Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

860
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات چربی طی نگهداری طولانی مدت کنسرو ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris)

صفحات

 صفحه شروع 229 | صفحه پایان 242

کلیدواژه

کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris)Q3

چکیده

 تغییرات چربی و ترکیب اسیدهای چرب طی نگهداری طولانی مدت کنسرو ماهی کیلکای معمولی مطالعه گردید. در این تحقیق ماهی کیلکای معمولی به روش متداول مدیترانه ای کنسرو و سپس به مدت سه سال نگهداری شد. شاخص های کیفی چربی کل, ترکیب اسیدهای چرب, اسیدهای چرب آزاد, تیوباربیتوریک اسید, ترکیبات فلورسانس محیط پرکننده و فاز آبی چربی ماهی خام, کنسرو تازه و کنسرو نگهداری شده مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد تولید کنسرو باعث کاهش معنی دار چربی کل شد اما طی دوره نگهداری سه ساله میزان چربی کل تغییر معنی داری نداشت. طی دوره نگهداری مقادیر اسیدهای چرب آزاد, ترکیبات فلورسانس و محصولات ثانویه فساد چربی افزایش یافت. پس از فرآیند کنسروسازی بدلیل تبادل چربی بافت و محیط پرکننده, میزان لینولئیک اسید بافت کنسرو شده افزایش یافت. از سوی دیگر مشخص گردید میزان ایکوزاپنتانویک اسید و دکوزاهگزانوئیک اسید بافت ماهی کنسرو شده کاهش یافت و مقداری از این دو نوع اسید چرب به همراه برخی دیگر از اسیدهای چرب مختص ماهی وارد روغن پرکننده گردیدند. همگام با افزایش دوره نگهداری, نسبت اسیدهای چرب w3/w6 بافت کاهش و در محیط پرکننده افزایش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد با افزایش طول دوره نگهداری میزان تبادلات اسیدهای چرب بافت با محیط پرکننده افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصری، محمود، رضایی، مسعود، و عباسی، مهدیه. (1389). تغییرات چربی طی نگهداری طولانی مدت کنسرو ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 63(3)، 229-242. SID. https://sid.ir/paper/358354/fa

    Vancouver: کپی

    ناصری محمود، رضایی مسعود، عباسی مهدیه. تغییرات چربی طی نگهداری طولانی مدت کنسرو ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1389؛63(3):229-242. Available from: https://sid.ir/paper/358354/fa

    IEEE: کپی

    محمود ناصری، مسعود رضایی، و مهدیه عباسی، “تغییرات چربی طی نگهداری طولانی مدت کنسرو ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 63، no. 3، pp. 229–242، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/358354/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا