در سالهای اخیر توجه زیادی به نقش سویا و ایزوفلاون های آن در کاهش خطر سرطانها خصوصا سرطان پستان شده است. ایزوفلاون ها دارای خواص شبه استروژنیک بوده و توانایی اتصال به گیرنده های استروژن را دارند. در مطالعات انجام شده تناقصات زیادی در زمینه نقش ایزوفلاون ها در سرطان پستان وجود دارد. عمده این تناقصات مربوط به مطالعات in vitro و مطالعاتی است که در جوندگان انجام شده است. در برخی از این مطالعات ذکر شده که ایزوفلاون های سویا سبب تحریک رشد سلول ها در تومور و افزایش تکثیر سلولی در سلول های سرطانی می شوند. حال آنکه در دیگر مطالعات اثرات ضد توموری و ضد تکثیری ایزوفلاون ها گزارش شده است. از سوی دیگر مطالعات اپیدمیولوژیک همانند بسیاری از مطالعات حیوانی اثر حفاظتی سویا را بر سرطان پستان نشان می دهند. در مطالعات کلینیکی محدود انجام شده در انسان هم هیچکدام اثرات تحریکی ایزوفلاون ها بر رشد تومور یا افزایش تکثیر سلول ها را گزارش نکرده اند. در مطالعات اپیدمیولوژیک انجام شده در افراد بقا یافته از سرطان پستان نیز اثر حفاظتی سویا بر کاهش خطر بازگشت مجدد بیماری و مرگ و میر ناشی از بیماری ذکر شده است. همچنین مشخص شده که استفاده از دوز فارماکولوژیک استروژن در زنان سالم اثر بسیار ناچیزی بر خطر سرطان پستان داشته است. با توجه به استقبال روز افزون مردم از سویا و گنجاندن آن در رژیم غذایی و تسهیل تهیه مکمل ایزوفلاون و با توجه به نگرانی هایی که در مورد اثرات سوء احتمالی نسبت داده شده به آن وجود دارد، لزوم انجام مطالعات کلینیکی بیشتر به چشم می خورد.