مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,449
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

745
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس سه گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica)

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 76

چکیده

 مقدمه: فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز منجر به قهوه ای شدن آنزیمی و سبب تغییرات نامطلوب کیفی در میوه ها و سبزی ها می شود.هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس های گیاهی بر کاهش فعالیت آنزیم های دخیل در قهوه ای شدن آنزیمی کلم بروکلی می باشد.روش بررسی: گل آذین های کلم بروکلی در دو شرایط in vitro و in vivo با آب مقطر (شاهد), اسید آسکوربیک (17 پی پی ام) و غلظت های 500, 750, 1000 و 2000 پی پی ام اسانس های پونه, زیره سیاه و زیره سبز تیمار شدند و سپس فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز ارزیابی شدند.نتایج: در شرایط in vitro اسانس زیره سبز در غلظت 1000 پی پی ام و اسانس زیره سیاه در تمامی غلظت های مورد استفاده؛ در شرایط in vivo غلظت 500 پی پی ام اسانس پونه, 500 و 750 پی پی ام اسانس زیره سیاه, تمامی غلظت های اسانس زیره سبز و اسید اسکوربیک به طور معنی داری فعالیت آنزیم پراکسیداز کلم بروکلی را نسبت به شاهد کاهش دادند. همچنین غلظت های 500 پی پی ام اسانس پونه و زیره سیاه, غلظت 2000 پی پی ام اسانس زیره سبز و تیمار اسید اسکوربیک به طور چشمگیری فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز را نسبت به تیمار شاهد در شرایط in vivo کاهش دادند. بالاترین فعالیت بازدارندگی علیه پلی فنل اکسیداز و پرکسیداز به ترتیب توسط غلظت های 500 و 750 پی پی ام اسانس زیره سیاه و در شرایط in vivo به دست آمد.نتیجه گیری: اسانس های مورد استفاده در این پژوهش بسته به غلظت مورد استفاده, فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز را در کلم بروکلی کاهش دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فصیح، مرضیه، قربانی نهوجی، مجید، و رحیمی، عبدالرحمان. (1395). اثر اسانس سه گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica). گیاهان دارویی، 16 (دوره اول)(ویژه نامه شماره 10)، 60-76. SID. https://sid.ir/paper/15391/fa

    Vancouver: کپی

    فصیح مرضیه، قربانی نهوجی مجید، رحیمی عبدالرحمان. اثر اسانس سه گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica). گیاهان دارویی[Internet]. 1395؛16 (دوره اول)(ویژه نامه شماره 10):60-76. Available from: https://sid.ir/paper/15391/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه فصیح، مجید قربانی نهوجی، و عبدالرحمان رحیمی، “اثر اسانس سه گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica)،” گیاهان دارویی، vol. 16 (دوره اول)، no. ویژه نامه شماره 10، pp. 60–76، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15391/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button