Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    63
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    161-172
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    989
  • دانلود: 

    584
چکیده: 

در این مطالعه تغییرات میزان اسمولالیته، ظرفیت تنظیم اسمزی و سطوح یونی همولنف میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) تحت تاثیر شوری بررسی شد. تیمارهای مورد بررسی در این تحقیق شامل چهار سطح شوری (15، 25، 35 و 45 گرم در لیتر) در دمای ثابت 30 درجه سانتیگراد بود که در قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. میگوها در شرایط نوری طبیعی و pH 8-8.5، در تیمارهای آزمایشی نگهداری شدند. غذادهی در چهار نوبت و به میزان 2-5 درصد وزن توده زنده انجام شد، سپس اقدام به نمونه برداری از همولنف میگوها گردید. میزان اسمولالیته همولنف میگوها به طور معنی داری با تغییرات شوری تغییر می یابد، همچنین نتایج حاصله نشان داد که با افزایش شوری مقدار یون های سدیم، منیزیم، پتاسیم و کلراید همولنف به طور معنی داری افزایش می یابد، در حالی که تغییرات شوری تاثیر معنی داری بر میزان یون کلسیم همولنف نداشت. محتوای یون کلسیم همولنف در تمام تیمارها بالاتر از میزان کلسیم محیط بود در حالیکه محتوای یون منیزیم همولنف در تمام شوری ها بسیار کمتر از میزان منیزیم محیط به دست آمد. نتایج نشان داد که تغییرات محتوای یونی همولنف نسبت به تغییرات یونی محیط بسیار کمتر است که نشان دهنده توانایی میگو در تنظیم یون های بدن خود بر اساس نیازهای فیزیولوژیکی بدن است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 989

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 584 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    63
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    173-181
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    940
  • دانلود: 

    583
چکیده: 

در طول مدت شش هفته عملکرد دو نوع بستر، یکی مصنوعی از جنس پلی پروپیلن و دیگری از جنس پوشال (درخت صنوبر)، به عنوان پالایشگر زیستی بر رشد و بازماندگی بچه ماهی کپور معمولی و کاهش آمونیاک کل در یک سازگان مدار بسته پرورش ماهی مورد بررسی قرار گرفت. میزان ماندگاری ماهیان در بین تیمارها اختلاف معنی داری را نشان داد و در بستر پوشال و بستر مصنوعی به ترتیب 3.33 ± 96.67 و 3.50 ± 92.31 درصد بود. وزن انفرادی ماهیان در بستر پوشال و بستر مصنوعی به ترتیب از 0.2 ± 3.4 به 0.17 ± 7.32 و 0.1± 5.23 (SD ± میانگین) گرم رسید. میزان غلظت نیتروژن کل، آمونیاک و نیترات اختلاف معنی داری را در بین دو تیمار در پایان آزمایش نشان دادند. آمونیاک کل در تیمارهای پوشال و بستر مصنوعی به ترتیب 0.04 ± 0.2 و 0.01 ± 0.44 میلی گرم در لیتر در پایان آزمایش بود. نیتروژن کل در تیمارهای حاوی پوشال و پلی پروپیلن به ترتیب 0.14 ± 1.7 و 0.20 ± 0.84 میلی گرم در لیتر در پایان آزمایش بود. این آزمایش نشان داد که پوشال صنوبر را می توان به عنوان یک پالایشگر زیستی در یک سازگان مدار بسته پرورشی ماهی بکار برد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 940

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 583 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    63
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    183-195
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1623
  • دانلود: 

    648
چکیده: 

تصفیه آب در سیستم های مدار بسته یکی از مهم ترین ابزارهای مدیریت کیفیت آب محسوب می شود. ابداع روش های متنوع تصفیه ای با حداکثر کارایی و حداقل هزینه اولیه یکی از بارزترین دغدغه های صنعت آبزی پروری محسوب می شود، زئولیت ها بدلیل منفی بودن بار شبکه ای تنها قادر به جذب کاتیون ها بوده، از اینرو با تغییر ساختار سطحی، آنها را قادر به جذب یونهای بار منفی می نمایند. رزین های آلی بازی آنیونی از جمله تعویض گرهای یونی سنتزی می باشند که قابلیت جذب بالای آنیونی را دارا می باشند. در این تحقیق زئولیت طبیعی ایران که با استفاده از سورفکتانت کاتیونی تغییر ساختار داده شد و در شرایط مختلفی از دما و pH، توانایی آن در جذب آنیون ها مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در سه تکرار و تحت تیمارهای محیطی دما (10، 15 و 20 درجه سانتیگراد) و6) pH ، 6.5، 7، 7.5 و 8) به بررسی نقش جذبی زئولیت اصلاح شده و آمبرلایت پرداخته شد. نتایج نشان داد که فاکتورهای محیطی در میزان جذب آنیونی موثر می باشند. با افزایش دما میزان جذب نیترات توسط دو جاذب روند تقریبا یکسانی را نشان داد، در حالیکه میزان جذب توسط آمبرلایت بسیار معنی دار بود (P<0.05). در مورد نیتریت، جذب از 10 به 15 درجه سانتیگراد توسط آمبرلایت کاهش سپس افزایش یافت. در مورد زئولیت اصلاح شده این روند معکوس بود. روند جذب نیترات توسط دو جاذب منظم و افزایشی بود روند جذب نیتریت با تغیرات pH بسیار نامنظم بود. نتایج نشان داد که استفاده از زئولیت اصلاح شده توسط سورفکتانت بدلیل ارزان بودن مواد اولیه آن می تواند به عنوان ابزار موثر دو گانه ای در جذب ترکیبات آنیونی و کاتیونی در سیستم مدار بسته آبزی پروری آب شیرین مورد استفاده قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1623

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 648 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    63
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    197-208
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1357
  • دانلود: 

    753
چکیده: 

تعیین دوره تخم ریزی و اوج تخم ریزی در مدیریت و بازسازی ذخایر یک گونه نقش بسیار مهمی دارد. در این تحقیق روند تکامل تخمدان و تخم ریزی ماهی کپور معمولی در جنوب شرق دریای خزر با استفاده از مطالعات بافت شناسی مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه برداری به صورت ماهانه همزمان با آغاز صید ماهیان استخوانی از طریق تورهای صیادی پره در ایستگاه میانکاله واقع در استان گلستان (مهر 1385) آغاز گردید و این کار تا پایان دوره صید (فروردین 1386) ادامه یافت. بعد از آن نیز نمونه ها از طریق صید تحقیقاتی به دست آمد. هم آوری، قطر تخمک، زیست سنجی، شناسایی مراحل بلوغ جنسی از طریق بافت شناسی و شاخص گنادی (gonado-samatic indicex=GSI) نمونه ها تعیین شد. در این تحقیق از روش هماتوکسیلین - ائوزین جهت رنگ آمیزی نمونه ها استفاده شد. شناسایی مراحل بلوغ جنسی بر اساس کلید شش مرحله ای صورت گرفت. میانگین میزان هم آوری مطلق 143328 عدد بود. مقادیر شاخص گنادی تا دی ماه افزایش و سپس کاهش یافت. افزایش شدید شاخص گنادی مجددا در اردیبهشت ماه مشاهده شد و در خرداد به شدت کاهش یافت. اطلاعات به دست آمده از شاخص گنادی و بررسی های بافت شناسی حاکی از آن است که با توجه رژیم دمایی دریای خزر، دوره تخم ریزی ماهی کپور معمولی بومی این دریا، حداقل هشت ماه از سال صورت می گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1357

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 753 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    63
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    209-217
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1371
  • دانلود: 

    620
چکیده: 

ماهی آمور به همراه سایر کپور ماهیان در استخرهای خاکی پرورش داده می شود. کشت توام این ماهی موجب مصرف این ماهی از غذای پلت کپور می گردد. تحقیق فوق به منظور بررسی اثرات مصرف پلت بر پارامترهای رشد، میزان تلفات و وضعیت ریخت شناسی گوارش میباشد. این آزمایش با استفاده از بچه ماهیان آمور به وزن متوسط اولیه و انحراف معیار 0.036 ± 1.17 انجام شد. بچه ماهیان بصورت تصادفی در گروه 40 تایی در 6 آکواریوم توزیع شدند. در این تحقیق دو تیمار غذای علفی و غذای پلتی هر کدام با سه تکرار در نظر گرفته شد. غذا دهی ماهیان در دو نوبت صبح و بعدازظهر بصورت اشباع انجام شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تغذیه بچه ماهیان آمور از غذای پلت باعث بهبود فاکتورهای مربوط به رشد مانند وزن نهایی، رشد و درصد رشد روزانه و همچنین موجب کاهش تلفات در این ماهی ها در مقایسه با غذای علفی شده است (P<0.05). نسبت وزن روده در ماهیان تغذیه شده از غذای گیاهی به وزن بدن در مقایسه با ماهی های که غذای پلت مصرف کرده بودند بیشتر بود (P<0.05). استفاده از غذای پلت همچنین افزایش چربی بدن را به دنبال داشته است ((P<0.05. این تحقیق نشان داد که ماهی آمور توانایی استفاده از غذای پلت را برای رشد و نمو دارد، اگرچه استفاده از آن باعث بروز تغییراتی در دستگاه گوارش و ترکیب شیمیایی بدن در مقایسه با غذای گیاهی می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1371

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 620 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    63
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    219-228
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1307
  • دانلود: 

    599
چکیده: 

تغییرات سطوح آب در کانال های آب رسان یا استخرهای پرورش ماهی به دلایل مختلف اتفاق می افتد. با هدف پایش دقیق سطوح مختلف آب و هشدار در مواقع بحرانی دستگاه کنترل کننده سطح آب ساخته شد. در طراحی دستگاه، قسمت های مختلف شامل سنسورها، مدار اصلی و مرکزی، بخش ترمومتر، منبع تغذیه، آژیر و فلاش در نظر گرفته شدند. در مدار مرکزی از تراشه الکترونیکی CMOS استفاده گردید که شامل شش گیت معکوس کننده اشمیت تریگر می باشد. برای ساخت سنسور تشخیص ارتفاع، یک لوله پلی اتیلنی به طول 1 متر و قطر 2 اینچ در نظر گرفته شد. جهت اندازه گیری و نمایش دمای آب از یک تراشه الکترونیکی جدید استفاده شد که قابلیت اندازه گیری دمای آب از 15- تا 50+ سانتی گراد را با دقت 0.1 داشت. منبع تغذیه اصلی دستگاه 2 باطری نیکل کادمیوم 6 ولت بود که جهت کاهش خطر قطعی جریان برق به طور موازی با یکدیگر تعبیه شدند. این باطری ها توسط شارژر با برق شهری شارژ می شدند. هم چنین برای مناطقی که از برق شهر محروم هستند دو صفحه خورشیدی برای شارژ باطری ها در نظر گرفته شد. دستگاه مذکور در یک مخزن آب آزمایش شد. به طوری که بعد از تعریف کردن سطوح حداکثر و حداقل بحرانی آب برای دستگاه، به محض رسیدن به این سطوح آژیر و فلاش دستگاه فعال می شدند. برای تعریف نمودن سطوح مختلف آب برای دستگاه امکان حرکت کشویی لوله سنسور در جهت قائم درون استخر مهیا شد تا مطابق با ارتفاع استخرهای مختلف و سطوح مختلف آب کاربرد داشته باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1307

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 599 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

شیلات

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    63
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    229-242
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    866
  • دانلود: 

    695
چکیده: 

تغییرات چربی و ترکیب اسیدهای چرب طی نگهداری طولانی مدت کنسرو ماهی کیلکای معمولی مطالعه گردید. در این تحقیق ماهی کیلکای معمولی به روش متداول مدیترانه ای کنسرو و سپس به مدت سه سال نگهداری شد. شاخص های کیفی چربی کل، ترکیب اسیدهای چرب، اسیدهای چرب آزاد، تیوباربیتوریک اسید، ترکیبات فلورسانس محیط پرکننده و فاز آبی چربی ماهی خام، کنسرو تازه و کنسرو نگهداری شده مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد تولید کنسرو باعث کاهش معنی دار چربی کل شد اما طی دوره نگهداری سه ساله میزان چربی کل تغییر معنی داری نداشت. طی دوره نگهداری مقادیر اسیدهای چرب آزاد، ترکیبات فلورسانس و محصولات ثانویه فساد چربی افزایش یافت. پس از فرآیند کنسروسازی بدلیل تبادل چربی بافت و محیط پرکننده، میزان لینولئیک اسید بافت کنسرو شده افزایش یافت. از سوی دیگر مشخص گردید میزان ایکوزاپنتانویک اسید و دکوزاهگزانوئیک اسید بافت ماهی کنسرو شده کاهش یافت و مقداری از این دو نوع اسید چرب به همراه برخی دیگر از اسیدهای چرب مختص ماهی وارد روغن پرکننده گردیدند. همگام با افزایش دوره نگهداری، نسبت اسیدهای چرب w3/w6 بافت کاهش و در محیط پرکننده افزایش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد با افزایش طول دوره نگهداری میزان تبادلات اسیدهای چرب بافت با محیط پرکننده افزایش می یابد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 866

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 695 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button