15 دقیقه) تولید شدند. مقدار کلراید نمونه های زه آب با استفاده از کلراید سدیم، به میزان سه، پنج و 10 گرم بر لیتر تنظیم شد. طبق نتایج در تمامی تیمارها با افزایش غلظت اولیة کلراید، مقدار حذف افزایش یافته است. حذف کلراید توسط نانو زغال زیستی فعال به طور میانگین 6/1 برابر زغال زیستی فعال غیرنانو اندازه گیری شد. فرآیند مغناطیسی کردن جاذب ها به طور میانگین موجب کاهش 20 درصدی حذف کلراید شد. بیش ترین میزان حذف کلراید با استفاده از نانو زغال زیستی فعال و نانو زغال زیستی فعال مغناطیسی به ترتیب 54 و 6/49 درصد اندازه گیری شد. این مقادیر بیشینه به ازای تیمار با نسبت زغال زیستی به زغال زیستی برابر سه، توان ماکروویو برابر 400 وات و مدت زمان فعال سازی برابر 10 دقیقه اندازه گیری شدند. با توجه به مقادیر ضریب تبیین و مجموع مربعات خطا، مدل سینتیکی شبه مرتبة اول و مدل نفوذ درون ذره ای بیش ترین تطابق را با داده های اندازه گیری شده داشتند. هم چنین، مدل هم دمای لانگمویر در مقایسه با مدل فروندلیچ تطابق بهتری با داده های اندازه گیری شده دارد. طبق نتایج، نانو زغال زیستی فعال مغناطیسی باگاس نیشکر می تواند به عنوان جاذبی با راندمان بالا و ارزان قیمت برای حذف کلراید از محیط های آبی استفاده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 0

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    زمستان 1377
تعامل: 
  • بازدید: 

    471
کلیدواژه: 
چکیده: 

تکنولوژی لایه گذاری و متالیزه کردن به روش تبخیر در خلا یکی از پیشرفته ترین صنایعی است که در جهان امروز عرصه دار بخش وسیعی از صنعت می باشد، کاربرد لایه نشانی در صنایع الکترونیک و ماکروویو و در قطعات مختلف هواپیماها و فضا پیماما و ... از آن جمله اند.متالیزه کردن در خلا ابتدا به عنوان یک روش آزمایشگاهی جهت تولید سطوح انعکاسی (رفلکتور) با نشاندن آلومینیم و نقره بر روی شیشه بکار برده شد، در طی جنگ جهانی دوم این تکنیک برای تهیه قطعات پریسکوپها و برفیاب، تلسکوپها و دوربینهای دوچشمی و دیگر وسایل جنگی استفاده شد، بعد از جنگ این تکنیک برای متالیزه نمودن پلاستیکها بکار برده شد و ثابت شد که تبخیر آلومینیم یکی از ارزانترین روشها برای تولید Lutrousfinish بر روی ABS و آکریلیکها پلی استرین، نایلون، پلاستیکهای عایق، روکش چسب، Phenolices استات سلولز و بوستریک استات سلولز می باشد.اندوده شدن مواد یاد شده به لایه نازک آلومینیم کاربرد وسیعی پیدا کرده است حتی در کارهای زینتی هم استفاده بسیار زیادی از آن میشود آکریلیکها روشن متالیزه شده برای صفحه مدرج کامپیوتر شمار اتومبیل، ساعتها، گرم کننده ها قاب وسایل، تهیه یک قطعه آبکاری شده و جایگزینی به جای فلزهای گرانقیمت از کاربردهای این تکنیک می باشد.هدف نهایی در این طرح بررسی لایه نشانی آلومینیم بر روی پلی مرهایی که به صورت ورقهای شفاف می باشد، مدنظر بوده و شیوه هایی که بتوان ورقهایی از جنس پلیمری (مانند پروپیلن P.P) را متالیزه نمود، ورقهای پلیمری که متالیزه به آلومینیم باشند کاربردهای فراوانی دارد از جمله کاربردهای آن در ساخت خازنهای پیچشی، استفاده در صنایع بسته بندی و تزیینی می باشد. سالانه مقدار بسیار زیادی ارز جهت تهیه موارد فوق از کشور خارج می شود.برای انجام طرح می بایستی مراحل زیر را به انجام رساند که در گزارش حاضر در سه فصل تنظیم گردیده است:1- طراحی و ساخت دستگاه لایه گذاری در خلا2- بررسی و انتخاب زیر لایه مناسب در جهت اهداف طرح 3- شیوه های لایه نشانی آلومینیم بر روی زیر لایه

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 471

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    22
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    39-48
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    801
  • دانلود: 

    141
چکیده: 

ترکیب 2، ‘2 - دی آمینو - 4، ‘4 - بی تیازول (DABIT) به روش ارلن مایر تهیه شد. این ترکیب برای نخستین بار به روش ماکروویو سنتز شد. درصد محصول به دست آمده بالاتر از روش ارلن مایر بوده است. مطالعه اکسیداسیون ترکیب 2، ‘2 - دی آمینو- 4، ‘4 - بی تیازول (DABIT) در هوا، آب و متانول با استفاده از تکنیکهای UV, IR, H-NMR انجام شد. ثابت اسیدی ترکیب DABIT طبق واکنش تعادلی H(DABIT)+«H++ DABIT با استفاده از تیتراسیونهای -pH متری در محلول آبی0.1M,25oC) =(NaNO3, I در دو غلظت متفاوت اندازه گیری شد. ثابت پایداری کمپلکسهای 1:1 بین +2^Co، Ni+2و+2Cuو DABIT به وسیله تیتراسیونهای -pH متری در محیطهای آبی 0.1M,25oC) =(NaNO3, I اندازه گیری شد. با توجه به اینکه این لیگاند مانند لیگاندهای بی پیریدین و فنانترولین دارای واحد ساختاری N-C-C-N است انتظار رفتار مشابهی می رود. نتایج به دست آمده از آزمایشات نیز تأیید کننده انتظارات اولیه بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 801

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 141 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    57-66
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1796
  • دانلود: 

    811
چکیده: 

زعفران از کلاله های خشک شده گونه .Crocus sativus L به دست می آید. به دلیل وجود برخی شبهات در روش استاندارد بین المللی و استانداردهای ایران در اندازه گیری مقادیر سافرانال در زعفران اقدام به راه اندازی یک روش تغییر یافته بر پایه کروماتوگرافی مایع با کارآیی عالی (HPLC) برای اندازه گیری سافرانال کردیم. در این روش g .0.1 نمونه ساییده شده سه بار با اتانول80% استخراج شد و پس از آن بلافاصله به دستگاه HPLC تزریق گردید. مراحل استخراج سریع (30 دقیقه) و مراحل کروماتوگرافی علاوه بر سریع بودن (5 دقیقه) تکرار پذیر و دقیق بودند (146±9 ppm). حداقل میزان قابل شناسایی μg/ml 0.013و متوسط درصد بازیابی (5=n) برای غلظتهای گوناگون استاندارد افزوده شده به نمونه های زعفران14 /101 % بود ضمن آن که روش فوق تا ppm 10 کاملا خطی بود. از هر دو روشHPLC و طیف نور سنجی برای تعیین سافرانال بر حسب وزن خشک در نمونه های زعفران خشک شده با چهار روش گوناگون (آون خلا ، خورشیدی، ماکروویو و سنتی) استفاده شد. با مقایسه نتایج، به ویژه در نمونه های سنتی ارجحیت روش HPLC و خطای احتمالی ناشی از هم پوشانی سایر ترکیبات در اندازه گیری سافرانال به روش طیف نور سنجی آشکار شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1796

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 811 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    4 (پیاپی 32)
  • صفحات: 

    244-249
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1243
  • دانلود: 

    536
چکیده: 

هدف: امواج ماکروویو در بخش های مختلف صنعتی، پزشکی، علمی و لوازم خانگی، کاربردهای بسیاری دارد. کاربرد این امواج با فرکانس 915 مگاهرتز در تلفن سیار باعث ایجاد اثرات حرارتی و غیرحرارتی می شود. با توجه به استفاده فراوان و طولانی مدت افراد مختلف جامعه از این وسیله و نیز با توجه به اهمیت ویژه آنتی اکسیدان ها در سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری ها، در این پژوهش به بررسی اثرات بیولوژیکی امواج ماکروویو تلفن همراه با فرکانس 915 مگاهرتز بر تغییرات آنتی اکسیدانی پرداخته شد.مواد و روش کار: این پژوهش به شیوه تجربی و با آزمایش بر روی 14 سرخرگوش نر سفید سه ماهه با نژاد خالص نیوزلندی و وزن 1400-1700 g انجام شد. خرگوش ها به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. گروه مورد به مدت سه هفته، روزی 8 ساعت، در معرض امواج مایکروویو با فرکانس 915 مگاهرتز و میانگین چگالی توان 0.6789 mW/cm2، که توسط دستگاه شبیه ساز، تولید شده بود در یک محفظه کاملا ایزوله در مواجهه تمام بدن قرار گرفتند. پس از مواجهه، به صورت مستقیم از قلب گروه های شاهد و مورد خونگیری شد و میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS توسط آزمون t-test، تجزیه و تحلیل گردید.نتایج: نتایج حاصل از مقایسه میان میانگین غلظت آنتی اکسیدان ها در پلاسمای گروه شاهد (890.619±104.55 mmol/lit) و گروه مورد (630.619±151.08 mmol/lit) تغییرات معنی داری را نشان داد (P<0.003). میانگین غلظت آنتی اکسیدان ها در پلاسمای گروه مورد نسبت به گروه شاهد در حدود 30 درصد کاهش یافت.نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد، امواج مایکروویو ناشی از تلفن های سیار باعث کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسما می شود و به عنوان یک عامل زیان آور فیزیکی مطرح می باشد. لذا پیشنهاد می شود به منظور پیشگیری از استرس اکسیداتیو ویا کاهش چشمگیر آن فرکانس کاربردی در تلفن های سیار و چگالی توان کاهش یافته و مواد حاوی آنتی اکسیدان در رژیم غذایی کاربران گنجانده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1243

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 536 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    11-22
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1443
  • دانلود: 

    858
چکیده: 

کپسوله کردن (Encapsulation) فرایندی است که در طی آن مواد حساس یا پوشش شونده (هسته) با مواد پوشش دهنده (دیواره)، اغلب از جنس مواد بسپاری (پلیمری)، پوشانیده می شوند. بیشتر روش های ریزکپسول سازی (Microencapsulation) نیاز به دستگاه های پیچیده، کار آزمایشگاهی طولانی مدت و صرف هزینه زیادی دارند. بنابراین، در این پژوهش از شیوه ای جدید برای تولید ریزکپسول در مدت زمان بسیار کوتاه و صرف هزینه کم استفاده شده است که در آن با استفاده از امواج مایکروویو و اختلاف مقدار ثابت دی الکتریک بین مواد هسته و دیواره، ریزکپسول ها به راحتی تهیه می شوند. در این مطالعه بلور های اسیدسیتریک خوراکی (هسته) با موادی مانند پودر ثعلب، پودر کتیرا، نشاسته تصفیه شده، ساکاروز، گوار، آگاروز، پودر ژلاتین، کربوکسی متیل سلولز رشته ای، اینولین، پکتین، کازیین، و سوربیتول (دیواره) به نسبت های 1 به 2 تا 1به 100 (نسبت هسته به دیواره) مخلوط شده و هر یک از مخلوط ها در مدت زمان های تا 600 ثانیه (بسته به نوع ماده دیواره) و شدت های 10، 30، 50، 70 و 100 درصد توسط مایکروویو آزمایشگاهی مورد تیمار قرار گرفتند. ریزکپسول های تهیه شده با الک هایی با مش مشخص جدا سازی شده و ساختار ظاهری آن ها از لحاظ پوشش دار شدن و یکنواختی به کمک دو چشمی مورد بررسی و توسط دوربین دیجیتال عکس آن ها تهیه شد. یافته ها نشان دادند که از میان مواد آزمایش شده اینولین، کازیین، پکتین با درجه متوکسیل پایین (9.5 درصد)، کربوکسی میتل سلولز رشته ای، و سوربیتول به ترتیب بالاترین کارایی را از لحاظ کیفی و بازده کپسول سازی داشتند. در ضمن، بالاترین بازده در نسبت اختلاط 1 به 10 و شدت 100 درصد مشاهده شد. هم چنین، مناسب ترین مدت تیمار برای کازئین 400 ثانیه، اینولین 75 ثانیه، کربوکسی متیل سلولز رشته ای 400 ثانیه، پکتین با درجه متوکسی پایین (9.5 درصد) و سوربیتول هر کدام 100 ثانیه بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1443

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 858 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    14
  • شماره: 

    4 (مسلسل 46)
  • صفحات: 

    238-245
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1083
  • دانلود: 

    180
چکیده: 

زمینه و هدف: کاربرد امواج ماکروویو با فرکانس 915 مگاهرتز در تلفن سیار باعث ایجاد اثرات حرارتی و غیر حرارتی می شود. با توجه به مواجهه شغلی کاربران تلفن همراه به ویژه اپراتورهای مخابرات و نیز با توجه به اهمیت ویژه آنتی اکسیدان ها در سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری ها، در این پژوهش به بررسی اثرات بیولوژیکی امواج ماکروویو تلفن همراه با فرکانس 915 مگاهرتز بر تغییرات آنتی اکسیدانی خون خرگوش و امکان برگشت پذیری آن به حالت طبیعی پس از قطع مواجهه، پرداخته شده است.مواد و روش ها: این پژوهش به شیوه تجربی و با آزمایش بر روی 14 سرخرگوش نر سفید سه ماهه با نژاد خالص نیوزیلندی و وزن 1400-1700 gr انجام شد. خرگوش ها به صورت تصادفی در دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. خرگوش های گروه مورد در شرایط کنترل شده ای درون اتاقک مخصوص جاذب امواج، با امواج شبیه سازی شده ماکروویو تلفن همراه در مواجهه تمام بدن، با فرکانس 915 MHz و با میانگین چگالی توان 0.6789 mW/cm2 به مدت سه هفته، روزی هشت ساعت مواجهه یافتند. به منظور بررسی امکان برگشت پذیری ظرفیت آنتی اکسیدان گروه مورد به حالت اولیه، دو هفته به آن ها استراحت داده شد و در پایان هر یک از مراحل فوق (سه هفته مواجهه، یک هفته استراحت، یک هفته استراحت) از قلب خرگوش های مورد و شاهد به صورت مستقیم خونگیری شد و میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسما با استفاده از روش FRAP اندازه گیری شد. میزان جذب کمپلکس TPTZ-Fe+2 با دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 593 nm قرائت شد. داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS توسط آزمون های ANOVA و Tukey تجزیه و تحلیل گردیدند.یافته ها: نتایج حاصل از مقایسه میان میانگین غلظت آنتی اکسیدان ها در پلاسمای گروه شاهد (890.61±104.555 mmol/lit) و گروه مورد پس از سه هفته مواجهه (630.61±151.08 mmol/lit) تغییرات معنی داری را نشان داد. نتایج حاصل از مقایسه میان میانگین غلظت آنتی اکسیدان ها در پلاسمای گروه شاهد (870.28±104.55 mmol/lit) با میانگین غلظت آنتی اکسیدان ها در پلاسمای خرگوش های مورد پس از یک هفته از قطع مواجهه (575.33±132.58 mmol/lit) و دو هفته پس از قطع مواجهه (526.66±20.66 mmol/lit) نشان داد که تغییرات ایجاد شده در ظرفیت ایجاد شده در ظرفیت آنتی اکسیدانی به حالت اولیه بازگشت نکرد و با میانگین غلظت آنتی اکسیدان ها در پلاسمای گروه شاهد دارای اختلاف معنی داری است.نتیجه گیری: امواج ماکروویو ناشی از تلفن های سیار موجب کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسما می شود و می تواند یک عامل زیان آور فیزیکی باشد و به دلیل مواجهه شغلی و تحت حاد گروه مورد با امواج ماکروویو تلفن همراه، وجود واکنش های زنجیره ای تولید رادیکال و پایداری و ثبات آن ها و یا از طریق بی ثباتی مولکول والد (Parent molecule)، دو هفته قطع مواجهه برای برگشت ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسما به حالت اولیه کافی نیست.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1083

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 180 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    -
  • شماره: 

    5
  • صفحات: 

    45-54
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1472
  • دانلود: 

    385
چکیده: 

پودر فریت استرانسیوم با ترکیب SrFe9Mn1.5Ti1.5O19 و فریت باریم با ترکیب BaFe9Mn1.5Ti1.5O19 به روش حالت جامد تهیه شد و با پلیمر رزین اپوکسی به نسبت وزنی فریت به پلیمر معادل 70 به 30 مخلوط گردید. مواد مرکب تهیه شده بر روی زیرلایه های آلومینیومی آماده سازی شده با ضخامتی حدود 1.8 میلیمتر پاشش داده شد تا پوششی از ماده سرامیکی مورد نظر تهیه شود.مشخصه یابی و ارزیابی نمونه ها با روش های پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و جذب آن ها توسط دستگاه Vector Network Analyzer انجام شد. نتایج نشان داد که یک ساختار نوع M بدون حضور فاز ثانویه در فریت ها تشکیل شده است و ذرات پودر فریت به صورت شش گوشی یا بی شکل با اندازه ای برابر 1-5 میکرومتر تشکیل شده اند. بیشترین میزان تلفات انعکاس بر حسب فرکانس پوشش فریت استرانسیوم آلاییده شده در فرکانس 18.84 گیگاهرتز برابر با -26.43dB می باشد. پهنای باند جذب این پوشش حدود سه گیگاهرتز با میزان تلفاتی بیشتر از -15dB بود. برای پوشش فریت باریم میزان بیشینه تلفات انعکاس در فرکانس 19.18 گیگاهرتز برابر با -44.11dB بود. در این مورد نیز پهنای باند جذب عریض بود و پوشش در گسترده فرکانسی 19.6-16.4 گیگاهرتز، تلفاتی بیشتر از -15dB را نشان داد. هر دو پوشش ایجاد شده در گستره امواج رادار جاذب های مناسبی برای مایکروویو می باشند و لذا پوشش های تهیه شده در اختفای ادوات راداری قابل استفاده هستند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1472

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 385 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

غنی عسکر | عزیزی مجید

نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    32
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-11
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    2601
  • دانلود: 

    661
چکیده: 

خشک کردن یکی از مراحل مهم پس از برداشت گیاهان دارویی می باشد که نقش مهمی در کمیت و کیفیت محصول دارد. به منظور بررسی روش های مختلف خشک کردن، آزمایشی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور گونه های بومادران (5 گونه) و روش خشک کردن (5 روش) با سه تکرار اجراگردید. تیمارها عبارت بودند از، فاکتور اول: گونه های بومادران Achillea millefolium، A. eriophora، A.biebersteinii،A. nobilis ، A. wilhelmsii و فاکتور دوم: 1- خشک کردن در آفتاب به مدت 72 ساعت 2 - خشک کردن در سایه در دمای 25 درجه سانتی گراد به مدت 120 ساعت 3- خشک کردن در آون دمای 50 درجه به مدت 48 ساعت 4- خشک کردن در آون دمای 100 درجه به مدت 24 ساعت 5- خشک کردن توسط ماکروویو در مدت زمان کمتر از 10 دقیقه. نمونه های تر نیز اسانس گیری شده و با بقیه روش ها مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دار نوع گونه و روش خشک کردن بر درصد کاهش وزن، درصد رطوبت نهایی، درصد اسانس و کیفیت ظاهری نمونه ها بود (p<0.01). همچنین در این فاکتورها اثر متقابل گونه و روش خشک کردن معنی دار شد(p<0.01) . بیشترین درصد نهایی رطوبت (4.7 درصد) مربوط به روش ماکروویو و کمترین میزان (1.32 درصد) مربوط به دمای 100 درجه بود. از نظر درصد اسانس بیشترین میزان اسانس مربوط به گونه A. eriophora و کمترین میزان مربوط به گونه  A. wilhelmsiiبود و در تمامی گونه ها بیشترین میزان اسانس در روش خشک کردن در سایه، دمای 25oC و کمترین میزان اسانس در روش خشک کردن در آون با دمای 100 درجه سانتی گراد به دست آمد. با توجه به نتایج بدست آمده می توان اظهار نمود که روش خشک کردن نه تنها بر درصد کاهش وزن و میزان رطوبت نمونه ها موثر است بلکه اثر قابل توجهی بر میزان اسانس نمونه ها داشت لذا بهترین روش برای خشک کردن بومادران خشک کردن در دمای 25 درجه سانتیگراد و شرایط سایه تشخیص داده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2601

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 661 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    1
تعامل: 
  • بازدید: 

    421
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

گیاه پولیکاریا آندولاتا یک گیاه دارویی است که در درمان آماس و دفع حشرات و به عنوان چای استفاده میشود. در این تحقیق فیبر پلی اتیلن گلیکول میکرواستخراج فاز جامد با تکنیک سل ژل ساخته شد و با میکرسکوپ الکترونی پویشی بررسی گردید. سپس برای اولین بار ترکیبات فرارگیاه پولیکاریا آندولاتا با میکرو استخراج فاز جامد جداسازی شد و با دستگاه GC-MSشناسایی گردید که مهمترین ترکیبات آن سیس- سابینن هیدرات (%15.5) و 4- ترپینئول (%36.6) و 8، 3، 1- پارامنتا تری ان (%7.74) میباشد سپس به روش هضم با ماکروویو گیاه اماده و درصد ترکیبات ماکرومغذی و میکرومغذی مانند کلسیم، سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز، مس و کروم آن با دستگاه جذب اتمی ودرصد فسفر با اسپکتروفتومتر UV-VIS تعیین گردیدکه درصد کلسیم وپتاسیم بالای یک درصد و بقیه عناصر کمتر از یک درصد بود. همچنین خواص آنتی اکسیدانی عصاره های اتانولی، اتیل استاتی، آبی وهگزان نرمال گیاه به روشDPPH بررسی گردید که یکی از مهمترین روشهای تعیین قدرت آنتی اکسیدانی می باشد که تاثیر عصاره روی DPPH با تغییر رنگ از ارغوانی به زرد آشکار می گردد وسپس جذب آن در 517 nm اندازه گیری شد و قدرت بازدارندگی عصاره ها در غلظت های مختلف بدست آمد و سپس با رسم منحنی کالیبراسیون IC50 عصاره های مختلف بدست آمد و با استاندارد BHT مقایسه گردید. پس از بررسی نتایج، قدرت بازدارندگی عصاره اتانولی به استاندارد BHT نزدیکتر بود و در ادامه خواص ضد میکروبی عصاره های آبی، اتیل استاتی، کلروفرم ومتانولی گیاه روی باکتری هاو قارچ های بیماریزا مانند استافیلوکوک اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیاکلی و آسپرژیلوس نایجر بررسی گردید که نتایج حاصل از این بررسی، قدرت ضد میکروبی خوب این گیاه را نشان داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 421

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0
litScript