مقدمه: فنل ها از مهم ترین ترکیبات ثانویه می باشند که در پاسخ به شرایط محیطی در گیاهان تولید می شوند. غلظت و عناصر محیط های کشت نقش موثری در تولید این ترکیبات دارند. اکسیداسیون ترکیبات فنلی در محیط کشت موجب کاهش موفقیت در فرآیند کشت بافت یا پیچیده شدن مراحل آن می شود.هدف: مطالعه حاضر جهت بررسی اثر آنتی اکسیدان های مختلف و محیط های کشت در مهار بیوسنتز ترکیبات فنلی در کالوس های گیاه Mentha arvensis L صورت گرفت.روش بررسی: برگ های سترون در محیط کشت پایهMS حاوی اکسین ها (2, 4-D وNAA ) و سایتوکنین ها ( BAPو KIN) جهت تولید کالوس کشت شدند. پس از دست یابی به غلظت مناسب هورمونی جهت بررسی تولید فنل، کالوس ها در محیط MS و B5 همراه با غلظت های مختلف زغال فعال، اسید سیتریک، اسید آسکوربیک، زردچوبه و پلی وینیل پیرولیدون هر یک به طور مجزا کشت شدند. میزان فنل در کالوس و محیط کشت بوسیله دستگاه اسپکتوفتومتر اندازه گیری شد.نتایج: بیشترین میزان وزن تر (3.56 گرم) و وزن خشک کالوس ها (1.88 و 1.74 گرم) در غلظت های به ترتیب 0، 0.5 و 1 میلی گرم در لیتر هورمون 2, 4-D مشاهده شد. زغال فعال، اسید سیتریک، اسید آسکوربیک و پلی وینیل پیرولیدون تاثیر معنی داری بر تولید ترکیبات فنولیک نداشتند. در حالی که تاثیر زردچوبه در هر دو غلظت معنی دار بود. بیشترین میزان فنل در محیط کشت (127 ml/mg) و کمترین میزان فنل در کالوس ها (72.9 gm/ml) در محیط حاوی 1000 میلی گرم در لیتر زردچوبه مشاهده شد.نتیجه گیری: زردچوبه نقش بسیار معنی داری در رهاسازی و جذب ترکیبات فنلی در محیط کشت دارد. این ماده می تواند به عنوان روشی ارزان و کارآمد جهت تولید کالوس های عاری از فنل و همچنین تولید ترکیبات فنلی در مطالعات مرتبط با تولید متابولیت های ثانویه در شرایط درون شیشه ای استفاده شود.