Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1394
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    79-92
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    309
  • دانلود: 

    130
چکیده: 

درک ساز و کارهای موثر بر جذب، انتقال و انباشت کادمیوم در دانه می تواند موفقیت برنامه های به نژادی را با هدف ایجاد ژنوتیپ های دارای انباشت پایین کادمیوم بهبود ببخشد. به منظور بررسی نقش پتاسیم در جذب کادمیوم به وسیله ریشه، انتقال به اندام هوایی و انباشت آن در دانه دو رقم گندم دوروم (بهرنگ و یاواروس)، آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی در سه تکرار تحت سطوح تیماری مختلف (شاهد، 20 میلی گرم کادمیوم بر کیلوگرم خاک (از نوع کلرید کادمیوم)، 20 میلی گرم کادمیوم بر کیلوگرم خاک به همراه دو سطح 300 و 450 میلی گرم پتاسیم بر کیلوگرم خاک از منبع سولفات پتاسیم و دو سطح 30 و 45 میلی گرم پتاسیم بر کیلوگرم خاک از منبع نانو کلات پتاسیم 27 درصد اجرا گردید. کادمیوم به طور متفاوتی سبب کاهش غلظت پتاسیم ریشه، برگ و دانه در هر دو رقم گردید، ولی غلظت کادمیوم اندام مذکور را افزایش داد. بالاترین غلظت کادمیوم در ریشه و کمترین آن در دانه مشاهده شد. کاربرد پتاسیم همراه با کادمیوم از طریق رقابت منجر به کاهش غلظت کادمیوم در مقایسه با تیمار کادمیوم در ریشه، برگ و دانه در هر دو رقم گردید ولی غلظت پتاسیم را افزایش داد. براساس یافته های این پژوهش، پتاسیم نقش بسیار مهمی در  بهبود کیفیت دانه از طریق افزایش غلظت پتاسیم و کاهش غلظت کادمیوم دانه ها داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 309

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 130 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1394
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    55-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    3053
  • دانلود: 

    1235
چکیده: 

امروزه تولید نانوذرات نقره به روش های شیمیایی مختلفی انجام می گیرد که دارای معایبی از جمله عدم پایداری محلول و نیازمند تجهیزات پیشرفته برای تولید است. به همین دلیل محققان به سیستم های سبز تولید نانوذرات، که دارای حداقل خطرات زیست محیطی بوده و روش های تولید ساده دارند، روی آورده اند. نانوذرات نقره به روش سنتز سبز با استفاده از عصاره میوه نارس زیتون تلخ سنتز شدند و تاثیر غلظت عصاره و نیترات نقره بر میزان جذب نانوذره نقره در آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. پراش اشعه ایکس به منظور تایید ساختارکریستالی نانوذرات استفاده شد، اندازه و توزیع اندازه ذرات توسط میکروسکوب الکترونی عبوری مورد بررسی قرار گرفت، سپس خاصیت ضد باکتریایی نانوذرات سنتز شده با استفاده از روش دیسک بررسی شدند. سنتز نانوذراتی به طور نسبی مونودیسپرس، شش ضلعی و با میانگین اندازه 20 نانومتر در عصاره میون نارس زیتون تلخ تایید شد، اثر متقابل غلظت نیترات نقره و عصاره بر میزان جذب معنی دار گردید و نانوذرات سنتز شده از لحاظ خاصیت ضد باکتریایی بر علیه استافیلوکوکوس ارئوسو سودوموناس آئروژینوزا موثر بوده است. با توجه به اینکه مقاومت انتی بیوتیکی یکی از مشکلاتی است که برای از بین بردن این باکتری ها مطرح است لذا نانومواد به عنوان مواد مناسب برای مهار و از بین بردن این باکتری ها می توانند مورد استفاده قرار گیرند. اما باید میزان مقاومت سویه های بالینی در مقایسه با سویه های استاندارد مورد بررسی قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3053

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1235 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1394
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    93-103
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    566
  • دانلود: 

    207
چکیده: 

مرزه یکی از مهمترین سبزی ها با ارزش دارویی فراوان می باشد که رشد و عملکرد آن تحت تاثیر عوامل محیطی از جمله تغذیه قرار می گیرد. این آزمایش به منظور بررسی تاثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر رشد و عملکرد گیاه مرزه در کشت گلدانی و تحت شرایط گلخانه ای انجام شد. در این پژوهش تیمارها شامل: شاهد (بدون کاربرد کود)، کود شیمیایی NPK، ورمی کمپوست (در دو سطح 20 و 40 درصد حجم گلدان)، کود دامی (در دوسطح 20 و 40 درصد حجم گلدان)، و تلقیح بذر با کود بیوفسفات بارور 2 در قالب طرح کاملا تصادفی و با 4 تکرار بودند. نتایج نشان داد که ارتفاع بوته، سطح برگ، تعداد برگ، قطر ساقه، وزن تر و غلظت نیتروژن و فسفر اندام هوایی به طور معنی داری تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت، ولی وزن خشک اندام هوایی و غلظت پتاسیم برگ ها تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفتند. بطوری که بیشترین ارتفاع بوته، تعداد برگ، سطح برگ، وزن تر، وزن خشک و غلظت نیتروژن در تیمار جایگزینی 20% ورمی کمپوست بدست آمد. بیشترین قطر ساقه در تیمار کود دامی 20%، و بیشترین شاخص کلروفیل و غلظت فسفر در اندام هوایی نیز در تیمار کود بیوفسفات و 20% ورمی کمپوست مشاهده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 566

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 207 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1394
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    65-78
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    342
  • دانلود: 

    149
چکیده: 

کمبود آب از جمله عوامل محیطی است که تولید محصول را محدود می کند. بنابراین ارزیابی ارقام مقاوم به خشکی امری ضروری به نظر می رسد. گزارش شده است که توانایی مقاومت به خشکی پایه، می تواند به پیوندک منتقل شود. در این تحقیق پاسخ سه پایه سیب به نام های گمی آلماسی،MM106  و MM111 به تنش خشکی در شرایط درون شیشه ای مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. تنش خشکی در غلظت های صفر، 1، 2 و 4 درصد پلی اتیلن گلیکول (PEG-6000) در محیط کشت پایه موراشیک و اسکوگ به مدت 6 هفته اعمال شد. نتایج نشان داد تنش خشکی ایجاد شده به وسیله پلی اتیلن گلیکول، باعث کاهش عوامل رشدی (طول شاخساره و ریشه، وزن تر شاخساره و ریشه)، شاخص کلروفیل و افزایش دیگر عوامل بیوشیمیایی (محتوای پرولین، قندهای محلول، پروتئین و میزان آنزیم های کاتالاز و گایاکول پراکسیداز) شد اما تاثیری روی قطر ساقه نداشت. کمترین میزان طول شاخساره و ریشه، وزن تر شاخساره و ریشه و شاخص کلروفیل در پایه MM106 در تیمار 4 درصد پلی اتیلن گلیکول مشاهده شد و بیشترین میزان پرولین، قندهای محلول و آنزیم کاتالاز در پایه  سیب گمی در تیمار 4 درصد پلی اتیلن گلیکول بدست آمد. بر طبق نتایج می توان پایه گمی آلماسی را در ردیف پایه های مقاوم به خشکی دانست.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 342

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 149 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1394
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    113-123
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    441
  • دانلود: 

    144
چکیده: 

ژنوتیپ های کنار مستقر در باغ گیاه شناسی فدک دزفول همگی متعلق به جنس Ziziphus از خانواده Rhamnaceae و گونه هایZ. spina-christi ،Z. mauritiana  و یا هیبریدهای بین آن ها بوده و میوه آن ها مورد توجه می باشد. با توجه به این که خصوصیات ظاهری میوه ژنوتیپ های مذکور با هم تفاوت دارد، لذا به منظور مقایسه، بررسی صفات ریخت شناسی میوه و هسته آن ها در دستور کار پژوهش حاضر قرار گرفت. بدین منظور تعداد 14 صفت ریخت شناسی در میوه و هسته ژنوتیپ ها اندازه گیری شد. تجزیه خوشه ای، ژنوتیپ ها را در پنج خوشه قرار داد که دو ژنوتیپ اصلی از گونه Z. mauritiana در خوشه سوم و سه ژنوتیپ بی هسته از گونه Z. spina-christi در خوشه دوم جای گرفتند. نتایج صفات طول، قطر، حجم و وزن میوه بیانگر برتری معنی دار ژنوتیپ «موریتانی غفاری» به ترتیب با 39.4 میلی متر، 23.9 میلی متر، 10.977 سانتی متر مکعب و 11.817 گرم بود. در صفات نسبت طول به قطر میوه و درصد گوشت میوه برتری معنی دار با ژنوتیپ «موریتانی بختیاری» با 1.806 و 95.92 درصد بود. بدین ترتیب در صفات اشاره شده که بیانگر درشتی میوه می باشند، برتری معنی دار به ژنوتیپ های گونه Z. mauritiana تعلق داشت. این در حالی است که به جز صفت اسیدیته که با برتری ژنوتیپ «هیبرید اروند» بود، در سایر صفات، برتری معنی دار متعلق به ژنوتیپ های گونه Z. spina-christi بود. البته بعضی ژنوتیپ های هیبرید صفات مناسب کمی و کیفی دو گونه را به ارث برده اند، که این موضوع می تواند آن ها را به عنوان درخت میوه با بازار پسندی خوب مطرح کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 441

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 144 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1394
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    105-111
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    614
  • دانلود: 

    221
چکیده: 

میوه کنار(Ziziphus mauritiana)  یکی از محصولات مهم مناطق خشک و نیمه خشک در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری می باشد. بررسی تنوع مورفولوژیکی میوه امکان انتخاب ژنوتیپهای برتر را برای توسعه کشت و کار برای کشاورزان و اصلاح کنندگان فراهم می کند. مطالعه حاضر، به منظور ارزیابی تنوع و تعیین برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه 11 ژنوتیپ کنار در استان هرمزگان طی سالهای 1391-1392 انجام شد. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات نشان داد که ژنوتیپ های مورد بررسی از نظر خصوصیات مختلف مانند اندازه میوه، pH آب میوه، وزن میوه، وزن و اندازه هسته، درصد گوشت، ویتامین ث و مواد جامد محلول تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند. در مجموع نتایج این بررسی تنوع بالایی در صفات وزن میوه و وزن گوشت در بین 11 ژنوتیپ کنار نشان داد. ژنوتیپ های کد XI و II به ترتیب بیشترین و کمترین وزن میوه را داشتند. میوه های ژنوتیپ های XI و I نسبت به دیگر ژنوتیپها سفتی بالاتری داشتند. همچنین تنوع زیادی در میزان ویتامین ث در بین ژنوتیپه ای مورد بررسی مشاهده گردید. بطوری که ژنوتیپه ای I و  XIIدارای بالاترین میزان ویتامین ث (103 میلی گرم در 100 گرم وزن تازه) در بین سایر ژنوتیپ ها بودند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 614

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 221 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1394
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    1-11
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    873
  • دانلود: 

    536
چکیده: 

نارنگی از جمله میوه های حساس به دمای پایین می باشد و نگهداری طولانی مدت آن در سردخانه منجر به بروز عوارضی مانند پوست مردگی و افت کیفی محصول می شود. این پژوهش به منظور بررسی اثر شرایط مختلف تیمار گرمادهی متناوب بر کیفیت و ماندگاری میوه نارنگی "کینو" انجام گردید. گرمادهی متناوب در 5 سطح (شامل انتقال به دمای بالا هر هفته به مدت 24 ساعت، هر هفته به مدت 48 ساعت، هر دو هفته به مدت 24 ساعت، هر دو هفته به مدت 48 ساعت و شاهد) بر روی میوه ها اعمال شد و کیفیت میوه ها در سه مرحله (پس از 0، 45 و 90 روز نگهداری در انبار سرد) از نظر کیفی آنالیز گردید. نتایج نشان داد که با طولانی تر شدن زمان نگهداری، کاهش وزن میوه ها افزایش قابل توجه ای یافت و اعمال گرمادهی سبب بیشتر شدن کاهش وزن نسبت به نمونه های شاهد گردید. خصوصیات کیفی مانند غلظت مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتر تحت تاثیر تیمار گرمادهی متناوب قرار نگرفت ولی بررسی نتایج مربوط به نشت الکترولیت، پتاسیم و شاخص سرمازدگی نشان داد که گرمادهی متناوب به نحو موثری خسارت سرمازدگی را کاهش داد. از میان تیمارهای گرمادهی اعمال شده در این تحقیق بهترین نتایج مربوط به میوه هایی بود که هر هفته و نیز هر دو هفته به مدت 24 ساعت در معرض دمای بالا قرار  می گرفتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 873

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 536 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1394
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    13-26
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1171
  • دانلود: 

    534
چکیده: 

به منظور ارزیابی اثرات محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی صفات کمی و کیفی سه رقم زیتون، آزمایشی طی سال های 1391 و 1392 در باغ زیتون گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت کرت های خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. ارقام زیتون با 3 سطح (میشن، کرونایکی و دزفولی) و محلولپاشی سولفات پتاسیم با سطوح (صفر، 1 و 2 گرم در لیتر) به ترتیب به عنوان فاکتور اصلی و فرعی بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل بین سال و رقم بر وزن تازه میوه، وزن خشک گوشت میوه، وزن هسته، نسبت گوشت به هسته و درصد روغن در ماده تر و خشک گوشت میوه (P≤0.01) و بر وزن تر گوشت میوه (P≤0.01) معنی دار بود. همچنین اثر متقابل سال و محلولپاشی سولفات پتاسیم بر وزن تازه میوه، وزن تر و خشک گوشت میوه (P≤0.01) و بر وزن هسته (P≤0.05) معنی دار بود. اثر متقابل رقم و محلولپاشی سولفات پتاسیم نیز بر وزن تازه میوه و وزن تر و خشک گوشت میوه (P≤0.01) معنی دار بود. به علاوه اثر متقابل سال، رقم و محلولپاشی سولفات پتاسیم بر وزن تازه میوه، وزن تر و خشک گوشت میوه و درصد روغن در ماده خشک گوشت میوه در سطح 1 درصد و بر سایر شاخص ها در سطح 5 درصد معنی دار بود. بدین ترتیب می توان نتیجه گیری کرد که تغییرپذیری سالیانه محیط رشد تاثیر مهمی بر شاخص های مورد بررسی داشته است. در این پژوهش رقم دزفولی میزان روغن بیشتری نسبت به بقیه ارقام داشت که می تواند ناشی از تفاوت ژنتیکی ارقام در استفاده از منابع رشد در راستای افزایش میزان روغن و نیز سازگاری بیشتر این رقم با شرایط محیطی محل آزمایش باشد. تیمارهای محلولپاشی سولفات پتاسیم در مورد ارقام مورد بررسی به استثناء رقم میشن باعث افزایش اسیدهای چرب غیراشباع و کاهش اسیدهای چرب اشباع شدند. اسید اولئیک و نسبت اسید اولئیک به اسید لینولئیک در رقم کرونایکی با تیمار محلولپاشی سولفات پتاسیم به میزان 2 گرم در لیتر از بیشترین میزان (60.54 درصد و 8.38) و در رقم دزفولی با تیمار شاهد از کمترین مقدار (48.90 درصد و 1.67) برخوردار بود. بنابراین علاوه بر شرایط محیطی سالیانه، محلولپاشی سولفات پتاسیم نیز می تواند بر شاخص هایی نظیر وزن میوه، درصد روغن زیتون و ترکیب اسیدهای چرب اثر داشته باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1171

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 534 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1394
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    27-39
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1488
  • دانلود: 

    752
چکیده: 

بهره گیری از رابطه هم زیستی گیاه با قارچ های آربوسکولار میکوریزا یکی از راهکارهای کاهش تنش خشکی بوده که اخیرا در کشاورزی به کار می رود. در این راستا یک آزمایش گلدانی بر روی گیاه کاهو به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در شرایط مزرعه ای در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گردید. فاکتور اول تنش خشکی شامل سه سطح رطوبتی(100) D1 ، (80) D2 و (60) D3 درصد رطوبت ظرفیت زراعی بستر کشت و فاکتور دوم قارچ میکوریزا در 6 سطح شامل: کاربرد سه گونه قارچ به نام هایG1 (Glomus mosseae)  ،G2 (G. intraradices) ،G3 (G. fasciculatum)  و ترکیب سه گونه قارچی (G1، G2،G4 (G3  در خاک استریل و هم چنین C1 (شاهد 1، عدم کاربرد قارچ در خاک غیر استریل) و  C2(شاهد 2، عدم کاربرد قارچ در خاک استریل). نتایج نشان داد، اثر تنش خشکی بر تمامی صفات به جز درصد کلونیزاسیون ریشه کاهو در سطح احتمال (P<0.01) معنی دار بود. بیشترین و کمترین وزن تر و خشک شاخساره در تیمار 100% و 60% رطوبت ظرفیت زراعی خاک مشاهده شد. کاربرد قارچ میکوریزا بر تمامی صفات دارای اثر معنی دار بود. بیشترین درصد کلونیزاسیون ریشه در کاربرد گونه قارچی G1 بدست آمد. حضور قارچ  G1سبب بیش ترین وزن تر و خشک شاخساره در اکثر صفات گردید. با توجه به نتایج این آزمایش، در زمان بروز تنش خشکی جهت افزایش مقاومت گیاه کاهو اهوازی می توان گونه قارچی  Glomus mosseaeرا به کار برد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1488

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 752 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1394
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    41-53
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2010
  • دانلود: 

    712
چکیده: 

ریحان مقدس گیاهی بوته ای و چندساله از خانواده نعناعیان می باشد. از بخش های هوایی این گیاه در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی- بهداشتی و عطرسازی استفاده می شود. برگ های این گیاه حاوی0.5 -1.5 درصد اسانس است و ترکیبات اصلی اسانس آن اوژنول، متیل اوژنول، کارواکرول، استراگول و اکالیپتول می باشد. به منظور ارزیابی تاثیر محلول پاشی عنصر روی بر خصوصیات مرفولوژیکی ریحان مقدس، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی گروه علوم باغبانی، دانشگاه شهید چمران اهواز بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با شش تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل محلول پاشی با نانوکلات روی (0، 0.5، 1 و 1.5 گرم در لیتر) و سولفات روی (1 و 1.5 گرم در لیتر) بود. محلول پاشی در مرحله 6 یا 8 برگی انجام و در فواصل زمانی 15 روزه تا مرحله گلدهی کامل تکرار گردید. در مرحله تمام گل، صفات مرفولوژیکی شامل ارتفاع گیاه، تعداد شاخه های فرعی، تعداد برگ، اندازه برگ (طول و عرض)، سطح برگ، قطر ساقه، طول گل آذین اصلی، تعداد گل آذین، وزن تر و خشک برگ، ساقه و اندام هوایی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که اثر محلول پاشی کودهای روی بر تمامی صفات مرفولوژیکی اندازه گیری شده در سطح احتمال 1 درصد معنی دار گردید. بیش ترین و کم ترین مقدار صفات مذکور به ترتیب در تیمارهای محلول پاشی با غلظت 1.5 گرم در لیتر نانو کلات روی و شاهد مشاهده شد. در مجموع با توجه به عدم تفاوت معنی دار بین تیمارهای 1 و 1.5 گرم در لیتر نانوکلات روی، جهت افزایش صفات مرفولوژیکی گیاه دارویی ریحان مقدس، محلول پاشی با غلظت 1 گرم در لیتر نانو کلات روی پیشنهاد می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2010

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 712 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

SHAMS S. | POURSEYEDI SH.

نشریه: 

Plant Productions

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2015
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    55-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    633
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

Nowadays providing silver nano particles being done in various chemical ways, in which we face different major problems (e.g., instsbility of solution and the hi-tech equipments) is vitally needed. Thus, researchers have tried the green systems which have the least amount of bio dangers, and are easier to use. The silver nanoparticles were investigated by using green fruit extract of Melia azedarach. The effect of extract and silver nitrate concentration on amount of silver nanoparticles absorbance were evaluated as a factorial experiment based on a completely randomized design with three replications. X-ray diffraction was used to confirm the crystalline nature of the particles. Thesize and particles size distribution was assessed by Transmission electron microscope. Then antibacterial properties of synthesized nanoparticles were studied using the dick method. Nanoparticle synthesis relative monodisperse, hesagonal with an average size of 20 nm in Melia azedarach green fruit extract was reported. A according to the results, the interaction of silver nitrate and extract concentration was significant on amount of synthesis absorbance. The antibacterial activities of the synthesized nanoparticles were effective on Staphylococcusaureus and Pseudomonas aerauginos. Given that antibiotic resistance is a common problem to destroy the bacteria, nanomaterials as materials can be used for containment and eradication of these bacteria, but the resistance of clinical isolates in comparison with standard strains should be investigated.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 633

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

JALALI SAMGHABADI S. | JALILI MARANDI R.

نشریه: 

Plant Productions

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2015
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    65-78
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    245
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

Water deficit is one of the most important environmental factors that limit crop productivity. Therefore, the need for evaluation of crop tolerance to drought has become urgent. It has been reported that drought resistance of rootstocks is conferred to scions. This study evaluated the response of three apple rootstocks Gami Almasi, MM106 and MM111 to drought stress in in vitro conditions. This experiment was carried out as a factorial experiment based on completely randomized design (CRD) with three replications. Water stress induced by the incorporation of 0, 1, 2 and 4 % polyethylene glycol (PEG-6000) into the Murashige and Skoog medium was applied for 6 weeks. Results showed PEG-induced drought stress reduced growth parameters (length of shoot and root, fresh weight of shoot and root), chlorophyll index and promoted other biochemical parameters (content of proline and soluble sugar and protein and Catalase and Guaiacol peroxidase enzyme activity), but had no significant effect on the shoot diameter. The lowest length of shoot and root, fresh weight of shoot and root and chlorophyll index was observed for MM106 rootstock in 4% PEG treatment and the highest proline, soluble sugars and Catalase were in Gami Almasi rootstock in 4% PEG treatment. According to the results, the Gami Almasi is a resistant rootstock to drought stress.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 245

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

LARKI S. | RAHNAMA A. | AYNEHBAND A.

نشریه: 

Plant Productions

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2015
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    79-92
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    216
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

Understanding of the mechanisms affecting root uptake, transport and grain deposition of cadmium can successfully improve the success of breeding programs aiming to produce low cadmium accumulating genotypes. To determine the role of potassium in cadmium uptake by roots, transport to shoot and accumulation in the grain of two durum wheat (Behrang and Yavarous), a pot experiment was carried out, using a factorial experiment based on randomized complete block design with three replications in different treatments: control, 20 mg Cd kg-1 soil (CdCl2), 20 mg Cd kg-1 soil with two levels of 300 and 450 mg K kg-1 soil as potassium sulphate, and two levels 30 and 45 mg K kg-1 soil as nano chelate potassium 27%. Cadmium decreased differentially the concentration of potassium in roots, leaves and grains in both cultivars, but cadmium concentrations were increased. The highest and lowest cadmium concentration was found in roots and grains, respectively. Potassium application in combination with cadmium through competition led to the decrease of cadmium concentrations compared to cadmium treatments in roots, leaves and grains of both cultivars, but increased potassium concentrations. According to the findings in this study, potassium plays an important role in grain quality improvement by increasing potassium concentrations and decreasing cadmium concentrations.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 216

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

NAIJI M. | SOURI M.K.

نشریه: 

Plant Productions

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2015
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    93-103
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    257
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

Savory is one of the most important vegetables with high medicinal values whose growth is influenced by environmental factors including mineral nutrition. This study was done based on completely randomized design with 4 replications, under greenhouse conditions in order to evaluate the effect of organic and biological fertilizers on some morphologic and physiologic traits in savory during 2013. Treatments were control (without fertilizer application), NPK fertilizer, Vermicompost at 20 and 40 % of pot volume, manure at 20 and 40 % of pot volume, and phosphate biofertilizer (Barvar 2). The results showed that plant height, leaf area, number of leaves, fresh weight, stem diameter, P and N concentration in shoots were significantly influenced by treatments, but shoot dry weight and K concentration were not affected. The highest plant height, leaf number, leaf area, fresh and dry weight and N concentration were obtained in vermicompost 20% treatment. The highest stem diameter was in manure 20% treatment, while the highest chlorophyll index and P concentration were obtained in biophosphate and 20% vermicompost treatments.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 257

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

RASTEGAR S. | HASSANZADEH KHANKAHDANI H.

نشریه: 

Plant Productions

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2015
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    105-111
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    357
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

Savory is one of the most important vegetables with high medicinal values whose growth is influenced by environmental factors including mineral nutrition. This study was done based on completely randomized design with 4 replications, under greenhouse conditions in order to evaluate the effect of organic and biological fertilizers on some morphologic and physiologic traits in savory during 2013. Treatments were control (without fertilizer application), NPK fertilizer, Vermicompost at 20 and 40 % of pot volume, manure at 20 and 40 % of pot volume, and phosphate biofertilizer (Barvar 2). The results showed that plant height, leaf area, number of leaves, fresh weight, stem diameter, P and N concentration in shoots were significantly influenced by treatments, but shoot dry weight and K concentration were not affected. The highest plant height, leaf number, leaf area, fresh and dry weight and N concentration were obtained in vermicompost 20% treatment. The highest stem diameter was in manure 20% treatment, while the highest chlorophyll index and P concentration were obtained in biophosphate and 20% vermicompost treatments.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 357

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

SABBAGHZADEH F. | MORID A.R.

نشریه: 

Plant Productions

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2015
  • دوره: 

    38
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    113-123
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    290
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

All of established jujubes genotypes in Fadak Botanic Garden of Dezful belong to Ziziphus spp., and the Rhamnaceae family. Their species are Ziziphus spina-christi and Ziziphus mauritiana or hybrids between them, and they are considered as fruit trees. Because of the differences between fruit traits of mentioned genotypes, fruit and stone morphological traits were examined in this study. For this purpose, 14 morphological traits were measured in fruit and seed genotypes. Cluster analysis included genotypes in five clusters with 2 main genotypes of Ziziphus mauritiana situated in cluster III and 3 stoneless genotypes situated in cluster II. The results of fruit length, diameter, volume, and weight showed significant superiority in "Ghaffari" genotype with 39.4 mm, 23.9 mm, 10.977 cm3 and 11.817 g, respectively. In relation to fruit shape (fruit length /diameter ratio) and pulp percentage, "Bakhtiari" genotype showed significant superiority, with 1.806 and %95.92, respectively. Thus, significant superiority in mentioned traits, which show that the fruits are large, belonged to Z. mauritiana genotypes. Except for acidity that made "Arvand Hybrid" genotype superior, in other traits, significant superiority belonged to Z. spina-christi genotypes. However, some of hybrid genotypes showed superior quantitative and qualitative traits of parents by acceptable extent. Of course, some hybrid genotypes have inherited good qualitative and quantitative characteristics of both species parents, which can bring to them as fruit trees with good market.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 290

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0