در این مطالعه، سرعت های واکنش لیگنین زدایی مرحله نهایی خمیرسازی کرافت از باگاس مورد مطالعه قرار گرفته است. خمیرسازی کرافت تحت شرایط: قلیای فعال 14.11 درصد (برحسب هیدروکسید سدیم و بر اساس وزن خشک ماده اولیه)، سولفیدیته 25.11 درصد و نسبت لیکور به ماده اولیه 20 به 1 انجام شد. 3 دمای بیشینه پخت 85، 70 و 55 درجه سانتی گراد و زمان واکنش 0-720 دقیقه (بسته به دمای بیشینه) انتخاب گردید. مقدار اولیه لیگنین کلاسون و لیگنین محلول در اسید باگاس به ترتیب برابر با 19.23 و 1.87 درصد تعیین شد. نتایج نشان داد که سرعت لیگنین زدایی با توجه به بازده لیگنین بر اساس وزن خشک ماده اولیه از یک واکنش مرتبه یک پیروی می نماید و می توان لیگنین زدایی در باگاس را حداقل به سه فاز تقسیم نمود. میزان ثابت سرعت مرحله آخر لیگنین زدایی با تغییر دمای بیشینه پخت، تغییر می کرد. ثابت سرعت برای سه دمای بیشینه پخت 85، 70 و 55 درجه سانتی گراد به ترتیب 1.6´103 min-1،1.5´103 min-1 و1.4´103 min-1 تعیین گردید. انرژی فعال سازی لیگنین زدایی برای فاز نهایی در حدود 4.27 کیلوژول بر مول محاسبه شد. مقدار لیگنین خمیر در نقاط تلاقی فازهای دوم و سوم در سه دمای پخت 85، 70 و 55 درجه سانتی گراد به ترتیب برابر با 4.66، 5.21 و 6.17 درصد به دست آمد. بنابراین درصد لیگنین موجود در خمیر در نقاط تلاقی تابع درجه حرارت خمیرسازی است و با افزیش دمای پخت، کاهش می یابد.