مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,450
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

881
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کپسوله کردن اسید سیتریک خوراکی توسط امواج مایکروویو

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 22

چکیده

 کپسوله کردن (Encapsulation) فرایندی است که در طی آن مواد حساس یا پوشش شونده (هسته) با مواد پوشش دهنده (دیواره), اغلب از جنس مواد بسپاری (پلیمری), پوشانیده می شوند. بیشتر روش های ریزکپسول سازی (Microencapsulation) نیاز به دستگاه های پیچیده, کار آزمایشگاهی طولانی مدت و صرف هزینه زیادی دارند. بنابراین, در این پژوهش از شیوه ای جدید برای تولید ریزکپسول در مدت زمان بسیار کوتاه و صرف هزینه کم استفاده شده است که در آن با استفاده از امواج مایکروویو و اختلاف مقدار ثابت دی الکتریک بین مواد هسته و دیواره, ریزکپسول ها به راحتی تهیه می شوند. در این مطالعه بلور های اسیدسیتریک خوراکی (هسته) با موادی مانند پودر ثعلب, پودر کتیرا, نشاسته تصفیه شده, ساکاروز, گوار, آگاروز, پودر ژلاتین, کربوکسی متیل سلولز رشته ای, اینولین, پکتین, کازیین, و سوربیتول (دیواره) به نسبت های 1 به 2 تا 1به 100 (نسبت هسته به دیواره) مخلوط شده و هر یک از مخلوط ها در مدت زمان های تا 600 ثانیه (بسته به نوع ماده دیواره) و شدت های 10, 30, 50, 70 و 100 درصد توسط مایکروویو آزمایشگاهی مورد تیمار قرار گرفتند. ریزکپسول های تهیه شده با الک هایی با مش مشخص جدا سازی شده و ساختار ظاهری آن ها از لحاظ پوشش دار شدن و یکنواختی به کمک دو چشمی مورد بررسی و توسط دوربین دیجیتال عکس آن ها تهیه شد. یافته ها نشان دادند که از میان مواد آزمایش شده اینولین, کازیین, پکتین با درجه متوکسیل پایین (9.5 درصد), کربوکسی میتل سلولز رشته ای, و سوربیتول به ترتیب بالاترین کارایی را از لحاظ کیفی و بازده کپسول سازی داشتند. در ضمن, بالاترین بازده در نسبت اختلاط 1 به 10 و شدت 100 درصد مشاهده شد. هم چنین, مناسب ترین مدت تیمار برای کازئین 400 ثانیه, اینولین 75 ثانیه, کربوکسی متیل سلولز رشته ای 400 ثانیه, پکتین با درجه متوکسی پایین (9.5 درصد) و سوربیتول هر کدام 100 ثانیه بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی طبالوندانی، سمیه، عباسی، سلیمان، و عزیزی، محمدحسین. (1385). کپسوله کردن اسید سیتریک خوراکی توسط امواج مایکروویو. علوم و صنایع غذایی ایران، 3(4)، 11-22. SID. https://sid.ir/paper/72517/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی طبالوندانی سمیه، عباسی سلیمان، عزیزی محمدحسین. کپسوله کردن اسید سیتریک خوراکی توسط امواج مایکروویو. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1385؛3(4):11-22. Available from: https://sid.ir/paper/72517/fa

    IEEE: کپی

    سمیه رحیمی طبالوندانی، سلیمان عباسی، و محمدحسین عزیزی، “کپسوله کردن اسید سیتریک خوراکی توسط امواج مایکروویو،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 4، pp. 11–22، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72517/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button