مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,474
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی خصوصیات ژنوتیپ های سیب گوشت قرمز بومی ایران

صفحات

 صفحه شروع 483 | صفحه پایان 501

چکیده

سیب های گوشت قرمز به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجه موادآنتی اکسیدانت, رنگ جدید و بازارپسندی در سال های اخیر درکشورهای مختلف مورد مطالعه قرار گرفته اند. در این پژوهش خصوصیات شش ژنوتیپ سیب گوشت قرمز بومی (Malus pumila) موجود در ایستگاه تحقیقاتی کمال شهر به همراه سه ژنوتیپ شناسائی شده از اطراف شهرستان شاهرود, از نظر صفات مورفولوژیکی, فنولوژیکی, پومولوژیکی, خصوصیات فیزیکو شیمیائی میوه و چشائی در سال های 1389 و 1390 بررسی شدند. بر اساس نتایج, ژنوتیپ GH-R با 425 سانتی متر و ژنوتیپ H-GH3 با 305 سانتی متر به ترتیب بیشترین و کمترین ارتفاع را داشتند. بیشترین و کمترین سطح مقطع تنه و شعاع گسترش تاج درخت نیز متعلق به همین دو ژنوتیپ بود. از نظر خصوصیات گلدهی, بیشترین طول دوره گلدهی در ژنوتیپ های B-R و GH-R به مدت 22- 20 روز مشاهده شد. ژنوتیپ T3 با 4.9 سانتی متر بیشترین اندازه قطر گل راداشت. از نظر خصوصیات میوه, ژنوتیپ SH-10 با میانگین 89.06 گرم وزن, 5.33 سانتی متر طول و 6.18 سانتی متر قطر میوه بیشترین و ژنوتیپ B3 با 19.49 گرم وزن, 3.12 سانتی متر طول و 2.60 سانتی متر قطر میوه کمترین میزان این صفات را داشتند. بیشترین میزان سفتی بافت میوه در ژنوتیپ B3 به میزان 6.22 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و کمترین آن در ژنوتیپ H-GH به میزان 3.11 کیلوگرم بر سانتی متر مربع مشاهده شد. از نظر شکل میوه به جز ژنوتیپ SH-10 که میوه مخروطی داشت, سایر ژنوتیپ ها دارای میوه کروی شکل بودند. رنگ گوشت میوه در سه ژنوتیپ GH-R, B-R و B3 در مرحله رسیدگی کاملا قرمز تیره و در سایر ژنوتیپ ها از قرمز روشن تا صورتی کمرنگ در اطراف برچه یا زیر پوست میوه متغیر بود. از نظر خصوصیات چشایی, ژنوتیپ های GH-R, B-R و طعم ملس و قابلیت پذیرش خوبی داشتند و می توانند به صورت تازه خوری یا در صنایع فراوری به کار برده شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دامیار، سیما، حسنی، داراب، و پروانه، طاهره. (1392). ارزیابی برخی خصوصیات ژنوتیپ های سیب گوشت قرمز بومی ایران. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 29-1(3)، 483-501. SID. https://sid.ir/paper/146909/fa

    Vancouver: کپی

    دامیار سیما، حسنی داراب، پروانه طاهره. ارزیابی برخی خصوصیات ژنوتیپ های سیب گوشت قرمز بومی ایران. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1392؛29-1(3):483-501. Available from: https://sid.ir/paper/146909/fa

    IEEE: کپی

    سیما دامیار، داراب حسنی، و طاهره پروانه، “ارزیابی برخی خصوصیات ژنوتیپ های سیب گوشت قرمز بومی ایران،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 29-1، no. 3، pp. 483–501، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146909/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button