Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1117
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1117

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 5
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    6
  • بازدید: 

    2148
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2148

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 6 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 11
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    18966
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 18966

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1293
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1293

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 49
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    14
  • بازدید: 

    11201
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 11201

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 14 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 14
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1174
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1174

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1579
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1579

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1352
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1352

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 10
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    1-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    14
  • بازدید: 

    11449
  • دانلود: 

    3306
چکیده: 

آویشن (Thymus vulgaris) یکی از گیاهان تیره نعناعیان (Lamiaceae) است که در نواحی مختلف مدیترانه و برخی نواحی آسیا می روید و امروزه در مناطق مختلف جهان و از جمله در ایران کشت و تولید می شود. آویشن محتوی 8/0 و 6/2درصد (معمولاً 1 درصد) اسانس است که قسمت اعظم آن را فنل ها، هیدروکربن های مونوترپنی و الکل ها تشکیل می دهند. تیمول جزء اصلی ترکیبات فنلی در گیاه آویشن است. از برگ آویشن در فرآورده های غذایی و همچنین از اسانس گیاه در نوشیدنی ها و صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می شود. روغن آویشن دارای خواصی نظیر ضد اسپاسم، بادشکن، ضدقارچی، ضد باکتریایی، ضدعفونی کننده، ضد کرم، ضد رماتیسم، خلط آور، آنتی اکسیدان، نگهدارنده طبیعی غذا و تأخیر دهنده پیری پستانداران می باشد. اسانس آویشن از جمله ده اسانس معروف می باشد که جایگاه خاصی در تجارت جهانی دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 11449

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 3306 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 14 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 11
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    13-18
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1586
  • دانلود: 

    577
چکیده: 

دیابت ملیتوس یکی از شایع ترین بیماری ها در جوامع بشری است که مقابله باعوارض ناشی از آن هزینه هنگفتی را به سیستم درمانی تحمیل می نماید. مهمترین و شاخص ترین علامت کلینیکی آن افزایش قندخون می باشد که منجر به گلیکه شدن پروتئین های مختلف بدن می گردد که این امر باعث تغییر ماهیت، ساختمان و عملکرد بیوشیمیایی آنها می شود. یکی از راه های احتمالی درمان دیابت ملیتوس، کاهش یا مهار این واکنش است. به نظر می رسد که استفاده از افزودنی های غذایی در این راه مفید و مؤثر باشد. هدف ازا ین تحقیق، بررسی تأثیر برخی از افزودنی های غذایی مثل دارچین، سماق و فلفل بر روی واکنش گلیکه شدن آلبومین در in vitro می باشد. بدین منظور در حضور غلظت های مختلف هر یک از این افزودنی ها، واکنش گلیکه شدن آلبومین در in vitro انجام شد و با روش تیوباربیتوریک اسید مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که افزودنی های مورد مطالعه در غلظت های سه گانه 1 ،2/0 و 1/0 گرم بر دسی لیتر دارای اثر مهاری بر واکنش گلیکه شدن آلبومین می باشند و در این میان، سماق در غلظت 1 گرم بر dl دارای بیشترین مهار بود (80 درصد). ترتیب اثرات افزودنی های فوق، به صورت زیر است: دارچین < فلفل < سماق نتایج این تحقیق نشان داد که افزودنی های غذایی مورد مطالعه باعث کاهش واکنش گلیکاسیون آلبومین گردیدند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1586

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 577 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    19-28
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1299
  • دانلود: 

    547
چکیده: 

ایسکمی فراگیر مغزی (Global cerebral ischemia) در رت منجر به آسیب اختصاصی نورونها در هیپوکامپ و استریاتوم می گردد. تولید رادیکال های آزاد اکسیژن و متعاقب آن پراکسیداسیون چربی های غیراشباع موجود در غشاهای سلولی از وقایع کلیدی در جریان فرآیند ایسکمیک / رپرفیوژن و آسیب اکسیداتیو می باشند. مطالعات آسیب شناسی انجام گرفته نشان می دهد که عصاره گیاه نوروزک (Salvia leriifolia Benth) دارای اثرات محافظتی در برابر ایسکمی است. هدف ازا ین مطالعه بررسی اثر عصاره آبی و الکلی ریشه گیاه نوروزک بر روی میزان لیپید پراکسیداسیون درجریان ایسکمی فراگیر مغزی / رپرفیوژن در هیپوکامپ رت می باشد. ایسکمی مغزی به روش انسداد چهار رگ، به مدت 20 دقیقه ایجاد گردید. به منظور سنجش میزان لیپید پراکسیداسیون، سطح مالون دی آلدیید (MDA) در هیپوکامپ رت با استفاده از آزمون تیوباربیتوریک اسید اندازه گیری شد. عصاره آبی و الکی ریشه گیاه نوروزک (با دوزهای 1/0 ، 2/0 و 4/0 گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی)، فنی تویین (به عنوان کنترل مثبت و با دوز 50 میلی لیتر بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی) و نرمال سالین (به عنوان کنترل منفی و یا دوز 10 میلی لیتر بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی) 15 دقیقه پس از القای ایسکمی به حیوانات تجویز شدند. به گروه sham هیچ دارویی تجویز نگردید. میزان MDA در گروه نرمال سالین بالاتر از گروه sham بود. فنی تویین و عصاره ریشه گیاه نوروزک، سطوح MDA بافتی را به صورت معنی داری کاهش دادند. این نتایج نشان می دهد که عصاره های آبی و الکلی ریشه گیاه نوروزک دارای اثرات محافظتی قوی بر علیه استرس اکسیداتیو در جریان فرآیند ایسکمیک / رپرفیوژن در هیپوکامپ می باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1299

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 547 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 22
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    29-36
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1187
  • دانلود: 

    488
چکیده: 

یکی از جنس های مهم تیره سیب زمینی جنس هیوسیاموس (Hyosciamus) می باشد که تعدادی از گونه های آن منحصراً در ایران و کشورهای اطراف پراکندگی دارند. ماده مؤثر اصلی در گیاهان این جنس، آلکالوییدها و به طور عمده آلکالوییدهای تروپان هستند. یکی از گونه های این جنس، هیوسیاموس اینسانوس (Hyosciamus insanus stocks) است که براساس اطلاعات موجود تاکنون ترکیبات آن شناسایی نشده است. این گونه از بندرعباس جمع آوری و پس از خشک کردن در سایه و آسیاب کردن، عصاره اتانولی آن تهیه و در مرحله بعد آلکالویید موجود در عصاره جداسازی شد. آلکالوییدهای موجود در آلکالویید تام با استفاده از کروماتوگرافی ستون و کروماتوگرافی لایه نازک تهیه ای جداسازی و خالص شدند. شناسایی آلکالوییدهای خالص شده با استفاده از روش های طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته (NMR)، جرم (MS) و ماورای بنفش (UV) انجام گرفت. در این تحقیق سه آلکالویید اصلی هیوسیامین (آتروپین)، هیوسین و آپوآتروپین در این گیاه شناسایی گردید. بیش از 70 درصد آلکالویید تام موجود در گیاه را آلکالویید هیوسیامین تشکیل می دهد که بدین ترتیب این گیاه می تواند به عنوان یک گونه صنعتی مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1187

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 488 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    37-42
تعامل: 
  • استنادات: 

    6
  • بازدید: 

    2161
  • دانلود: 

    837
چکیده: 

در این پژوهش اسانس های هفت گونه گیاهی از تیره های مرکبان (Compositae)، نعناعیان (Labiatae)، گندمیان (Graminae)، خواجه باشی (Dipsacaceae) و کور (Capparidaceae) شامل Achillea wilhelmsii C.koch (بومادران)، Acroptilon repens L.B (تلخه)، Centaurea depressa M.B (گل گندم)، Salvia suffruticosa Montbr. & Auch.EX Benth (مریم گلی بوته ای)، Cymbopogon olivieri Boiss Bor (پوتار یا کاه مکی)، Pterocephalus canus Coult.EXDC (سربال) و Cleome iberica DC (علف مارهرز) (3) با استفاده از روش تقطیر با آب جداسازی شد و اثرات ضدمیکروبی (Anti-Microbial) آنها بر برخی از میکروب های بیماری زا شامل سه گونه از جنس استافیلوکوکوس (Staphylococcus spp)، سالمونلاتیفی (Salmonella typhi)، شیگلا فلکسنری (Shigella flexneri) و اشریشیاکلی (Escherichia coli) مورد بررسی قرار گرفت. روش مورد استفاده سنجش قطر هاله مهار رشد با روش چاهک بود. نتایج بدست آمده نشان داد که اسانس های جدا شده از بخش های هوایی گیاهان مورد بررسی اثر میکروب کشی دارند. در بین گونه های مورد آزمایش Achillea wilhelmsii ، Cymbopogon olivieri و Salvia suffruticosa اثر ضدمیکروبی بیشتری نشان دادند. Acroptilon repens فقط بر روی باکتری های گرم مثبت اثر میکروب کشی نشان داد. کمترین اثر ضدباکتریایی مربوط به گیاه Pterocephalus canus بوده است. دوگونه Cleome iberica و Centaurea depressa اثر متوسطی بر رشد باکتری های گرم مثبت و گرم منفی نشان دادند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2161

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 837 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 6 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    43-48
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1362
  • دانلود: 

    536
چکیده: 

در این مطالعه اثر ضدتشنجی عصاره هیدروالکلی ریشه و ریزوم گیاه سنبل الطیب در مدل پنتیلن تترازول و الکتروشوک مورد بررسی قرار گرفت. در آزمون پنتیلن تترازول تمام دوزهای به کار رفته باعث افزایش معنی داری در زمان شروع تشنج نسبت به نرمال سالین گردیدند. عصاره در مدل الکتروشوک تأثیری در جلوگیری از تشنج نداشت. L-NAME در دوزهای 10 ، 5 ، 1 میلی گرم بر کیلوگرم باعث کاهش زمان شروع تشنج در مدل پنتیلن تترازول گردید. نتایج نشان داد که عصاره هیدروالکلی سنبل الطیب می تواند در جلوگیری از علایم صرع کوچک مؤثر باشد. بخشی از مکانیسم اثر ضدتشنجی گیاه در ارتباط با نیتریک اکساید است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1362

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 536 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    49-52
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1128
  • دانلود: 

    572
چکیده: 

گیاه Ferulago angulata (Schlecht) Boiss از خانواده Apiaceae می باشد، این جنس حدود سی وپنج گونه دارد که تعداد هفت گونه از آنها در ایران یافت می شوند. در این تحقیق روغن فرار گل آذین گیاه که در زمان گل دهی جمع آوری و در سایه خشک شده بودند به روش تقطیر با بخار آب استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به شناساگر طیف نگار جرمی بررسی و اجزای آن شناسایی شد. در این کار تعداد سی و سه ترکیب که 7/89 درصد اجزا را تشکیل می داد شناسایی شد که 1/77 درصد آن مونوترپن و 6/12 درصد سس کویی ترپن بود. ترکیبات اصلی شناسایی شده آلفا - پینن (3/17 درصد) بورنیل استات (45/14 درصد) و سیس - اسیمن (4/14 درصد) بودند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1128

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 572 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 5
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    53-60
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    19508
  • دانلود: 

    965
چکیده: 

هلیکوباکترپیلوری باسیلی است گرم منفی، خمیده یا مارپیچی شکل که در قسمت Anthrum معده قرار گرفته و باعث گاستریت، زخم معده، زخم اثنی عشر و سرطان معده می گردد. در این تحقیق آزمون های کشت، اوره آز و رنگ آمیزی برای تشخیص عفونت هلیکوباکترپیلوری بر روی 150 نمونه بیوپسی معده انجام شد که از نمونه های فوق تعداد 91 نمونه (60 درصد) ازنظر آلودگی با هلیکوباکترپیلوری مثبت بودند. حساسیت سویه های جدا شده، نسبت به آنتی بیوتیک های جنتامایسین، سیپروفلوکساسین، تتراسایکلین، اریترومایسین، مترونیدازول و آموکسی سیلین به روش Disc diffusion تعیین گردید. سپس اثرات مهاری عصاره های گیاهی شیرین بیان (Glycyrrhiza glabar L)، مریم گلی (Saliva officinalis L)، مورد (Myrtus communis L)، بومادران (Achillea millefolium)، کاسنی (Cichorium intybus L)، نارنج (Citurs bigaradia L)، افسنطین (Artemidia absinthium L)، اسپند (Peganum harmala L)، گل پر (Heraclim persicum Desf. ex Fischer)، و شیطان زیتون (Melia ozedarach L) بر روی هلیکوباکتر پیلوری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده در این تحقیق نشان داد که عصاره های گیاهی شیرین بیان، مریم گلی، مورد، افسنطین و شیطان زیتون بر رشد هلیکوباکترپیلوری اثر مهاری داشته ولی سایر عصاره های گیاهی اثر مهاری قابل توجهی نداشتند. تمامی سویه های جدا شده به جنتامایسین، تتراسایکلین و سپیروفلوکساسین حساس بودند در حالیکه به ترتیب 70 و 72 درصد سویه ها به اریترومایسین و آموکسی سیلین حساسیت نشان دادند و تنها 39 درصد سویه ها به مترونیدازول حساس بودند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که برخی از گیاهان سنتی ایران می توانند به عنوان درمان جایگزین عفونت های حاصل از هلیکوباکترپیلوری به کار روند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 19508

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 965 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button