مقدمه: سرکه سیب یک ترکیب آنتی اکسیدان است و دارای مصارف دارویی زیادی می باشد. در این مطالعه اثرات سرکه سیب بر تعدادی از عوامل خطر بیوشیمیایی و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوش های هایپرکلسترولمیک بررسی شده است.مواد و روش ها: 32 خرگوش نر نیوزیلندی به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم بندی شدند: گروه رژیم معمولی، گروه رژیم پرکلسترول (1% کلسترول)، گروه رژیم پرکلسترول (1% کلسترول) و ml 5 سرکه سیب، گروه رژیم پرکلسترول (1% کلسترول) و 10ml سرکه سیب. فاکتورهای ( MDAمالون دی آلدئید)، oxLDL(LDL اکسید شده)، فیبرینوژن، فاکتور هفت (VII) و آپولیپوپروتئین های A و (ApoA, ApoB) B، قبل از مداخله و در انتهای دوره (2 ماه) اندازه گیری شدند. در انتهای مطالعه، تشکیل رگه چربی در آئورت با استفاده از متد چکانوف در همه گروه ها تعیین و بررسی شد.نتایج: مصرف هر دو دوز سرکه سیب موجب کاهش معنادار در سطح فاکتورهای فیبرینوژن، oxLDL، MDA، ApoB/ApoA،ApoB نسبت به گروه رژیم پرکلسترول شدند (P<0.05) ولی تاثیری بر ApoA نداشتند (P>0.05). همچنین مصرف سرکه سیب به میزان زیادی موجب کاهش ضایعه در دیواره آئورت نسبت به گروه پرکلسترول شد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه پیشنهاد کننده تاثیر حمایتی مصرف سرکه سیب (به عنوان یک آنتی اکسیدان) بر روی برخی از عوامل خطر آترواسکلروز می باشد.