فیلترها/جستجو در نتایج    

فیلترها

سال

بانک‌ها




گروه تخصصی









متن کامل


مرکز اطلاعات علمی SID1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    0
  • دوره: 

  • شماره: 

  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    763
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

سیستم جدید اکسایش- کاهش پرسولفات پتاسیم جهت پلیمریزاسیون پیوندی منومرهای وینیلی بررسی شده است. در این مطالعه سیستم پرسولفات پتاسیم به عنوان آغازکننده پلیمریزاسیون پیوندی اکریلونیتریل (AN) روی نشاسته (Sta) با سیستم اکسایش- کاهش پرسولفات پتاسیم (I) در محیط آبی انجام گرفته است و مشخص شده است که هم در صد پیوند و هم سرعت پیوند تا حدی به غلظتI , AN , Sta  , Sta/H2O و دما و زمان واکنش بستگی دارد. سینتیک پلیمریزاسیون پیوندی AN روی Sta درمحیط آبی توسط روش کجلدال (تعیین کیفی و کمی مقدار ازت) و سینتیک هموپلیمریزاسیون AN روی همان سیستم بوسیله تیتراسیون برومومتری مطالعه شده است (اندازه گیری منومر باقی مانده است). روابط سرعت (سرعت پلیمریزاسیون پیوندی و سرعت هموپلیمریزاسیون) به صورت زیر به دست آمده و مکانیسم مناسبی پیشنهاد گردیده است.  Rg = k×[AN] 1.185×[I] 0.499×[Sta] 0.497 Rh = k×[AN] 1.359×[I] 0.436. همچنین کوپلیمر پیوندی توسط اسپکتروسکوپی مادون قرمز بررسی شده است. انرژی فعال سازی کل در محدوده دمای °C65-40 برابر kJ/mol 95/59 تعیین شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 763

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
شرکت دانش‌بنیان متقاضی: 

درمان فراز کاو

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    اسفند 1401
تعامل: 
  • بازدید: 

    58
چکیده: 

آمیلاز آنزیمی است که از غدد بزاقی و پانکراس ترشح می شود و با هیدرولیز پیوندهای 4 و 6 آلفا گلوکوزیدار به هضم نشاسته کمک می کند. آمیلاز پانکراتیک توسط پانکراس تولید و در مجرای روده آزاد می گردد. هدف از این پروژه توسعه یک پنل شناسایی ریسک موربیدیتی به کووید 19 یا پنل پروگنوز شدت علائم است. این پنل بر اساس اندازه گیری آمیلاز سرم و تجزیه و تحلیل ژنتیکی ژن های مرتبط با ایمنی ذاتی طراحی شده است. در این طرح از هر بیمار نمونه خون گرفته شده و میزان آمیلاز سرم و ژنوتیپ ژن های مرتبط با ایمنی ذاتی با استفاده از روش های آزمایشگاهی مناسب تعیین شده است. داده ها با استفاده از روش های آماری مناسب تجزیه و تحلیل شده و رابطه بین آمیلاز سرم، ژنوتیپ و شدت علایم مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که بیماران با میزان آمیلاز سرم بالاتر و ژنوتیپ های حساس تر به عفونت کووید 19، شدت علائم بالاتری داشتند. همچنین یافته ها نشان دادند که آمیلاز سرم و ژنوتیپ ها به عنوان عوامل پیش بینی کننده قابل اعتمادی برای تشخیص پانکراتیت حاد در بیماران مبتلا به کووید 19 عمل می کنند. این طرح یک پنل شناسایی ریسک موربیدیتی به کووید 19 یا پنل پروگنوز شدت علائم را ارائه داده است. این پنل می تواند به پزشکان کمک کند تا از طریق درک مکانیسم های مولکولی و ژنتیکی، بیماران با خطر بالای ابتلا به پانکراتیت حاد را شناسایی و درمان مناسب را انجام دهند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 58

نشریه: 

مجازی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    60-66
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    261
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

مقدمه : با توجه به تناقضات، خلاء اطلاعاتی و برخی از کاستی ها در زمینه شناخت تاثیر ماکرونوترینت ها بر پاسخ های قلبی- عروقی نظیر برون ده قلبی، ضربان قلب ، حجم ضربه ای ، فشار خون سیستولیک ، فشار خون دیاستولیک و فشار متوسط شریانی تحقیق حاضر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1380 صورت پذیرفت.روش بررسی : این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی روی 10 فرد سالم و 15 فرد دیابتی نوع II انجام و پاسخ های قلبی - عروقی، قبل و تغییرات آن تا 5 مرحله یعنی 15،30،60،90و120 دقیقه بعد از مصرف نشاسته گندم، کازئینات سدیم و روغن زیتون تعیین شد.میزان کالری درشت مغذی ها 10کیلو کالری به ازای هر کیلوگرم وزن مطلوب بدن بود.داده ها با آزمونهای آماری آنالیز واریانس دو طرفه با اندازه گیریهای تکراری، t مستقل و t زوج مورد قضاوت قرار گرفت.یافته ها: 10 فرد سالم (4 زن و 6 مرد) در سنین 8/5± 6/36 و نمایه توده بدن kg/m2 2/1±24 و 15 فرد دیابتی نوع II (4 زن و 11 مرد) در سنین 2/5± 9/38 سال و نمایه توده بدن kg/m2 6/1±24 مورد بررسی قرار گرفتند. مصرف ماکرونوترینتها در افراد سالم سبب افزایش معنی دار و تدریجی در برون ده قلبی شد (p<0.05)، در حالیکه در افراد دیابتی تغییرات برون ده قلبی معنی دار نبود. در افراد سالم فشار خون سیستولیک و فشار متوسط شریانی بعداز دریافت ماکرونوترینت ها افزایش یافت (p<0.05) ، در حالی که فشار خون سیستولیک افراد دیابتی کاهش یافت (p<0.05) و فشا ر متوسط شریانی افت معنی داری نشان داد(p<0.05).در هر دو گروه فشار خون دیاستولیک تغییری نشان نداد.نتیجه گیری: پاسخ های قلبی - عروقی افراد سالم و دیابتی نوع II بعد از دریافت ماکرونوترینت ها اختلاف معنی داری نشان داد (p<0.05).بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که دیابت در همان مراحل اولیه سیستم قلبی - عروقی این بیماران را درگیر می سازد. اما تحقیقات دیگری با تعداد نمونه ی بیشتر توصیه می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 261

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مجری: 

واحد اصفهان

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    اردیبهشت 1364
تعامل: 
  • بازدید: 

    369
کلیدواژه: 
چکیده: 

در این کار پژوهشی روشهای تهیه اکسیدهای مغناطیسی آهن پیگیری شده است. روشهای تهیه این اکسیدها از طریقه محلول سازی مدت هاست که متداول است. بمنظور سهولت و جنبه های اقتصادی کار ما سعی نمودیم که از روشهای احیا مستقیم و روشهای حرارت دادن خشک استفاده و اکسیدهای مغناطیسی را تهیه نماییم. اولین روش انتخاب شده، احیا به کمک کربن فعال میباشد. از کربن فعال بعنوان ماده احیا کننده استفاده میشود و برای این منظور مخلوط هموژنی از a- Fe2O3 و کربن فعال را به نسبت وزنی 1:3 (یعنی 3 گرم a- Fe2O3 و یک گرم کربن فعال در داخل کروزه ای ریخته و درب آنرا طوی میپوشانیم که از نفوذ هوا به درون نمونه جلوگیری شود. جهت کاهش a- Fe2O3 به Fe3O4 کوره را در محدوده حرارتی بین 720- 760Cº در کوره به مدت زمان معینی حرارت میدهیم. اگر Fe3O4 تهیه شده به این طریق (بنام Fe3O4 اکتیو) را در غیاب هوا (با قرار دادن آن در دسیکاتور خلا یا فروبردن آن در آب) تا درجه حرارت معمولی سرد کنیم، Fe3O4 تهیه شده در درجه حرارت بالا قادر به تبدیل به a- Fe2O3 نخواهد بود. ولی اگر آنرا در غیاب هوا تا محدوده حرارتی 200- 340Cº سرد و سپس در مجاورت هوا اکسایش دهیم به Ã- Fe2O3 تبدیل میشود. چنانچه مخلوط هموژن a- Fe2O3 و کربن فعال را در محدوده حرارتی 830±10Co بمدت یکساعت در کوره قرار دهیم FeO نیز بدست میآید.دومین روش تهیه اکسیدهای آهن روش احیا به کمک نشاسته میباشد. در این حالت مخلوط هموژن a- Fe2O3 و نشاسته را به نسبت وزنی (5:1 یعنی 5 گرم a - Fe2O3 و یک گرم نشاسته) در حرارت های بالای 600Co در کوره قرار داده تا a- Fe2O3 به Fe3O4 کاهش یابد و ماده حاصل را در غیاب هوا سرد میکنیم. در صورتیکه Fe3O4 تهیه شده را در محدوده حرارتی 350- 400Cº اکسید نماییم. x- Fe203 بدست میآید. برای شناسایی اکسیدهای آهن از روش دیفراکتومتری پرتو x- استفاده میکنیم. زیرا به کمک این روش است که میتوان a- Fe2O3 و Ã-Fe2O3 را که فرمول شیمیایی مشابه و ساختمان شبکه ای مختلف دارند، شناسایی نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 369

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    بهار 1370
تعامل: 
  • بازدید: 

    377
کلیدواژه: 
چکیده: 

زی حسگر (Biosensors) ادواتی هستند که از تلفیق مناسب یک شناساگر زیستی مانند آنزیم و یک مبدل مولد علامت الکتریکی پدید آمده و برای اندازه گیری انتخابی یک ترکیب شیمیایی بخصوص در یک نمونه مخلوط بکار می روند. کارایی وسیع زی حسگرها در زمینه های مختلف موجب توجه زیاد دانشمندان در تحقیق و توسعه آنها شده است. در این گزارش ضمن بررسی اجمالی روش های تثبت و آماده سازی نزیم ها برای استفاده در ساخت زیحسگرها، انواع زیحسگرها با توجه به نحوه ساخت و کاربرد آنها به اختصار معرفی و مورد بحث قرار گرفته است. بررسی های انجام شده پیرامون کاربرد زیحسگر در پدافندهای شیمیایی مشخص ساخت که از آنزیم های کولین استراز می توان به سه طریق الف- کیت های آشکارساز، ب- الکترودهای آنزیمی و ج- دستگاه آشکارساز نیمه اتوماتیک مداوم استفاده نمود که دستور کار تهیه هر سه مورد با ذکر منابع آنها در این گزارش اشاره شده است.در پایان، ساخت یک پیل الکترو شیمیایی به منظور تهیه یک دستگاه آشکارساز سموم آلی فسفره عملا مورد آزمایش قرار گرفته است. در این آزمایش ها ضمن تحقیق پیرامون عوامل ناشناخته موثر در عملکرد پیل که در منابع علمی از آنها یاد نشده است اطلاعات لازم برای طراحی و ساخت یک دستگاه ساده ای که با امکانات ایران قابل تهیه بوده و به صورت یک وسیله قابل حمل باشد جمع آوری شد. پیل الکتروشیمیایی که در این مرحله تهیه گردید با استفاده از آنزیم بوتیریل کولین استراز تثبیت شده با ژل نشاسته- آلومینیوم هیدراکسید بر روی ابری پلی اورتان ساخته شده است و این پیل در عملیات آشکارسازی سم فسفره «دورسبان» با استفاده از فرایند غیر مداوم مورد استفاده قرار گرفت که نتایج حاصله با نتایج ارایه شده در منابع علمی کاملا تطبیق می نماید. استفاده از این پیل فرآیند آشکارسازی مداوم نیز بطور مقدماتی مورد مطالعه قرار گرفت و اطلاعات لازم برای طراحی پیل مورد نیاز در یک سیستم مداوم جمع آوری شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 377

همکاران: 

محمود-رضازاده

مجری: 

واحد تهران

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    1371
تعامل: 
  • بازدید: 

    238
کلیدواژه: 
چکیده: 

ماهیت آمیلاز:آمیلازها آنزیمهای برون سلولی هستند که مولکولهای نشاسته را تجزیه کرده و تولید دکسترین می کند و پلی مرهای کوچک متشکل از واحدهای گلوکز را بوجود می آورند. مکانیسم عمل آمیلازهای مختلف را می توان در شکل 1-1 مشاهده نمود.امروزه آمیلازها به دو گروه آندوآمیلازها و اگزوآمیلازها تقسیم می شوند. آندوآمیلازها بطور تصادفی روی پیوندهای آلفا (1→4) عمل می کنند، اتصالهای آلفا (1→6) که در محل انشعاب آمیلوپکتین و گلیکوژن قرار دارند تحت تاثیر این نوع آنزیم ها قرار نمی گیرند. با فعالیت این نوع آنزیمها ویسکوزیته نشاسته سریعا کم شده و دکسترین های با طول زنجیر متفاوت بوجود می آیند. آلفا آمیلازها یک نوع آندوآمیلاز می باشند. ابتدا بدلیل آلفا اپتیکی بودن نوع قندهای آزاد شده از عمل هیدرولیز، نام آلفا آمیلاز به این نوع آنزیم اختصاص داده شده است. اگزوآمیلازها فقط از جانب اتصالهای انتهایی غیراحیا کننده، پلی ساکاریدها را مورد حمله قرار می دهند. یک نوع از این آنزیم ها، تمام اتصالات را شکافته و تنها آلفا گلوکز را بوجود می آورد. انواع دیگر از این نوع آنزیم ها یک در میان پیوندها را شکسته و تولید مالتوز می نماید. آنزیمهای اولی را گلوکز آمیلازها یا گاهی آمیلازها می گویند و آنزیمهای بعدی بتاآمیلاز نامیده می شوند. هر دوی این آنزیمها قادر به شکستن پیوندهای شاخه دار (آلفا (1-6 نمی باشند بنابراین دکسترینهای با وزن مولکولی بالا تولید می شوند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 238

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مجری: 

واحد تهران

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    بهار 1371
تعامل: 
  • بازدید: 

    465
کلیدواژه: 
چکیده: 

-1-1مقدمهدانشمندان گیاه شناس عقیده دارند که جو یکی از قدیمی ترین گیاهان زراعی است و مبدا آن را برخی از دانشمندان آفریقا و عده ای آسیا، بخصوص سوریه می دانند. قدیمی ترین جو از ارقام دو ردیفه وحشی است که در حفاری های جنوب اروپا بدست آمده و معلوم شده که در عصر حجر کشت می شده. این گیاه از شمال سوئد، خاورمیانه تا مصر، همچنین از سطح دریا تا ارتفاع 4000 متری کشت می شده است.نام جو در ایران از کلمه "جاو" که از زبان پهلوی و از کلمه "جو" که از زبان هندی است، منشا گرفته است. در حال حاضر چهارمین غله مهم دنیا محسوب می شود.ایران یکی از کشورهایی است که اکثر نقاط آن از نظر اقلیم شناسی جزء مناطق خشک محسوب شده و در نقاط کم باران واقع شده و بخش عظیمی از اراضی آن شور و یا شور و قلیایی است و بدین لحاظ می توان در آن جو را کشت و زرع نمود.-2-1 موارد مصرف جوزراعت جو در اکثر نقاط دنیا، سابقه ای طولانی دارد. از زمانهای گذشته دانه آن علاوه بر آنکه در تغذیه انسان مورد مصرف داشته، در قنادی ها نیز از آن استفاده می شده و از مالت آن نیز در صنعت و داروسازی استفاده بعمل می آمده و در کارخانجات نشاسته سازی نیز استفاده می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 465

همکاران: 

محمود-رضازاده

کارفرما: 

جهاد دانشگاهی

مجری: 

واحد تهران

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    آبان 1372
تعامل: 
  • بازدید: 

    340
کلیدواژه: 
چکیده: 

هدف از اجرای این طرح جداسازی میکرو ارگانیسم های تولید کننده «آنزیم آلفا» آمیلاز از خاک و انتخاب مناسب ترین «سوش» باکتری در بین آن ها می باشد. شرایط تولید آنزیم با ملاحظه اثر «PH» درجه حرارت و قندها و منابع نیتروژنی و املاح معدنی در تولید آنزیم تحت مطالعه قرار گرفت. با استفاده از کلیدشناسی جنس و گونه باکتری جدا شده، تعیین گردید. همچنین اثر درجه حرارت و PH بر فعالیت آنزیم مورد مطالعه قرار گرفت و نوع قندهای حاصل از تجزیه نشاسته توسط آنزیم به کمک «کروماتوگرافی» تعیین شد. نتایج حاصل از آزمایش ها نشان می دهد که باکتری جداشده خصوصیاتی مشابه «Bacillus Liehenifromis» دارد. آنزیم تولید شده توسط این باکتری مقاوم به حرارت بوده و در 90oC نیز فعال می باشد. نشاسته مناسب ترین منبع کربنی برای تولید آنزیم و مناسب ترین منبع نیتروژنی برای عصاره سلولی و مخمر گزارش شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 340

همکاران: 

سیدمحمدعلی-رضوی

کارفرما: 

جهاد دانشگاهی

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    تابستان 1375
تعامل: 
  • بازدید: 

    717
کلیدواژه: 
چکیده: 

مطالعات دانش فنی (تکنولوژی تولید)تولید شیر سویا در مقیاس کوچک (خانگی) حداقل شامل 5 مرحله؛ تمیز کردن، خیساندن، خردکردن، صاف کردن و پختن می باشد اما در تکنولوژی های پیشرفته امروزی با توجه به روش تولید شیر سویا مراحل تولید نیز متفاوت خواهد بود اما بطور کلی در تولید شیر سویای صنعتی مراحل اساسی زیر دیده می شود.-1 واریته سویا: ارقام زیادی از دانه سویا در نواحی مختلف دنیا کشت می شود که کیفیت آنها بر اساس تنوع آب و هوا، خاک و شرایط کشت با هم فرق می کند و با توجه به این مطلب که مقدار پروتئین سویا تاثیر مستقیم بر روی مقدار پروتئین شیر سویا خواهد داشت از این رو ضروری است برای تولید شیر سویا در مقیاس صنعتی ابتدا تحقیق جامعی بر روی انواع ارقام سویای قابل دسترس به منظور انتخاب ارقامی که شیر سویا با بهترین طعم، رنگ و بیشترین بازیابی مواد جامد، پروتئین و روغن را ایجاد می کنند بعمل آید. مطالعات انجام شده بر روی ارقام سویا در کانادا، فیلیپین و آمریکا نشان داده که بازیافت پروتئین شیر سویا بطور وسیعی از یک واریته به واریته دیگر فوق می کند و گزارش شده که پروتئین بازیافت شده در محدوده بین 63.9 تا 93.1 درصد با میانگین 78.5 درصد (مقدار پروتئین شیر سویا در محدوده بین 2.29 تا 3.55 درصد با میانگین 2.72 درصد) و میانگین مواد جامد بازیابی شده در حدود 60 درصد است. علاوه بر نوع واریته، واریته های مورد استفاده باید تازه باشند و نباید از سویاهایی که بیشتر از یکسال نگهداری شده اند استفاده نمود. زیرا شیر حاصله یک حالت نشاسته ای غلیظ دارد که کیسه های صافی را مسدود و طعم نامطلوبی ایجاد می کند. اخیرا اکثر سازندگان شیر سویا از واریته زرد 2- برای تولید شیر سویا استفاده می کنند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 717

همکاران: 

سیدمحمدعلی-رضوی

کارفرما: 

جهاد دانشگاهی

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    دی 1375
تعامل: 
  • بازدید: 

    1480
کلیدواژه: 
چکیده: 

هدف از این طرح بررسی جایگاه صنایع تبدیلی سیب زمینی در استان اردبیل بوده است. از آنجا که این استان مقام اول را در تولید سیب زمینی داراست لذا مشخص کردن سیاست گذاری آینده صنایع تبدیلی سیب زمینی در این استان بسیار حائز اهمیت است. بر همین اساس طرح در سه بخش به اجرا درآمد. ابتدا مطالعه جامعی درباره تکنولوژی تولید فرآورده های سیب زمینی از قبیل «چیپس، فرنچ، فرایز، نشاسته، آرد، گرانول و …» صورت گرفت، سپس شرایط آب و هوایی، مناطق کشت، واریته های متداول، میزان تولید، شرایط نگهداری، توزیع و صنایع تبدیلی سیب زمینی در استان اردیبل مورد بررسی کارشناسانه قرار گرفت. در فاز نهایی با توجه به شرایط فوق یعنی تکنولوژی های تولید و شرایط فعلی استان پروسه مناسب برای تولید «چیپس، فرنچ فرایز، نشاسته، آرد و گرانول» از دیدگاه اقتصادی ارزیابی شد. به علاوه با توجه به شرایط منطقه انبارهای فنی مورد نیاز برای نگهداری سیب زمینی نیز طراحی گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1480

litScript
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button